Tugay Kerimoğlu: "Galatasaray, derbiyi keyifle izleyecek"

Akın Ungan
08.12.2023 - 22:49 | Son Güncellenme: 08.12.2023 - 22:55

Süper Lig'de Galatasaray, Adana Demirspor'u 3-1 yendi. Tugay Kerimoğlu, Sarı-Kırmızılılar'ın performansını ve oyuncuları değerlendirdi. İşte detaylar.

Tugay Kerimoğlu: "Galatasaray, derbiyi keyifle izleyecek"

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'in 15. hafta açılış mücadelesinde Galatasaray, sahasında Adana Demirspor'u 3-1 mağlup etti. Galatasaray'ın futbolunu ve oyuncuların performansını TRT Spor'da Tugay Kerimoğlu, Mehmet Özdilek ve İlker Yağcıoğlu değerlendirdi.

"Yarın derbiyi keyifle izleyecekler"

Galatasaray'ın performansını ve galibiyetini değerlendiren Tugay Kerimoğlu, "Zor olabilecek bir Adana Demirspor mücadelesini Galatasaray'ın kazanmış olması önemliydi. Final pasları iyi olsa fark daha da artardı. Her iki beke de parantez açmak istiyorum. 80. dakikada hücuma gidiyorlar. Gitmemeleri gerek. 2-1 tehlikeli skor. Senin pozisyonunu koruman lazım. Am bir şey var ki Galatasaray derbi öncesi rahatladı ve yarınki derbiyi keyifle izleyip Kopenhag'a gidecekler." ifadelerinde bulundu.

"Icardi ve Mertens sahne aldı"

Tugay Kerimoğlu, Mauro Icardi ve Dries Mertens'in performansını da şu sözlerle değerlendirdi: "Bazen oyunda kritik anlarda sahne alacak isimler vardır. Bugün dikkat ettiyseniz Icardi ve Mertens takım arkadaşlarını tek paslarla pozisyona soktular. İkisi de müthişti. Özellikle Icardi'nin Kerem'e asisti çok iyiydi. Mertens sahada kalabilirdi. Oynadığı oyundan zevk alıyordu"

İlgini Çekebilir
Cimbom Adana Demir'i devirdi! İşte ligin yeni lideri
Habere Git

"Skor daha farklı olabilirdi"

Mehmet Özdilek, Galatasaray'ın performansını şu sözlerle değerlendirdi: "Performans olarak inanılmaz bir süreç yaşıyorlar. 15 maçta 13 galibiyet aldılar. Bugünkü galibiyet yarınki derbiden önce de önemliydi. Puan farkını açma fırsatını elde ettiler. Final paslarını daha iyi yapsalar skor daha da farklı olabilirdi."

"Sanchez, umarım yetişir!"

Galatasara'lı isimlerin performansını da değerlendiren Özdilek, "Tete'yi beğendim. Tutuk başladı ama sonradan oyuna ağırlığını koydu. Sanchez savunma açısından önemli umarım salı gününe yetişir. Solda Barış Alper tercihine acaba dedik ama iyi bir doksan dakika çıkardı. Kerem Demirbay ve Toreira iyi işler yaptılar. Icardi de Şampiyonlar Ligi maçı öncesi gol bularak moral bulmuştur. Kerem'in perfromansı da Galatasaray adına sevindirici." dedi.

Kerem'e övgüler

İlker Yağcıoğlu, Kerem Aktürkoğlu'nu şu sözlerle değerlendirdi: "Kerem'e bir parantez açayım. Bugün solda oynadı. 1 gol ve 1 asist yaptı. Forvet arkasında sıkıntı yaşar dediğimiz Kerem, kendi pozisyonunda oynadığında skora etkisini gösterdi. Ama orada Zaha gibi bir gerçek de var. İkisinden de vazgeçemezsiniz. Çok eleştiriliyor ama bir gerçek var ki skora katkı anlamında tartışılmaz bir isim. Ligde Icardi'den sonra en çok katkı veren isim."

Senin için hazırladığımız haberler