Galatasaray, derbi öncesinde gözünü kupaya dikti! 11'ler...

12.01.2021 - 10:01 | Son Güncellenme: 12.01.2021 - 10:11

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda deplasmanda Yeni Malatyaspor ile karşılaşacak. Yeni Malatyaspor-Galatasaray maçı saat kaçta, hangi kanalda, muhtemel 11'lerde kimler olacak? İşte Yeni Malatyaspor-Galatasaray kupa maçı öncesindeki gelişmeler ve detaylar...

Galatasaray, derbi öncesinde gözünü kupaya dikti! 11'ler...

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası son 16 maçında bu akşam deplasmanda Yeni Malatyaspor ile karşı karşıya gelecek. Fatih Terim ve öğrencileri, Süper Lig'de Beşiktaş ile oynayacağı derbi öncesinde kupada çeyek final hedefliyor. Yeni Malatyaspor-Galatasaray maçıyla ilgili detaylar haberimizde...

Yeni Malatyaspor-Galatasaray maçı hangi kanalda?

Yeni Malatya Stadı'nda oynanacak maç saat 20:45'te başlayacak ve hakem Özgür Yankaya'nın yöneteceği maç ATV'den  naklen yayınlanacak. Maç öncesi, maç esnası ve sonrasındaki tüm gelişmeler Ajansspor'da olacak. Tek maç eleminasyon sistemine göre oynanacak eşleşmede maçı kazanacak olan takım çeyrek finale yükselecek. 

İki takımdaki eksikler

Galatasaray'da sahalara dönüş için hazırlık yapan Sofiane Feghouli, tedavisi için İspanya'ya gitmeyi planlayan Kolombiyalı golcü Radamel Falcao, havai fişek patlaması sebebiyle gözünden operasyon geçiren Omar Elabdellaoui, Arda Turan ve Ryan Donk bu maçın kadrosunda yok.

Yeni Malatyaspor'da kart cezalısı Karim Hafez Galatasaray maçında sahada olmayacak. Sakatlığı bulunan golcü futbolcu 1 Benjamin Tetteh 1-3 hafta arası ve Acquah da 2-4 hafta arası sahalardan uzak kalacak. 

11'ler belli oldu

Galatasaray: Fatih, Linnes, Luyindama, Marcao, Saracchi, Taylan, Belhanda, Emre Akbaba, Emre Kılınç, Babel, Diagne

Yeni Malatyaspor: Ertaç, Umut, Wallace, Hadebe, Fofana, Semih, Youssouf, Issam, Zeki, Kubilay, Adem

Yeni Malatyaspor

• Ertaç

• Chebake

• Wallace

• Semih

• Bülent

• Ahmet Ildız

• N'dayishimiye

• Umut

• Fofana

• Kubilay

• Adem

Malatyaspor, Galatasaray'a karşı son maçlarda nasıl?

Malatya ekibi, rakibine karşı sahasında oynadığı üç Süper Lig maçında da yenilgi yüzü görmedi. Galatasaray'ı ligde konuk ettiği ilk iki maçı 2-1 ve 2-0'lık skorlarla kazanan Yeni Malatyaspor, geçen sezonun ilk yarısında ise rakibiyle 1-1 berabere kalmıştı.

Sarı-siyahlılar, sahasında Galatasaray'a sadece Ziraat Türkiye Kupası'nda kaybetti. 2018-2019 sezonunda tarihinde ilk kez Ziraat Türkiye Kupası yarı finaline yükselen Malatya ekibi, bu turda eşleştiği Galatasaray ile deplasmandaki ilk maçta 0-0 berabere kalmış, evindeki karşılaşmayı ise 5-2 kaybederek elenmişti.

Jetmir kupada en golcüsü oldu

Yeni Malatyaspor, kupa maçlarında rakip fileleri 9 kez havalandırmayı başardı. Sarı-siyahlıların kaydettiği 9 golden 3'üne Jetmir Topalli imza attı. Sezon başında transfer edilen ve ligde gösterdiği performansla da dikkati çeken 22 yaşındaki forvet, kupada takımının en skorer ismi oldu. Kupada Umut Bulut, Benjamin Tetteh, Afriyie Acquah, Zeki Yavru ve Doğukan Emeksiz de 1'er kez gol sevinci yaşadı. Yeni Malatyaspor'un Hekimoğlu Trabzon'u 5-0 yendiği maçta bir golü de rakip takım oyuncusu kendi kalesine attı.

Senin için hazırladığımız haberler