Galatasaray Eski Sportif A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Mete İkiz: "UEFA taraf olmuş durumda"

07.11.2018 - 19:48 | Son Güncellenme: 07.11.2018 - 19:48

Galatasaray Eski Sportif A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Mete İkiz, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a flaş açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'ın UEFA düzeyinde mali, fair-play kuralları ile yaptığı savunmada savunmayı hazırlayan ve görüşmeleri yapan Galatasaray Eski Sportif A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Mete İkiz, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında önemli açıklamalar yaptı. 

İkiz'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

İnşallah bu duyum doğrudur, bende sizden şu anda duydum.  Galatasaray'ın yapmış olduğu bir 4 yıllık bir sulh anlaşma olduğunu UEFA'nın kendi içerisinde savcılar kurumuna yapıldığının, tabii ki hakimler kurulu bir üst organ olarak bunu incelemeye yetkili olduğunu ancak tekrar iade ederek bunu gözden geçirin demesini pek normal olmadığını o zaman da söylemiştik. Hatta neyin değiştiğini de sorgulamak gerektiğini de Galatasaray yönetimine 6 ay itibariyle en olabildiğince doğr ve detyalı bir şekilde 4 yıllık bir iş planı verdiğinden bunun da UEFA'nın organlarının detayına kadar inceleyip birçok soru sorduğundan burdan da yola çıkarak anlaşmaya giderek bu işi zabıt aldığından abhsetmiştik. Bunu yapıktan sonra neden bir görüşmeye gerek duyuldu bunu anlamakta güçlük çekiyorum. O zaman da demiştim. Umarım CAS'ta bir üdşünce içerisinde diye hareket etmiştir diye düşünüyorum.

Ortada UEFA'nın yetkili olan tarafıyla yapılmış bir sözleşme var ve bu legal UEFA tarafından sözleşmeye alınmış. Galatasaray Sportif A.Ş halka açık bir şirket. Sonuçta bunun bir farklı tarafta da sorumlulukları var. Böyle bir anlaşma yapıldıktan sonra UEFA nezdinde açıkladıktan sonra bunun UEFA içinde sorgulanması pek uygulanan bir şey değil. Burada farklı bir durum var. UEFA taraf olmuş durumda. Anlaşmayı imzalamış durumda. İmzalamasaydı farklı bakılabilirdi. İmzaladığı için bunun görüşülmesi bir üst kurul nezdinde yine tamam olabilir fakat tekrardan gözden geçirilmesi demesi normal bir uygulama değil. İnşallah CAS'ta bunu dikkate alarak bu dediğiniz duyum şeklinde karar almıştır diye umut ediyorum.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler