Galatasaray Divan Başkanı'ndan tarihi etik dersi

24.10.2020 - 18:09 | Son Güncellenme: 24.10.2020 - 19:23

Son dakika Galatasaray haberleri... Galatasaray yöneticisi Kaan Kançal ve divan kurulu başkanı Eşref Hamamcıoğlu arasında ilginç tartışma yaşandı. Detaylar haberimizde...

Galatasaray Divan Başkanı'ndan tarihi etik dersi

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Yönetim, divanı geçersiz sayıp toplantıya katılmama kararı almıştı. Yönetici Kaan Kançal divana katıldı ve olanlar oldu. İşte tüm detaylar...

Kaan Kançal söz aldı ve çok ilginç bir tartışma yaşandı

Galatasaray Yönetim Kurulu, divan toplantılarının video-konferans üzerinde yapılmasını tüzüğe aykırı olduklarını dilekçeyle bildirerek divan toplantısına katılmadı. Divan toplantısında yönetici Kaan Kançal söz aldı ve çok ilginç bir tartışma yaşandı.

Hamamcıoğlu ise tutumuyla etik dersi verdi.

Toplantıda divan başkanı Eşref Hamamcıoğlu arasında geçen diyalogun tamamı şu şekilde gerçekleşti:

"Galatasaraylı Kaan olarak katılıyorum"

Kaan Kançal: Değerli divan başkanım, değerli divan üyeleri, değerli Galatasaraylılar. Divan başkanımızın belirttiği üzere bugün aranıza divan üyesi sıfatıyla Galatasaraylı Kaan olarak katılıyorum. Ben şunları söylemek istiyorum. Bizim de hizmet süremiz sona erdiğinde emaneten aldığımız yetkiyi genel olarak iade edecek ve Galatasaraylı kimliğimizle aranıza döneceğiz. Dolayısıyla tıpki bundan önce seçilmiş yönetimler gibi bizler sizin aranızdan çıktık. Sizler adına görev yapıyoruz. Vazife bitince de yerimiz sizlerin yanıdır. Bu sebeple takdirleniz de tenkitleriniz de teklifleriniz de hepsi başımızın üzerinedir. Yeter ki Galatasaray'ın faydasına olsun. Ben bazı üyelerimizin üstlendiğim bazı konularla ilgili yorumları üzerine tekrar belirteyim yönetim kurulu üyesi olarak değil Galatasaray divan üyesi Kaan olarak sizlerle bazı bildiklerimi paylaşmak istiyorum. Mali tablolarla ilgili kısa kısa bazı bilgiler verildi. Onların üzerinden geçmek istiyorum.

Eşref Hamamcıoğlu: Sayın Kançal yönetim kurulu adına mı konuşuyorsunuz kendi adınıza mı

Kaan Kançal: Hayır hayır

Eşref Hamamcıoğlu: Bunlar yönetim kurulunun bilgileridir.

Kaan Kançal: Hayır, hayır

Eşref Hamamcıoğlu: Müsade edin lütfen. Eğer Kaan Kançal olarak konuşacaksanız divan kurulu üyesi olarak buyurun. Ama yönetim kurulu adına rakamlara müdafasını ve yorumunu yapacaksınız çok doğru olmaz. Ve yahut da o zaman yönetim kurulunun bu tavrıyla mutabık olmadığınızı söyleyin lütfen.

Kaan Kançal: Şöyle söyleyeyim sayın başkanım bakın. Ben yönetim kurulu üyesi olarak yönetim kurulunun, başkanımızın aldığı bu karara aykırı davranamam. Dolayısıyla ben yönetim kurulu ceketimle değil, ancak şimdiye kadar hiç kaçırmadığım divan toplantılarına divan üyesi ceketimle katılmak bazı bildiklerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Kulüp yararına. Çünkü buradan bazı bilgiler paylaşıldığında doğrusunu biz divan üyelerimize paylaşmazsak bakın bu çalışmaların arkasında bir kişilik iki kişilik kahramanlar yok bu çalışmaların arkasında onlarca gece 12'lere 1'lere kadar mesai yapan profesyonellerimiz, amatör şubelerde çalışan sporcularımız, menajerlerimiz var. Onların motivasyonunu kaybetmemesi adına ben onların bir sözcüsü olarak Galatasaraylı divan üyesi Kaan olarak bilgilerimi paylaşmak istiyorum.

