Galatasaray, Hakan Çalhanoğlu’nun kuzeni Kerim Çalhanoğlu'nu istiyor

Feride Kara
20.11.2022 - 22:55 | Son Güncellenme: 21.11.2022 - 00:36

Sol bek pozisyonuna transfer yapmayı planlayan Galatasaray, İnter'li oyuncu Hakan Çalhanoğlu’nun Schalke 04’te forma giyen kuzeni Kerim Çalhanoğlu ile ilgileniyor.

Galatasaray, Hakan Çalhanoğlu’nun kuzeni Kerim Çalhanoğlu'nu istiyor

 AJANSSPOR

Dünya Kupası arası öncesi Süper Lig’i 27 puanla ikinci sırada kapatan Galatasaray transfer çalışmalarına başladı. Sol Bek pozisyonuna takviye yapmak isteyen sarı kırmızılılar, Schalke Total’in haberine göre 20 yaşındaki gurbetçi sol bek Kerim Çalhanoğlu ile ilgileniyor. 

Hakan Çalhanoğlu’nun kuzeni

Genç oyuncu milli takımımızın ve Inter’in yıldızı Hakan Çalhanoğlu’nun kuzeni. Galatasaraylı olduğunu daha önce birden fazla kez belirten ve bir gün sarı kırmızılı formayı giymek istediğini belirten Hakan Çalhanoğlu’nun olası bir transferde önemli bir faktör olması bekleniyor. 

Bu sezon 4 asist yaptı

Bu sezon tüm kulvarlarda Schalke formasını 12 maçta giyen gurbetçi genç, bu maçlarda 1 gol atarken 4 de asist yaptı. 

Alt yaşlarda Alman milli takım formasını terletti

U16 milli takım düzeyinde ay-yıldızlı formayı terleten Çalhanoğlu sonrasında U17’den itibaren Alman milli takımının formasını giymeye başladı. Türk oyuncu son olarak Mart 2022’den itibaren U20 kategorisinde de panzerleri tercih etmişti.

Sol bek için düşünülüyor

Galatasaray sezon başında sol kenarı Hollandalı futbolcu Patrick van Aanholt’a emanet etmeyi düşünüyordu. Sonrasında ise yüklü kontratı ve yabancı sınırı nedeniyle Hollandalı oyuncudan uzaklaşan sarı kırmızılılar, son 6 maçta 32 yaşındaki oyuncunun yerini Kazımcan Karataş ve Emre Taşdemir’e devretti. Galatasaray’ın Aanholt’un sözleşmesini feshetmenin yollarını aradığı söyleniyor.

Senin için hazırladığımız haberler