Galatasaray Erkek Basketbol Takımı Antrenörü Ertuğrul Erdoğan Galatasaray TV'ye konuştu!

19.10.2018 - 21:26 | Son Güncellenme: 19.10.2018 - 21:26

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı Antrenörü Ertuğrul Erdoğan Galatasaray TV'ye konuştu!

Ajansspor olarak sizler için öne çıkan konuları derledik!

İşte o açıklamalar:

''Kazandığımız zaman iyiyiz mutlu oluyoruz. Biz çok kısa bir süre içinde bir araya geldik yeni bir takımız. Araştırdığımız oyuncuları kadroya kattık, genç enerjik bir takım olduk. Bu tabi riskli de oldu, Hayes ve Harrison Avrupa'da ilk kez oynuyorlar. Teknik ekip içinde yeni diyebiliriz, bütün bunları düşündüğümüzde geldiğimiz noktadan memnunum. Ömer Uğurata ve Tolga Başer'in sorumlulukları fazla. Tutku Açık ise özellikle kısa oyuncuların birebir gelişimleriyle ilgileniyor.
Takımın mücadele gücü yadsınamaz bir gerçek, ama takımın uyumlu olması biraz zaman alıyor. 2-3 ay sancılı bir süreçten geçtikten sonra işlerin yoluna gireceğine inanıyorum. Tabi bu dönemde kazançların durumu da önemli olacak.

İlk maçta Anadolu Efes'e kaybettik, belki 2. maçı da kaybederiz ama biz her takımla başabaş oynayabilecek durumdayız. Lig ve Eurocup çok zorlu bir arena ama biz her maç daha iyiye gideceğiz diye düşünüyorum. Efes bizden daha iyi oynadı ama bizde geri adım atmadık böyle gidersek büyük maçları da kazanacağımızı düşünüyorum.

Biz Efes, Ulm ve Bahçeşehir maçlarında toplam 58 top kaybı yaptık. Bu bizim eksikliğimizden kaynaklandı, Harrison Bahçeşehir maçında nasıl oynayacağını bilmediği için top kaybı yapt ve üçlük yedik. Ayrıca ribaundlarda da sıkıntı yaşıyoruz. Zach Auguste'dan memnunum ama bazı bölümlerde ara oyuncularla oynuyoruz ve bu bölümde çok fazla ribaund veriyoruz.

Çok fazla rotasyon yaptığım bana da söyleniyor, Ulm maçında biz Hayes'i çok uzun süre sahada tuttuk şimdi bir sakatlığı var. Rotasyon bizim için niye önemli, bu durumlarda onların da hazır olması gerekiyor. Ayrıca 2 ligi oynayan bir takımın belirli bir rotasyonu yapması lazım. Bizim bütün oyuncularımız son derece değerliler.

Jaka Klobucar, kendisine çok yakışmayacak top kayıpları yapıyor. Ama onun yanında, bazı oyuncularında saha içi yerleşimlerde hata yapıyoruz. Bu düzelirse Klobucar'ın katkısı da artacaktır.

İvan Buva'yı transfer etmek istedik, şartlarımız da çok yaklaştı ama kendisi Çin'e gidince bekleme riskine giremezdik.Böyle bir teklifi Galatasaray gibi bir kulübe yapamazsınız. Biz de beklemedik ve pişman değilim Zach Auguste'dan da çok memnunum.

Arapovic, bizim için çok özel bir konu ve büyük bir sakatlık geçirdiği için kendisini bir kulübün transfer etmesi çok kolay değildi. Ben bu konuda başkan ve yönetimimize çok teşekkür ediyorum. Kendisiyle opsiyonların kulüpte olduğu bir anlaşma yaptık.
Arapovic, şu an haftada 2 maçı kaldırabilecek durumda değil ama zaman geçtikçe yavaş yavaş onu lig rotasyonuna da dahil edeceğiz.

Ben Ege Arar'dan çok memmunum, çok çalışan ve nereye pas vereceğini bilen bir uzun. Kaç dakika oynarsa oynasın Ege'nin tavırları hiç değişmiyor, bu çok önemli güzel bir olay. Ege'nin biraz daha fazla destek olmaya ihtiyaç var.

Bu şartlar altında, yaz dönemini herkes biliyor. Çok değerli bir kadro kuruldu, oyuncular hem kendilerini göstermek hem de Galatasaray Basketbolu adına bir değer yaratmaya geldiler.

Okben Ulubay, çok değerli bir oyuncu yazın transfer etmek için çabaladık ama bizim 13 kişilik bir kadromuz var. Kendisi tam anlamıyla hazır değil, bu sezon için neler yapılabilir bilmiyorum.

Göksenin Köksal, iyi oynadığı maçlar var ama gündelik bakmamak lazım. Ayrıca servis yapan oyunculara da bakmak lazım. Bizim için en önemli konu hücumda topu iyi paylaşan boş atışı bulmaya çalışan bir düzeni oluşturmak istiyoruz.

Takımın lideri zaman içinde ortaya çıkacaktır, şu an son topları Aaron Harrison ama daha iyi kullanmayı öğrenecek.

Ayberk Olmaz önü çok açık bir oyuncu, ondan çok ümitliyim ve oynadığı maçlarda iyi katkı yapıyor. İlerde daha çok katkı verecek bir isim.

Andorra çok iyi bir takım, kupa maçında Barcelona'yı mağlup etmişlerdi, bizim açımızdan çok önemli bir maçtı ve galibiyetle başlamak bizim için çok önemliydi.

Ulm maçını kötü oynamadık ama şanssız bir şekilde kaybettik. Maçtan önce Harrison besin zehirlenmesi geçirdi bizim için çok önemli bir oyuncu kendisi.

Ben hayal tacirliği yapmıyorum, Eurocup ve Lig'de ilk 4 hedefimiz desem bana hangi kadroyla derler? Ben medya gününde de söyledim, biz her maçı kazanmak için çıkıyoruz, evimizde maç kaybetmeyip deplasmanda da kazanmaya başlarsak o zaman her şey değişir. Biz çıktığımız her maçı kazanmak için oynuyoruz.

Brescia maçını taraftarımız sayesinde kazandık, taraftarımızın daha fazla desteği olması gerekiyor. Sadece 165 kombine satılmış bu sayı çok düşük. Taraftarımız salona gelirse, oyuncularımız kulübün büyüklüğünü anlayacaklar. Brescia maçını kazandık ama performansımızı pek beğenmedim, rakibe çok fazla kolay sayı verdik. Çok fazla hücum ribaundu veriyoruz ama buna rağmen geriden gelip kazanmak bizim için önemli.

Monaco ile oynayacağız, iyi savunma yapıyorlar, bizim de hücum ribaundu konusunda sıkıntılarımız var. Bu maçı kazanmak bizim için olmazsa olmaz olduğunu söyleyebilirim. Maça gelen taraftarlara teşekkür ediyorum ama taraftarımız maçlara daha fazla daha kalabalık gelmeli. Taraftarımız salona gelirse rakip olumsuz bizim takımımız ise pozitif etkilenecektir.

Başkanımız ve yöneticilerimizin bize desteği çok önemli, oyuncularıma hep söylüyorum Avrupa şampiyonu bir külüpte oynuyorsunuz diyorum.

Oyuncularımızı futbol ve basketbol alt yapı maçlarına götürmek istiyoruz, bir aile olduğumuzu göstermek istiyoruz.''

Senin için hazırladığımız haberler