"Bu divan kurulu Galatasaray Spor Kulübü'nün divan kuruludur"

Eşref Hamamcıoğlu: Hayır, kusura bakmayın. Bunu kabul edemem. Çünkü eğer siz yönetim kurulu üyesi olmasaydınız ne bu bilgilere sahip olabilecektiniz. Ne de profesyoneller adına konuşma yetkisine sahip olacaktınız. Bu kararı çok net vermesi lazım yönetim kurulunun. Bu divan kurulu Galatasaray Spor Kulübü'nün divan kuruludur. Ya protesto ediyorsunuz sizin de içinde bulunduğunuz bir kararla ya da etmiyorsunuz. Yok ben yönetim kuruluyla hemfikir değilim, o yüzden ben burada tek başıma hareket ediyorum diyorsanız buyrun. Ama yönetim kurulu üyesi olmanız sıfatıyla sahip olduğunuz bazı bilgileri paylaşmanız, cevap vermeniz en azından birlikte hareket ettiğiniz arkadaşlarınıza haksızlık olur. Galatasaray normlarına göre de çok etik olmaz.

Kaan Kançal: Sayın divan başkanım bakın benim burada paylaşacağım bilgiler bizim beyaz kitapçığımızda bağımsız denetim raporunda geçip yayınlanmış kamuoyuna yayınlanmış bilgileri aşan bilgiler değil ki... O kitapçıktan her üyemiz okuyup yorumlayabilir.

Eşref Hamamcıoğlu: O bilgilere herkes ulaşabilir zaten resmi sitemizde de var.

Kaan Kançal: Ben doğru şekilde yorumlanması adına katkı sağlamak istiyorum.

Hamamcıoğlu: Yok öyle bir katkıya divan kurulunu ötekileştiren bir yönetim kurulunun üyesi olarak ihtiyacımız yok şu an kusura bakmayın... Ama başka bir konuda söz almak istiyorsanız mennuiyetle divan kurulu üyesi sayın Kançal her zaman kürsüde serbesttir.

Kaan Kançal: Divan başkanım aynı zamanda da sevgili Eşref ağabeyim. Ben kendi şahsımla ilgili bazı eleştirilerinizi veya yorumlarınız divan kurulu üyeleri önünde konuşarak onların vaktini açıkçası almak istemiyorum. Çünkü Galatasaray'ın çok daha ciddi şahısların ötesinde çok daha ciddi problemleri var.

Hamamcıoğlu: Bence de

Kançal: Siz de zaten hem başkanımsınız hem de ağabey kardeş ilişkimiz var. Biz sizinle her zaman oturur bunları kurul üyelerinin vaktini almadan oturur karşılıklı değerlendiririz. Benim yapmış olduğum bir haksızlık varsa çıkarım burada gerekli adım adımı atarım. Sizin eğer yanlış bilgilendirmekten dolayı yanlışınız varsa eminim siz de bunu düzeltirsiniz. Ben son bir kez daha kısa hakikaten faaliyet raporundaki verileri aşmayacak bir iki bilgi sizlerle paylaşmak istiyorum. Israr ediyorum. Eşref ağabey

Hamamcıoğlu: Hem Galatasaray Spor Kulübü divan başkanınız olarak hem de Eşref ağabeyiniz olarak sevgili Kaan Kançal'a divan üyesi Kaan Kançal olarak yönetimde olduğu için sahip olduğu bilgiler hakkında yorum yapmak ve yönetim adına cevap verme imkanını tanıyamayacağımı özellikle bildirmek istiyorum. Ve bu konuda da hem sizin hem de değerli hazirunun anlayışına teşekkür ediyorum. Kusura bakmayın Kaan bey burada kesmek zorundayım.

Kançal: Saygıyla karşılıyorum.

Hamacıoğlu: Çok teşekkür edeerim anlayışınız için

Senin için hazırladığımız haberler