Galatasaray, Gabriel Sara transferini açıkladı! Maliyeti belli oldu

04.08.2024 - 23:08 | Son Güncellenme: 04.08.2024 - 23:28

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray, Norwich City'den Gabriel Sara'yı kadrosuna kattığını resmen açıkladı. Brezilyalı futbolcunun maliyeti de belli oldu.

Galatasaray, Gabriel Sara transferini açıkladı! Maliyeti belli oldu

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray, yeni transferini resmen açıkladı. Sarı-Kırmızılılar, Championship ekiplerinden Norwich City'nin formasını giyen Brezilyalı orta saha Gabriel Sara'yı kadrosuna kattı. 25 yaşındaki futbolcunun maliyeti de belli oldu.

Gabriel Sara, resmen Galatasaray'da

Galatasaray'dan yapılan açıklamada Norwich City ile Gabriel Sara'nın transferi konusunda anlaşmaya varıldığı kaydedildi. Sara ile 5 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.

Bonservis ücreti belli oldu

Sarı-Kırmızılılar, Sara için kulübü Norwich City'ye 3 sezona yayılmış 9 taksit halinde 18 milyon Euro bonservis bedeli ödeneceğini duyurdu.

Gabriel Sara için ödenecek ücret, Galatasaray'ın tarihindeki en yüksek bonservis bedeli olarak da kayıtlara geçti. Rekor daha önce 17 milyon Euro ile Mario Jardel transferine aitti.

Yıllık ücreti

Ayrıca yapılan açıklamada Sara'ya yıllık 2 milyon 750 bin Euro sezonluk ücret ödeneceği ifade edildi.

Galatasaray'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Profesyonel futbolcu Gabriel Davi Gomes Sara ve kulübü Norwich City Football Club PLC ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır.

Buna göre, futbolcunun eski kulübüne 3 sezona yayılmış 9 eşit taksitte 18.000.000 EUR transfer bedeli ödenecektir.

Futbolcu ile 2024-2025 sezonundan başlayarak 5 sezon için anlaşmaya varılmış olup her bir futbol sezonu için net 2.750.000 EUR sezonluk ücret ödenecektir."

Gabriel Sara'nın performansı

Geride bıraktığımız sezon Norwich City formasıyla 53 maçta forma giyen Gabriel Sara, 4.604 dakika sahada kaldı. Sara, bu karşılaşmalarda 14 kez ağları havalandırırken 13 de gol pası vermeyi başardı.

Senin için hazırladığımız haberler