Galatasaray'da Okan Buruk ile Erden Timur Açıklamarıyla Karşı Karşıya Geldi

Cüneyt Muharremoğlu
24.10.2022 - 12:56 | Son Güncellenme: 24.10.2022 - 13:13

Kayserispor ve Alanyaspor maçlarından sonra Galatasaray'da Okan Buruk ve Erden Timur'un yaptığı suçlamalar eski defterlerin açılmasına neden oldu. İşte detaylar...

Galatasaray'da Okan Buruk ile Erden Timur Açıklamarıyla Karşı Karşıya Geldi

AJANSSPOR HABER

Galatasaray- Alanyaspor karşılaşmasında hakem Ali Palabıyık'ın bariz gol şansını engellediği gerekçesiyle 31. dakikada Sacha Boey'e kırmızı kart göstermesi sarı kırmızılı camiada infiale neden oldu. Otoritelerin de kartın yanlış olduğunda hemfikir olması Galatasaray'ın tepkisini sertleştirdi. Başkan Dursun Özbek ve Galatasaray AŞ Başkanıvekili Erden Timur, maçtan sonra basın mensuplarının karşısına çıkarak açıklamalarda bulundu. Teknik direktör Okan Buruk'un Galatasaray'a karşı bir oluşum bulunduğunu iddia etmesinin ardından Timur'un yaptığı "Bu yapı Galatasaray'ın lehine de hareket etti" sözleri ilginç bir manzaraya sebep oldu.

Okan Buruk: Yıllardır Galatasaray'ın hakkı yeniyor

Bir yanda yıllardır Galatasaray'a haksızlık yapıldığını söyleyen Okan Buruk diğer yanda TFF'deki yapının geçmişte kendilerinin çıkarına da hareket ettiğini söyleyen Erden Timur! Yani iki önemli Galatasaraylı açıklamalarıyla birbiriyle çelişti. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Kayserispor mağlubiyetinin ardından "Yıllardır Galatasaray'ın hakkı yeniyor. Bu VAR hakemleri istenildiği gibi kullanılmaya başlandı. Bundan en çok etkilenen Galatasaray. Galatasaray'a karşı bir oluşum var. Bunu net şekilde görüyoruz" dedi.

Erden Timur:  Bu yapı Galatasaray lehine de hareket etti

Corendon Alanyaspor karşısında alınan 2-2'lik beraberlik sonrası ise Erden Timur'dan dikkat çekici açıklamalar geldi.  Yaşananları kurgu olarak niteleyen Timur, şunları söyledi: "Hafta içinde yaptığım toplantı Türk futbolu için önemli bir basın toplantısıydı. Biz orada bizim hatalarımızı da söyledik. Geçmişte bu tip kliklerin, bu yapıların, geçmişte tüm takımlara fayda ettiğini, Galatasaray'a da fayda ettiğini söylediğimiz, geçmişe dair yüzleşmesini yaptığımız ve her zaman da yaparız."

İlgini Çekebilir
Erden Timur: "Bu şekilde giderse lig bitmez! Biz bitirtmeyiz"
Habere Git

Mustafa Cengiz "Nakış gibi işleye işleye..." demişti

Timur'un sözleri akla Galatasaray en son şampiyon olduğu 2018-19 sezonunu getirdi. Vefat eden dönemin Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz,  şampiyonluk için dikkat çeken şu açıklamayı yapmıştı:  "Bakın bugün şampiyonluğa yürüyorsak öyle bizim duamızda olduğu için şampiyon olmuyoruz. Keşke öyle olsa öyle bi dünya yok; tek tek oya gibi nakış gibi işleye işleye. Anlatamam anlattığım anda herkes yanlış anlar."

İlginç tesadüf: MHK Başkanı Sabri Çelik

Galatasaray'da Erden Timur ve Dursun Özbek, dün gece TFF içerisinde iddia ettikleri kurguyu yapanları bildiklerini söylerken, MHK'nin maça Ali Palabıyık'ı atamasına da tepki gösterdi.  2018-19'da Galatasaray son şampiyonluğa ulaşırken de MHK'nın başında Sabri Çelik bulunuyordu. Halihazırda MHK Başkanlığı'nı yürüten Çelik, Şubat 2019'da Yusuf Namoğlu'nun istifa etmesinin ardından Yıldırım Demirören başkanlığındaki TFF tarafından atanmıştı. Çelik, 2018-19 sezonunda 6 ay MHK Başkanlığı yaptı.

 

"Ali Palabıyık ve VAR kayıtları"

2018-19 sezonunun en çok konuşulan konularından bir başkası da dönemin Galatasaray Başkanıvekili Abdürrahim Albayrak'ın yaptığı VAR kayıtları açıklamasıydı. 14 Nisan 2019'da Ali Palabıyık'ın yönettiği ve Kadıköy'de 1-1 berabere biten Fenerbahçe derbisinden sonra Albayrak, "Elimizde hepsi var, sesleri de var, kayıtları da var. Başkanımızın ve hepimizin ısrarıyla beraber, VAR ile arasındaki konuşmayı bir türlü federasyon açıklamadı. Zamanı geldiğinde  çok şey paylaşacağım” diye konuştu.

İlgini Çekebilir
Okan Buruk isyan etti! "Galatasaray'a savaş açtılar"
Habere Git

"Elimdeki VAR kayıtlarını dinletirim"

Albayrak, Mayıs 2019'da da elinde VAR kayıtları olduğu iddiasını yeniledi: "VAR kayıtları meselesi boşa konuşulmamış şeylerdir. Öylesine söylenmedi. Durup dururken böyle bir iddia ortaya atılmaz. Elimizdeki VAR kayıtlarını dinletirim." Albayrak, yaptığı açıklamalar nedeniyle Eylül 2019'da 6222 sayılı yasa uyarınca idari para cezası aldı. Şampiyonluk yarışı veren Medipol Başakşehir'in savcılığa yaptığı başvuru hakkındaysa takipsizlik kararı verildi. 

"TFF'deki yapı 8-10 haftalık bir yapı değil"

Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur'un "TFF'deki yapı 8-10 haftada kurulan bir yapı değil. Yeni kurulan TFF, bir şeyler yapmaya çalışıyor ancak biz bu eski yapı sebebiyle bunun mümkün olmadığını söyledik" açıklaması ise ayrı bir tartışma başlattı. Fenerbahçe 2013-14, Galatasaray ise 2018-19 sezonundan beri şampiyon olamıyor. Yani sarı lacivertliler 8, sarı kırmızılılar ise 3 sezondur şampiyonluktan uzak. 

Okun Buruk şampiyonluk sevinci yaşadı

"Yıllırdır Galatasaray'ın hakkı yeniyor" ifadesini kullanan Okan Buruk, 2019-20 sezonunda Medipol Başakşehir'i yönetirken 69 puanla Trabzonspor ve Galatasaray'ın önüne şampiyonluğu kazandı. Koronavirüs sezonu olarak bilinen dönemde Galatasaray'ın başında bulunan Fatih Terim ise hakem kararlarına büyük tepki göstermişti. Buruk, yaptığı açıklamasıyla zımmi olarak kendisi Başakşehir ile şampiyon olurken de Galatasaray'a haksızlık yapıldığını itiraf etmiş oldu.

İlgini Çekebilir
Arda Güler'in beğendiği tweet olay oldu: Galatasaray...
Habere Git

Fatih Terim isyan etmişti

Galatasaray'ın 2019-20 sezonunda 3-3 berabere biten Gaziantep FK maçında hakem Alper Ulusoy, maçın son dakikasında sarı kırmızılı kalecinin topu elinde 6 saniyeden fazla tuttuğunu belirterek, ceza alanında çift vuruşa hükmetmişti. Ve vuruş da golle sonuçlanmıştı. Terim, maç sonrası, "Bu saniye kuralı en son kaç yıl evvel çalındı bilmiyorum. Enteresan. İki haftadır öyle şeyler yaşıyoruz ki ben virüsleri bedenlerde değil zihinlerde arayacak bir buluş yapılmasını bekliyorum" demişti. Bugünkü TFF Başkanı olan Mehmet Büyükekşi de o dönem Gaziantep FK'nın başındaydı.

Son 10 yılda en çok şampiyon olan takım: Galatasaray

Dört büyükler istinasız her sezon öyle veya böyle TFF'den ve MHK'dan yani hakem yönetimlerinden şikâyet ediyor ve "adalet" istiyor. Kim haklı kim haksız bir yana ancak sadece son 10 yıla bakıp kimin en çok şampiyonluk kazandığını hatırlatalım: Evet, son 10 yıla bakıldığında Galatasaray 4 kez,  Beşiktaş ise 3 kez mutlu sona ulaştı. Fenerbahçe, Başakşehir ve Trabzonspor'un 1'er şampiyonluğu bulunuyor. 

SON 10 YILIN SÜPER LİG ŞAMPİYONLARI
SEZON ŞAMPİYON
2012-13  Galatasaray
2013-14  Fenerbahçe
2014-15  Galatasaray
2015-16  Beşiktaş
2016-17  Beşiktaş
2017-18  Galatasaray
2018-19 Galatasaray
2019-20 Başakşehir
2020-21 Beşiktaş
2021-22 Trabzonspor
Senin için hazırladığımız haberler