Galatasaray Florya'da Yapacağı Konutlarla Borcunu Sıfırlayacak

Akın Ungan
09.03.2023 - 14:40 | Son Güncellenme: 10.03.2023 - 14:01

Şampiyonluğa koşan Galatasaray, diğer yandan Florya'daki antrenman tesislerine yapacağı konutlarla 7 milyar kâr hedefliyor. Dursun Özbek yönetimi borçsuz kulüp için dev adım attı.

Galatasaray Florya'da Yapacağı Konutlarla Borcunu Sıfırlayacak

Eyüp YILDIZ

Galatasaray, bir yandan şampiyonluğa koşarken diğer yandan Florya'da giriştiği gayrimenkul operasyonu sonucunda borçsuz bir kulüp olma yolunda dev bir adım attı. Metin Oktay Tesisleri'nin bulunduğu alanda devlet kurumu Emlak Konut'a ait olan 41 dönümlük araziyi alan yönetim, bunun karşılığında 1 milyar 200 milyon lirayı kredi çekerek ödeyecek. Galatasaray, bu krediyle birlikte kulübün diğer borçlarını da elde edeceği gelirle kapatacak.

Hedef 7 milyar liralık kâr sağlamak

Galatasaray, Florya'da kendisine ait 21 dönüme devletten aldığı 41 dönümü de ekledi. Böylece toplamda 62 dönümlük bir arazi elde etti. Tesislerini buradan taşıyacak olan Galatasaray, söz konusu alana yaklaşık 14 milyar liralık ciro hedefiyle lüks konutlar yapacak. Projenin nihayetinden kulübün hedeflediği kâr 7 milyar lira.

Bankalar Birliği anlaşmasından çıklacak

Galatasaray, Florya'dan gelecek kaynakla ilk olarak Bankarlar Birliği ile yapılan borç yapılandırma anlaşmasından çıkacak. Zaten Dursun Özbek, yönetime geldiğinde ilk hedef olarak bunu göstermişti. Kulüp, 9 yıl vadeli yaklaşık 2 milyar liralık borç yapılandırmasına imza atmıştı. Bu anlaşmadan çıkıldıktan sonra diğer borçlar da kapatılarak, borçsuz bir yapı hedeflenecek.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da Icardi planı! Bonservisi alınamazsa alternatifi belli
Habere Git

Kemerburgaz'da 5 sahalı yeni tesis

Futbol takımı ise mabedi olan Florya Metin Oktay Tesisleri'nden Kemerburgaz'a taşınacak. Özbek yönetimi 167 dönümlük arazide öncelikle toplam 5 saha, idari binalarla kapalı spor alanları yapılması planlıyor. Yeni tesis Nef Stadyumu'na 6.5 kilometre yani 8 dakikalık bir mesafede bulunuyor.

15 bin kişilik salon için atak

Stadın yanında 15 bin kişi kapasiteli kapalı spor salonu projesinin çalışmaları da başlatıldı. Başkan Dursun Özbek, ruhsat yenilemek için belediyeyle temas halinde. Kemerburgaz tesislerini tamamladıktan sonra salon inşaatı için kazma vurulması bekleniyor. Kadın-erkek basketbol ve voleybol takımları altyapılarıyla birlikte yeni salona taşınacak.

Florya arazisi gitti geri geldi

Galatasaray, 2017 yılında yaptığı anlaşmayla Kemerburgaz'a geçme karşılığında Florya'dan 1 yıl içinde çıkma taahhüdünde bulundu. Ancak yönetim 2019 yılında Emlak Konut'a 5 yıl vadeyle 120 milyon lira ödenmesi karşılığında Florya'daki haklarını geri aldı. Sarı kırmızılılar, gelinen noktada devlete ait araziyi de alarak, bu alanda gayrimenkul projesi geliştirmek için çalışmalara başladı.

İlgini Çekebilir
Kerem Aktürkoğlu'ndan anlamlı destek! Hat-trick yaptığı topu bağışladı
Habere Git

Senin için hazırladığımız haberler