Galatasaray, Ayhan Akman'ın oğlu Hamza Yiğit Akman ile sözleşme imzaladı

08.09.2021 - 17:58 | Son Güncellenme: 08.09.2021 - 18:54

Galatasaray, genç futbolcuları Hamza Yiğit Akman ve Yiğit Demir ile profesyonel sözleşme imzaladı. Hamza Yiğit Akman, Ayhan Akman'ın oğlu. İşte detaylar...

Galatasaray, Ayhan Akman'ın oğlu Hamza Yiğit Akman ile sözleşme imzaladı

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray'da transferin son günü hareketli geçiyor. Sarı-kırmızılılar, Brezilyalı Gustavo Assunçao'yu kiralık olarak renklkerine bağladı. Ayrıca altyapısından yetişen iki ismi de profesyonel yaptı. 

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, Hamza Yiğit Akman ile 2023-2024, Yiğit Demir ile 2025-2026 sonuna kadar geçerli olmak üzere profesyonel sözleşmeye imza atıldığı bildirildi.

Hamza Yiğit Akman babasının izinde

Bu futbolculardan Hamza Yiğit Akman, Galatasaray'ın eski futbolcusu Ayhan Akman'ın oğlu. 16 yaşındaki Hamza Yiğit babası gibi orta sahada oynuyor. Genç yetenek geçen sezon U19 takımı ile 17 maça çıkarken 1 gol attı.

Ayhan Akman'ın Galatasaray kariyeri

Halen kariyerini antrenör ve yorumcu olarak sürdüren Ayhan Akman ise Galatasaray'a 2001 yılında Beşiktaş'tan transfer olmuş ve 2012'ye dek sarı-kırmızılı formayı giymişti. Cimbom'da toplam 328 maça çıkan Akman, 16 gol atıp 29 asist yaptı. 

Ayhan Akman geçtiğimiz sezon TRT Spor'daki Stadyum programının yorumcuları arasında yer alıyordu.

Ali Akman da aynı aileden

Bilindiği gibi Ayhan Akman'ın yeğeni Ali Akman da ünlü bir futbolcu. Bursaspor'da yıldızı parlayan genç forvet transfer olduğu Eintracht Frankfurt'tan Nec Nijmegen'e kiralandı ve Hollanda Ligi kariyerine 3 maçta 2 golle iyi bir başlangıç yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler