Galatasaray Fan Token dünya borsasında

İsa Kethüda
24.09.2021 - 16:25 | Son Güncellenme: 24.09.2021 - 16:28

Galatasaray'ın partneri olan Socios ile Şubat 2020 tarihinde futbolseverlerle buluşturduğu dijital varlıklar olan GAL Fan Tokenlar, arka arkaya dünyanın en önde gelen kripto para işlem platformlarında listelemeye devam ediyor.

 Galatasaray Fan Token dünya borsasında

AJANSSPOR HABER

Dünyanın önde gelen spor kulüplerinin ve Galatasaray'ın partneri olan Socios ile Şubat 2020 tarihinde futbolseverlerle buluşturduğu dijital varlıklar olan GAL Fan Tokenlar, arka arkaya dünyanın en önde gelen kripto para işlem platformlarında listelemeye devam ediyor.

Gelir kazanıyor

Sarı kırmızıların her yeni platformda listelenmesi kulübün bu alanda artı gelir kazanması anlamına geliyor. Türkiye’de uzun süredir Paribu’da işlem gören Galatasaray’ın Fan Token’ı GAL, geçtiğimiz aylarda OKEx’te listelenmişti.

%20’nin üzerinde bir artışa yol açtı

Bir diğer gelişme de GAL Fan Token’ın dünyanın en büyük 5 kripto para işlem platformu içerisinde bulunan ABD merkezli FTX ve ardından Çin merkezli Huobi borsalarında işlem göreceğinin açıklanması oldu. Listelenme haberleri GAL Fan Token’ın fiyatında günlük %20’nin üzerinde bir artışa yol açtı.

Morutan’ın giyeceği forma numarasını GAL Fan Token sahibi taraftarlar seçti

Spor ekosistemi içinde Fan Tokenlar, taraftarlara Socios platformunda takımların düzenlediği oylamalara katılma hakkı ve parayla satın alınamayacak özel taraftar ödüllerini kazanma şansı sağlayan dijital varlıklar olarak ön plana çıkıyor. En son Galatasaray, yeni transferi Olimpiu Morutan’ın giyeceği forma numarasını da GAL Fan Token sahibi taraftarlarına seçtirmişti.

Finansal açıdan da kulübe ciddi anlamda getirisi bulunan Fan Tokenlar sayesinde geçtiğimiz dönemde Galatasaray 20 milyon doların üzerinde bir gelir sağlamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler