Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş, Avrupa Süper Ligi'ne katılabilir mi?

Orhan Gülek
19.04.2021 - 19:15 | Son Güncellenme: 19.04.2021 - 19:22

İtalya, İspanya ve İngiltere'den 12 kulübün kurulması konusunda anlaştığı "Avrupa Süper Ligi"ne Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş katılacak mı? İşte detaylar...

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş, Avrupa Süper Ligi'ne katılabilir mi?

AJANSSPOR - HABER

İtalya, İspanya ve İngiltere'den 12 kulüp Avrupa Süper Ligi'ni resmen kurdu. Gün içerisinde UEFA, FIFA ve yerel federasyonlar, oluşan yeni yapıya yönelik sert açıklamalarda bulundu. Peki, Avrupa Süper Ligi nedir? Avrupa Süper Ligi Galatasaray Fenerbahçe Beşiktaş katılacak mı? Avrupa Süper Ligi takımları hangileri? Detaylar haberimizde...

Konuyla ilgili Ajansspor editörü  ve Radyospor sunucusu Mert Elam, Ajansspor Youtube kanalına önemli açıklamalarda bulundu.

Avrupa Süper Ligi nedir?

20 takımlı bir lig olarak tasarlanan organizasyonda 15 kurucu kulüp sabit şekilde katılım gösterecek. Geriye kalan 5 takım ise henüz duyurusu yapılmayan yıllık performansa dayalı olarak belirlenecek.

Avrupa Süper Ligi takımları

15 kurucu üyenin 12'si belli oldu; İngiltere'den Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Tottenham Hotspur, İtalya'dan Milan, Inter ve Juventus, İspanya'dan Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid. 

Avrupa Süper Ligine G.Saray, F.Bahçe ve Beşiktaş bu lige katılabilir mi?

Lige Türkiye'den herhangi bir kulüp davet edilmedi. Sosyal medyada Türkiye'den bir takımın yer alacağı iddia edilse de henüz netleşmiş bir açıklama bulunmuyor.

Senin için hazırladığımız haberler