Ahmet Özdoğan'dan Galatasaray'ın UEFA'dan alabileceği cezayla ilgili çarpıcı açıklamalar!

07.03.2018 - 16:13 | Son Güncellenme: 07.03.2018 - 16:13

Galatasaray camiasının önde gelen isimlerinden biri olan ve daha önceki dönemde başkan adaylığını açıklayan Ahmet Özdoğan, Galatasaray'ın 9 Mart’taki toplantısıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Özdoğan, sarı-kırmızılıların UEFA'dan alabileceği muhtemel cezayla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Radyospor’da yayınlanan Spor Kazanı programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Özdoğan’ın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

Galatasaray nasıl bir sunum yapmalı?

'Galatasaray UEFA'dan ceza alacak ama nasıl bir ceza gelecek bu önemli. Men cezası gelmediği sürece, Galatasaray 2-3 yıllık bir perspektifle bir daha bu cezalarla muhattap olmayacak duruma gelir. Yönetim bu konuda gerekli sunumları yapacaktır.

“Genel kurul onaylamalı ve takipçisi olmalı”

Mayıs’ta yeni bir seçim var. UEFA, son dönemde Ünal Aysal, Duygun Yarsuvat, Dursun Özbek, Mustafa Cengiz ve yeni bir başkanla beraber 5 farklı başkanla görüşmüş olacak. Bu bir handikap olabilir. Galatasaray UEFA'ya verdiği taahhütleri başkan değişse bile devam ettirebilmeli. UEFA ile yapılan anlaşmaları genel kurul onaylamalı ve takipçisi olmalı.

Men cezası çıkar mı?

UEFA, taraftarı olan kulüplere men cezası vermek yerine daha farklı cezalar verebiliyor. Örnek olarak; transfer yasağı veya kısıtlama cezası veriliyor. Bence men cezası çıkmayacak. Böyle bir şey olacağını tahmin etmiyorum.

Eski başkanlar neden buluştu?

Müze açılışında eski başkanlar bir araya geldiler ama ben isterdim ki bütün başkanlar orada olsunlar. Bu kötü dönemde enkaz edebiyatı yaparak ayağa kalkmak mümkün değil. Galatasaray'ın bir genel kurulu ve denetleme sistemi var ve her türlü hukuki duruma da açıktır. İnsanlar eleştiriyorlar ama bir şey yapıyorlar mı? Veya genel kurulda eleştiriyorlar mı? Genel kurulda evet oyu kullanıp 3 sene sonra da eleştiriyorlar. İnsanlar samimi ve yalansız olarak doğru yerlere varmalı.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ…

Senin için hazırladığımız haberler