"Galatasaray elindekileri satsa bile bu borcu ödeyemez!"

29.04.2020 - 16:34 | Son Güncellenme: 29.04.2020 - 16:41

"Galatasaray elindekileri satsa bile bu borcu ödeyemez!"

Galatasaray'ın borcu ne kadar? Derneğin Sportf AŞ'ye borcu ne kadar?

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Galatasaray'ın eski yöneticisi Sedat Doğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Telefonlarım susmuyor"

Koronavirüs sebebiyle kombine kartı sahiplerinin mağduriyetleri sebebiyle kulüplerine yardımcı olabileceklerini söyleyen Sedat Doğam konuyla ilgili açıklamalarda bulundu:

"Bu konuyla alakalı beni diğer takımlardan da birçok isim arıyor. Biz de bu konuyla alakalı kendilerine bilgi veriyoruz. İnanın sabahtan akşama kadar telefonlarım susmuyor. Ben bir Galatasaraylı olarak bu kulüpte yöneticilik yaptım ve yıllarca tribünde maç izledim. Böyle bir durumda kimse kulüpten bir kuruş talep etmez. Zaten kimse bir şey talep etmediği için benim de aklıma böyle bir fikir geldi."

"Bu borcu nasıl ödeyeceğiz?"

Kulüplerin yapısından bahseden Doğan, dernek yapısını anlattı ve ekledi: 

"Bizim kulüplerimiz dernek olarak kurulmuştur. Derneklerimiz AŞ'lerin çoğunluk hissedarıdır. Durum böyle olunca kulüpler AŞ yapılarına borçlandı. Burada en büyük para kaynağı Futbol AŞ ancak amatör branşlarında finanse edilmesi gerekiyor. Galatasaray özelinde derneğin Sportif AŞ'ye borcu 950 milyon liraya gelmiş durumda. Bu borcun 500 milyon liralık kısmı eski yönetimlerden kaldı ancak 450 milyon lirasını Mustafa Cengiz yaptı. Bu borcu nasıl ödeyeceğiz?"

Galatasaray elindekileri satsa bile borcunu ödeyemez!

Galatasaray'ın mal varlığının borcu kapamaya yetmeyeceğini savunan Sedat Doğan şunları söyledi:

"Galatasaray elindekileri satsa bile bu borcu ödeyemez. Biz bu borcu zamana yayarak ödemeliyiz. Bu süreçte maçlar büyük ihtimalle seyircisiz oynanacak. Burada kombine sahipleri var. Siz tabiki bu seyircisiz oynanacak maçların bedelini geri istemezsiniz ancak bu bedeli bir dilekçe yazarak Galatasaray Spor Kulübü'ne bağışlayabilirsiniz. Ben de diyorumki bu parayı şartlı olarak bağışlayın. Kulüp bu parayı alsın ve Sportif AŞ'ye olan borcunu ödesin. Ben cebimdeki parayı kulübe şartlı bir şekilde bağışlayabilirim. Sonuçta Sportif AŞ bir ödeme yapmıyor. Biz burada Galatasaray Kulübü'ne destekk oluyoruz. Biz Sportif AŞ'ye olan borcumuzu ödeyemezsek varlıklarımız tehlikeye girer."

Bu borca her sene 145 milyon lira faiz ekleniyor!

Borca eklenen faizin asıl sorun olduğunu savunan Galatasaray'ın eski yöneticisi şunları söyledi:

"Bu para zaten bizim cebimizden çıkmış bir para. Bunun yönetimlerle bir alakası yok ben kişilere sesleniyorum. Ben yönetimde olduğum dönemden maç günü hasılatlarını biliyorum. Bu yolla 30 milyon liraya yakın bir kaynak sağlayabiliriz. Bu daha da fazla olabilir. Mali işlere daha hagkim kişiler 50 milyon diyor. Burada 17 maçın hepsi aynı değerde değil. Galatasaray Sportfi AŞ derbi maçlarının biletlerini daha yüksek fiyattan satıyor. Burada Trabzonspor ve Beşiktaş maçları var. Hesaplamayı bu gözle yaparsanız bu para daha da büyür. Şu anda Sportif AŞ'ye olan borç 950 milyon ve bu borca her sene 145 milyon lira faiz ekleniyor. Burada bu para bir cepten çıkacak ve öbür cebe girecek. Sonuç olarak bu para sadece başka bir isimle kulübe dönecek. Biz birtakım akıllı yöntemlerle bu parayı kurtarabiliriz. Bunu ben bir hukukçu olarak söylüyorum. Bunun önünde bir hukuki engel yok. Tüketici Kanunu'Nun 5. Maddesi emredici bir hükümdür. Burada siz tüketicinin aleyhine olan bir maddeyi kullanamazsınız. Ben bunu 6 yaşından beri tribünlerde olan birisi olarak söylüyorum. Hiçbir Galatasaraylı bu parasını geri istemez. Herkesin bu işe ön yargısız yaklaşması lazım."

Senin için hazırladığımız haberler