Galatasaray-Giresunspor maçında koronavirüs skandalı... Aşısız gözlemci

Feride Kara
08.01.2022 - 23:32 | Son Güncellenme: 09.01.2022 - 00:39

Galatasaray-GZT Giresunspor karşılaşmasının gözlemcisi Kadir Tozlu ile ilgili ortaya çıkan olay pes dedirttirdi. Tozlu aşısı olmadığı için stada giremedi.

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Galatasaray- GZT Giresunspor karşılaşmasına atadığı gözlemci Kadir Tozlu'nun stada giremediği ortaya çıktı. Skandalın ardından TFF'nin yapacağı açıklama merakla bekleniyor.

Gözlemci Kadir Tozlu stadyuma giremedi

Galatasaray, NEF Stadı'nda GZT Giresunspor'a 1-0 yenilirken karşılaşma öncesi yaşananlar pes dedirttirdi. TGRT yorumcusu Ömer Faruk Ünal, maça gözlemci olarak atanan Kadir Tozlu'nun aşısını olmadığını ve test yaptırmadığı için stadyuma giremediğini dile getirdi.

"Maçı seyredip seyretmediği belli değil"

Ömer Faruk Ünal yaşananları şöyle anlattı: "Gözlemci Kadir Tozlu aşı olmamış, test de yaptırmamış. TFF görevlisi değişilen yönetmelik nedeniyle stadyuma almıyor. Bu yüzden soyunma odalarına, hakem odalarına giremiyor. Maçı seyredip seyretmediği, seyrettiyse nereden seyrettiği belli değil."

Talimat Tozlu'ya izin vermedi

TFF'nin ligin ikinci yarısı başlamadan önce yaptığı talimat değişikliği nedeniyle Kadir Tozlu'nun maça girmesi mümkün değil. Tozlu, Galatasaray- GZT Gaziantepspor karşılaşmasını izlese de izlemese de yaşanalar konusunda TFF'den bir açıklama bekleniyor.

Stadyuma giriş için 3. aşı şartı getirildi

TFF resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada 3. aşısını yaptırmayan kişilerin stadyuma alınmayacağını açıklamıştı. Açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı: "Bilindiği üzere karşılaşmalara seyirci olarak sadece aşı takvimini (T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından sağlanan aşılardan iki doz aşı olmak ya da Covid-19 hastalığını geçirmiş olup, T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından sağlanan aşılardan bir doz aşı olmak) tamamlamış olan kişiler veya Covid-19 hastalığını geçirip üzerinden 180 gün geçmemiş olan kişiler katılım sağlayabilmektedir.  Aşı takviminin tamamlanmasını takip eden 180 günü doldurmuş olan kişilerin kombine veya bilet almak sureti ile karşılaşmalara girebilmesi için hatırlatma aşılarını olmaları gerekmektedir. 180 günlük süreyi tamamlamış olmasına rağmen hatırlatma aşılarını olmayanların müsabakalara katılmaları mümkün olmayacaktır. 3. aşılarını veya daha sonraki aşılarını yaptırmış olan kişiler için 14 günlük bağışıklık süresi aranmayacaktır."

Kadir Tozlu iki MHK'da görev yaptı

Kadir Tozlu, 27 Nisan 1957'de Elbistan'da doğdu. Mersin Eğitim Enstitüsü'nden mezun oldu. Milli Eğitim Spor Şube Müdürlüğü de yapan Tozlu, 1983-2003 yılları arasında hakemlik yaptı. Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Mersin Şube Başkanlığı görevini de bir süre sürdüren Tozlu, 2005'te öğretmenlikten emekli oldu. 2014 yılı Aralık ayında MHK üyesi oldu. Tozlu geçen sezon görevinden ayrılan Serdar Tatlı döneminde de MHK'da görev yapmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler