Galatasaray transferde durmuyor! Icardi'den sonra bir santrfor daha

Orhan Gülek
27.08.2022 - 14:33 | Son Güncellenme: 27.08.2022 - 19:33

Haris Seferovic'i kadrosuna katan Mauro Icardi için görüşmelerini sürdüren Galatasaray, Okan Buruk'un isteğiyle bir golcü daha transfer etmek istiyor.

Galatasaray transferde durmuyor! Icardi'den sonra bir santrfor daha

Burhan Can TERZİ -AJANSSPOR 

Galatasaray'da gözler Mauro Icardi transferinde. Sportif A.Ş başkanvekili Erden Timur, yıldız golcünün transferini neticelendirmek için uğraşlarını sürdürürken, teknik direktör Okan Buruk kadro planlamasındaki fikrini de yönetime iletti. 

Buruk: Icardi'ye hiç bir teknik direktör 'Hayır' demez

Okan Buruk, Icardi'ye dünyada hiçbir teknik adamın hayır diyemeyeceğini, çok beğendiği bir futbolcu olduğunu ve takımda görmek istediğini söyledi. Ancak sarı kırmızılıların teknik direktörünün oyun planı açısından bazı endişeleri bulunuyor. 

Seferovic, Gomis ve Icardi benzer özellikte

Okan Buruk'a göre Icardi, Seferovic ve Gomis ile aynı santrfor tipi. Galatasaray'ın teknik patronu, top taşıyacak, süratli bir santrforu da takımda görmek istiyor. Buruk'un isteğiyle Icardi ile beraber bir santrfor transferinin daha yapılabileceği belirtiliyor. 

Seferovic ve Gomis ne olacak?

Icardi'nin transfer olması durumunda bu sezon başı gelen Haris Seferovic ve ilk 3 haftada attığı 2 golle takımına 6 puan kazandıran Befetimbi Gomis'in durumunun ne olacağı merak konusu. Bu iki oyuncu için farklı görüşler var. Oyuncularla devam etme ya da ayrılık dahil farklı seçeneklerin gündemde olduğu belirtiliyor. 

İlgini Çekebilir
Wanda Nara'dan Icardi ve Galatasaray açıklaması
Habere Git

Galatasaray'ın gol sorunu

Süper Lig'in ilk üç haftasında Galatasaray özellikle rakip ağları havalandırmakta büyük sıkıntı çekti. Giresunspor karşısında gol sevinci yaşayamayan sarı kırmızılılar Antalyaspor ve Ümraniyespor'u son dakikalarda Gomis'in bulduğu gollerle 1-0 mağlup etmeyi başardı. 3 maçta atılan 2 gol endişelere yol açarken Icardi ve top taşıyan santraforun gelmesiyle skor sorunu aşılmaya çalışılacak.

Icardi tam bir gol makinesi

Galatasaray'ın kadrosuna katmak istediği Icardi, Barcelona alt yapısından yetişti. Oradan önce Sampdoria sonra Inter'e giden İtalyan futbolcu, oradadan Paris Saint Germain'e transfer oldu. Bonservisine 50 milyon Euro ödenen Icardi'nin çıktığı 383 maçta 203 gol attı ve 43 asist yaptı.

Haris Seferovic 3'te 0 yaptı 

Bu sezon kiralık olarak Galatasaray'a gelen Haris Seferovic, sarı kırmızı formayla şu ana kadar 3 maça çıktı. Son Ümraniyespor maçında 2 mutlak pozisyonu değerlendiremeyen İsviçreli futbolcu eleştiri aldı. Seferovic'in kariyer rakamları şöyle: 427 maç, 125 gol, 45 asist.

Bafetimbi Gomis Galatasaray'da rekor kırdı

Bafetimbi Gomis, Galatasaray'ın şampiyonluğa ulaştığı 2017-2018 sezonunda Süper Lig'de attığı 29 golle hem gol kralı oldu ham de bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcu unvanını elde etti. Gomis, bu sezon sonradan oyuna girdiği Antalyaspor ve Ümraniyespor maçlarının son anlarında bulduğu iki golle takımını 1-0 zafere taşıdı. Futbolculuk kariyerinde 734 karşılamada oynayan Gomis, 338 kez gol sevinci yaşadı, 68 asist yaptı. Fransız futbolcunun Galatasaray kariyer rakamları ise şöyle: 61 maç, 43 gol, 6 asist.

Senin için hazırladığımız haberler