Galatasaray eski Başkanı Duygun Yarsuvat vefat etti

10.09.2021 - 13:24 | Son Güncellenme: 10.09.2021 - 19:54

Son dakika spor haberleri... Galatasaray'ın eski başkanlarından Duygun Yarsuvat, 84 yaşında hayatını kaybetti. İşte detaylar...

Galatasaray eski Başkanı Duygun Yarsuvat vefat etti

AJANSSPOR - HABER

bir süredir böbrek yetmezliği sebebiyle diyaliz tedavisi gören Galatasaray'ın eski başkanlarından Duygun Yarsuvat, 84 yaşında hayata gözlerini yumdu. 

2014 yılında Galatasaray'a başkan seçildi

2014 yılında büyük bir sorumluluk alarak elini taşın altına sokup Galatasaray Başkanlığı görevini üstlenen Yarsuvat, sark-kırmızılı kulüp için çok önemli bir değerdi. 1998-2002 yılları arasında divan başkanlığı da yapan ünlü hukukçu aynı zamanda Galatasaray Üniversitesi rektörlüğü görevinde de bulunmuştu

Şampiyonluk sevinci yaşadı

2 Ekim'de Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığı seçimlerine aday olan Duygun Yarsuvat, 25 Ekim 2014 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurulda 1777 oy alarak rakibi Alp Yalman'a 211 oy fark atmış ve başkan seçilmişti. Yarsuvat, o sezon sonunda futbol branşında şampiyonluk sevinci de yaşadı. Yarsuvat'ın başkanlığı, 23 Mayıs 2015'te gerçekleşen olağan genel kurulda yönetimindeki Dursun Özbek'in seçilmesinin ardından sona erdi.

 

 

Burak Elmas: Camiamız için acı bir gün

Burak Elmas, Galatasaray Televizyonu'na yaptığı açıklamada, Yarsuvat'ın vefatı dolayısıyla üzgün olduklarını belirterek, "Bugün camiamız için maalesef çok acı bir gün. Duygun başkanımızı, Duygun ağabeyimizi, Duygun hocamızı kaybettik. Galatasaray çok değerli bir üyesini, ağabeyini ve büyüğünü kaybetti" dedi.

'Duygun Yarsuvat hak etmediği eleştiriler aldı'

Başkan Elmas, son 3-4 yılda Duygun Yarsuvat'a hak etmediği eleştiriler yapıldığını aktararak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu da aslında bir örnek olsun. Bu kadar değerli bir Galatasaraylıyı, bu kadar Galatasaray'a dokunmuş ve buraya gelmesinde katkıda bulunmuş bir büyüğümüze saygıda, bazen ileri yaşta yaptığı konuşmaya tepkide ne kadar dikkatli ve hassas olunması gerektiğini tüm Galatasaraylılara hatırlatmak isterim. 

Duygun ağabey gibi Galatasaraylılar her zaman yetişmiyor. Galatasaray'ın her kademesinde kendisini hizmete bu kadar adamış büyüklerimiz kolay kolay gelmiyor. Onun için hepimizin Duygun ağabeyimize dualarımızı gönderirken, ona rahmet dilerken ondan sonra gelen yeni büyüklerimize, Galatasaray'a hizmet etmiş kişilere de aynı saygıyı, hürmeti ve teşekkürü ediyor olabilmemiz lazım. Tüm Galatasaraylıların başı sağ olsun. Çok üzgünüz."

Türk Telekom Stadı'da bayraklar yarıya indirildi

Galatasaray maçlarıan ev sahipliği yapan Türk Telekom Stadyumu'ndaki bayraklar, Yarsuvat'ın vefatının ardından yarıya indirildi. 

Senin için hazırladığımız haberler