Galatasaray, Emre Kılınç'ı resmen açıkladı!

12.08.2020 - 14:48 | Son Güncellenme: 12.08.2020 - 19:03

Son dakika transfer haberleri... Galatasaray, geçtiğimiz sezon Sivasspor'da forma giyen Emre Kılınç'ı kadrosuna kattığı resmen açıkladı. Peki Emre Kılınç'ın maaşı ne kadar, kaç yıllık sözleşmeye imza attı? İşte bu transferden tüm detaylar...

Galatasaray, Emre Kılınç'ı resmen açıkladı!

Galatasaray, geçtiğimiz sezon Sivasspor'da forma giyen Emre Kılınç'ı kadrosuna kattığını resmen açıkladı.

4 yılda toplam 36 milyon TL

Galatasaray, Emre Kılınç ile 4 yıllık sözleşme imzalandığı KAP'a bildirdi.

25 yaşındaki futbolcu, sarı kırmızılı takımdan 4 yılda 36 milyon 850 bin TL garanti ücret alacak.

  • 2020-2021 sezonu: 11 milyon 350 bin TL
  • 2021-2022 sezonu: 8 milyon TL
  • 2022-2023 sezonu: 8.5 milyon TL
  • 2023-2024 sezonu: 9 milyon TL

Kılınç: "Galatasaray’ın futbolcusu olmak gurur"

Emre Kılıınç, Galatasaray'la 4 yıllık sözleşme imzaladıktan sonra kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'da oynama hayali olduğunu söyleyen Emre Kılınç, "Başta Başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerimize, Fatih hocamıza, beni bu kulübe layık gören tüm yetkililerimize çok teşekkür ediyorum. Galatasaray’da olmak, Galatasaray’ın futbolcusu olmak, bu armayı taşımak benim için büyük bir onur ve gurur. Burada olabilmeyi çok istiyordum. Şu an burada Galatasaray formasını taşıdığım için inanılmaz gururluyum. Benim için çok gurur verici bir olay. Buralara gelmemde emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum.

Bu bir başlangıç. Başlangıç ne kadar güzel oldu. İnşallah benim de Galatasaray’dan ayrılışım kaptanımızın ayrılışı gibi mutlu, güzel bir şekilde olur tek temennim bu. Ben sadece bir söz vermiştim, Galatasaray’da oynama hayalimden bahsetmiştim. Tek söylediğim buydu. Bunun haricinde pek bir şey yapmam gerekmedi. Süreç beni buralara getirdi. Sadece dik duruşumu korudum ve şu an buradayız. Yönetim, taraftar tarafından da bu kadar seviliyorum. Hepsinden Allah razı olsun" dedi.

Cengiz: "Emre Kılınç bence sadece bir transfer değil"

İmzanın ardından Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, "Emre Kılınç bence sadece bir transfer değil, gelecek kuşaklar için bir söz tutma, bir kişilik abidesi. Bu bir karakter meselesi. İzafidir bu kavram. Dürüstlük ve doğruluk öncelikle söz tutmaktır. Taahhütlerine sadık kalmaktır. Emre bize bunu gösterdi. Kendisine bu bağlamda da Galatasaray için değil Türk sporu adına teşekkür ediyorum. Hoş geldin Emre kardeşim" şeklinde konuştu.

Albayrak: "Evlat böyle yetiştirilir"

Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak ise "Emre’ye çok teşekkür ediyorum. Emre sağlam durmasaydı, sözünde durmasaydı başkaları gibi… ‘Abdurrahim ağabey ben sana öyle bir şey yapar mıyım, Galatasaray’a yapar mıyım?’ dedi. Hem camiam hem şahsım adıma Emre’ye çok teşekkür ediyorum. Böyle bir evlat yetiştirdikleri için de Emre’nin ailesine çok teşekkür ediyorum. Evlat böyle yetiştirilir" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz sezonu Sivasspor'da geçiren Emre Kılınç toplam 31 resmi maça çıkarken 9 gol attı ve 7 de asist yaptı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler