Galatasaray transferde hız kesmiyor! Juventus ile Adama Traore kapışması

Cüneyt Muharremoğlu
28.09.2022 - 10:21 | Son Güncellenme: 28.09.2022 - 14:27

Galatasaray ocakta geçen sezon Barcelona'da forma giyen Adama Traore'yi transfer etmek istiyor. Sarı kırmızıların rakibi ise Juventus. Adama Traore kimdir? İşte detaylar...

AJANSSPOR DIŞ HABER

Mauro Icardi, Dries Mertens,  Haris seferovic, Juan Mata gibi dünya yıldızlarını kadrosuna katan Galatasaray transferde durmuyor. Sarı kırmızıların hedefinde sağ kanatta oynayan ve hızıyla dünyaca bilinen Wolverhampton forması giyen Adama Traore bulunuyor. Ancak İtalyan devi Juventus bu transferde Galatasaray'la karşı karşıya. Traore geçen sezon kiralık olarak Barcelona forması giymiş ve Avrupa Ligi'nde sarı kırmızılara rakip olmuştu. 

İtalyan basını yazdı

TuttoJuve'nin haberine göre; Juventus, İspanyol futbolcu Adama Traore'yi kadrosuna katmak istiyor. Juventus, Traore'nin menajeriyle ön görüşme yaptı ve isteklerini sordu. Sezon sonu sözleşmesi bitecek ve serbest oyuncu statüsünde olacak futbolcu için Juventus'un önünde bir rakip bulunuyor. O takım ise Galatasaray.

Galatasaray transferden vazgeçmedi

Sarı kırmızılar, transferin son günlerinde Wolverhampton'a Adama Traore'nin kiralanması için teklif götürmüş ancak 'Hayır' yanıtı almıştı. Haberde, Galatasaray'ın transferden vazgeçmediği ve ocak ayında İspanyol futbolcuyu kadrosuna katmak istediği belirtildi.

Ocak ayında imza planı

Wolverhampton'ın Traore'den bonservis elde etme isteğini değerlendirmek isteyen Galatasaray, futbolcunun menajeriyle temaslarını sürdürüyor. Eğer bu gerçekleşmezse yaz aylarında Galatasaray'ın yaz aylarında Traore'yi isteyen Avrupa devleriyle yarışması zor gözüküyor.

İlgini Çekebilir
Galatasaray Adama Traore ve James Rodrigues'in peşinde!
Habere Git

Adama Taore'nin performası: Galatasaray'a rakip oldu

Bu sezon Wolverhampton ile Premier Lig ve İngiltere Kupası'nad toplam 5 maça çıkan Traore, Preston North End takımına 1 gol atmayı başardı. 26 yaşındaki geçen sezon Barcelona'ya kiralık olarak gitmiş ancak 17 maçta sadece 1 asist yaparak beklentilerin altında kalmıştı. Futbolcu, Barcelona-Galatasaray Avrupa Ligi maçlarında da forma giymişti.

Adama Taore kimdir? 

Tam adı Adama Traore Diarra olan futbolcu, 25 Ocak 1996 tarihinde İspanya'nın L'Hospitalet de Llobregat kentinde doğdu. Kariyeri Barcelona altyapısında başladı.2015-2016 sezonunda 10 milyon Euro’ya gittiği Aston Villa’da oynadıktan bir yıl sonra Middlesbrough’a transfer oldu. İki sezonunu bMiddlesbrough’ta geçirdikten sonra 2018’de 20 milyon Euro karşılığında Wolverhampton'a gitti. 

Hız makinesi

İspanyol futbolcu özellikle hızı ve fiziğiyle dikkat çekiyor. Özellikle hızıyla rakiplerine güç anlar yaşatıyor. Fantastik çalımlar yerine oldukça sade bir şekilde dikine, patlayıcı koşular ile rakibi geçmeyi seviyor. Güçlü bir yapısı olan Taore, ikili mücadelelerde ayakta kalmasıyla biliniyor.

Senin için hazırladığımız haberler