Anadolu Efes Koçu Ergin Ataman'dan Galatasaray, Fenerbahçe ve Terim Açıklaması

12.10.2022 - 16:52 | Son Güncellenme: 12.10.2022 - 18:13

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, Fatih Terim'den daha iyi belgesel yapacağını ve Galatasaray'ın Fenerbahçe gibi marka olamadığını söyledi. İşte detaylar.

Anadolu Efes Koçu Ergin Ataman'dan Galatasaray, Fenerbahçe ve Terim Açıklaması

EuroLeague'de son 2 sezonun şampiyonu olmayı başaran Anadolu Efes'te başantrenör Ergin Ataman, Haber Global'e açıklamalarda bulundu. Avrupa'daki hedeflerinden bahseden Ataman, Galatasaray ve Fenerbahçe hakkında açıklama yaptı. Ataman, Galatasaray'ın efsane teknik direktörü Fatih Terim'e de meydan okudu.

Üst üste 2 kez EuroLeague şampiyonu olan Ergin Ataman, hedefinin 3. şampiyonluğu da kazanarak, bir ilke imza atmak istediğini söyledi. Ataman, "Hiç kimsenin gerçekleştiremediği de 3 kez üst üste şampiyon olmak" dedi.

"Ömer Faruk bizi ABD'li bir menajer ile muhatap etti"

Basketbol A Milli Takım koçu Ergin Ataman, NBA ekiplerinden Miami Heat'te forma giyen Ömer Faruk Yurtseven'in milli maçlara gelmemesinden dolayı kırgın olduğunu dile getirdi. Ataman, "Yarı yolda bırakıldık, kırgınım, herkesin orada olması gerektiğini düşünüyordum. Ömer Faruk bir anda fişi çekti, bizi dışarı itti, bizi ABD'li bir menajer ile muhatap etti" şeklinde konuştu.

"Biz yaparsak, Fatih Terim'in belgeselinden daha iyi yapacağız"

İleride bir belgeselinin çekilmesini istediğini söyleyen Ergin Ataman, yakın zamanda Netflix platformunda yayınlanan Terim belgeseline de meydan okudu. Başarılı koç, "Biz bir belgesel yaparsak ben çok detaycıyımdır, en iyisini yapmak isterim. Fatih hocamınki çok iyi olmuş, kutluyorum ama biz yaparsak ondan daha iyi yapacağız" ifadelerini kullandı.

"Galatasaray'ı 23 yıl sonra Türkiye şampiyonu yaptık"

Galatasaraylılığı ile bilinen Ergin Ataman, daha önce de çalıştırdığı Sarı-Kırmızılılar'la ilgili şunları ifade etti: "Galatasaray'da çok güzel 5 yıl geçirdim. Galatasaray'ı 23 yıl sonra Türkiye şampiyonu yaptık. EuroLeague'e soktuk ve çeyrek finale soktuk. Avrupa'nın en büyük 2. kupası EuroCup'ı kazandık."

"Sen bu yönetime geldiysen bu kaynağı yaratman lazım"

Ataman, "Galatasaray'da benden sonraki dönemde basketbolda vizyon küçüklüğü oldu. Bazı yönetim kurulu üyeleri Galatasaray'a çok para harcattığımı söyledi. Bu beni çok yaraladı. Büyük başarıya gitmek için bir takım kurman lazım. Sen bu yönetime geldiysen bu kaynağı yaratman lazım. Ben ayrıldıktan sonra Galatasaray'ın bu kaynağı yaratmak istemediğini görüyorum." dedi.

"Fenerbahçe Avrupa'da marka oldu, Galatasaray bunu istemedi"

Sözlerine devam eden Ataman, "Her kulübün sorunları var. Fenerbahçe'nin de var. Ama yıllardır Avrupa basketbolunda büyük bir marka oldu. Galatasaray bunu istemedi. EuroLeague'in en büyük kulübünü çalıştırırken, Galatasaray'ı çalıştırmayı düşünmem mantıklı değil. Galatasaray'ın da şu anda kendi bütçesine göre çok iyi bir hocası var. İyi bir sezon geçirdiler. Başarılı olmalarını diliyorum. Galatasaray'ın artık EuroLeague'e gelmesi gerektiğini düşünüyorum." açıklamasını yaptı.

"Beşiktaş - Fenerbahçe maçına gittim ve çok sıkıldım"

Türk futbolunu da takip ettiğini dile getiren Ataman, geçtiğimiz günlerde oynanan Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi için şunları söyledi: "Beşiktaş - Fenerbahçe maçına gittim ve çok sıkıldım. Türk futbolu oynanmıyor diyorlar. Büyük takımlarda 9-10 yabancı var. Beşiktaş - Fenerbahçe maçında iki tane çok değerli hoca var. Ama Avrupa'daki futbol oynanmıyor. O zaman bizde bir şey var."

"Futbolu yönetenler de çok gocunmuyor"

Ergin Ataman, "Beşiktaş - Fenerbahçe maçında oyun sürekli duruyor. Sürekli oyuncular yerde. Maçın içinde pozisyon yok. Ama Vodafone Park'taki atmosfer muazzam. Ortada futbol yok. Galatasaray - Adana Demirspor maçında da akıcılık yoktu. Futbol Milli Takımımız 3 Lig'den 2. Lig'e çıktı. Basketbol ve voleybolla kıyaslandığında Türk futbolunun ne kadar geride olduğunu görebiliyorum. Futbolu yönetenler de çok gocunmuyor. Bir tane maç kazanıyoruz bir anda çok iyi oluyoruz. Ama oynadığımız takımlar 3. Lig'de." dedi.

İlgini Çekebilir
Erman Kunter'den TBF'ye eleştiri: "İyiye giden bir şey yok"
Habere Git

"Icardi'nin eşiyle sorunu var deniyor, profesyonel futbolcunun maç günü gitmesi kabul edilemez"

Ergin Ataman, "Kadroları da beğenmedim. Galatasaray'ın kadrosunda da sivrilen birini göremedim. Icardi'yi henüz göremedik. Ona da şaşırdım. Nerede diyorsun, eşiyle problemi var, yurt dışına gitti deniyor. Ölüm, doğum dışında profesyonel bir futbolcunun maç günü bir sorun için takımdan gitmesi, ülkeden ayrılması bizim kabul edemeyeceğimiz bir şey. Ama bu rahatlıkta oyuncular. Bunların düzelmesi gerektiğini düşünüyorum. Okan Buruk'un Galatasaray'ı iyi bir yola sokacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler