Galatasaray -Gençlerbirliği maçında VAR'dan iki hatalı değerlendirme

İsa Kethüda
02.05.2021 - 22:58 | Son Güncellenme: 02.05.2021 - 23:04

Ajansspor.com yazarlarından Hüseyin Özkök, Galatasaray'ın Gençlerbirliği'ni 2-0 yendiği maçta Gedson Fernandes'in Candeias'a yaptığı hareketi ve Babel'in koluna çarptığı gerekçesiyle sayılmayan gol pozisyonunu değerlendirdi.

Galatasaray -Gençlerbirliği maçında VAR'dan iki hatalı değerlendirme

Hüseyin ÖZKÖK-AJANSSPOR

Galatasaray'ın Ankara'da Gençlerbirliği'ni 2-0 yendiği karşılaşmanın 37. dakikasında Gençlerbirliği'nin Portekizli oyuncusu Candeias'a vatandaşı Gedson Fernandes tarafından çok sert bir faul yapıldı.

Candeias omzundan sakatlandı

 

Candeias'a yandan büyük bir süratle uçarak giren Galatasaraylı oyuncunun sağ ayağı sert şekilde rakibinin sol ayağına isabet ederken kendini sakınmaya çalışan Gençlerbirliği oyuncusu biçimsiz şekilde yere düşerek omzundan sakatlandı ve kısa süre sonra oyunu terk etmek durumunda kaldı.

'MHK talimatını dikkate aldı'


UEFA eğitimlerinde bu tip sağlığı tehdit eden yoğunluk ve hız içeren müdahaleler borderline yani sınırda kabul edilerek hakemin VAR tarafından en azından mutlaka monitöre çağırılması söyleniyor. MHK ise kendi eğitimlerinde ayakkabıya gelen darbelerde sarının yeterli olduğunu hakemlere söylüyor. 

Gedson'un darbesinin kısmen ayakkabıya temas etmesi ise maçta VAR görevi yapan Abdülkadir Bitigen'in MHK talimatını dikkate aldığını ortaya koyuyor. Oysa özellikle Avrupa'nın büyük liglerinde bu tip atlayarak yapılan müdahalelere büyük çoğunlukla kırmızı kart çıkıyor.

'Babel'e verilen el yanlış'


Diğer yandan Abdülkadir Bitigen'in Babel'in koluna çarptığı gerekçesiyle iptal ettiği Galatasaray golüne yaptığı müdahale ise yanlıştı. 

Babel'in sırtı ile karışık kolun izin verilen kısmına çarpan topta Bitigen'in açık bariz ve net tanımlamasından uzak bu çarpmaya müdahale etmesi bir VAR hatasıydı.

Senin için hazırladığımız haberler