Galatasaray, Jesse Sekidika'yı resmen açıkladı!

09.01.2020 - 18:26 | Son Güncellenme: 09.01.2020 - 18:26

Galatasaray, Eskişehirspor'un Nijeryalı futbolcusu Jesse Sekidika'yı transfer etti. Peki, Sekidika'nın bonservis bedeli ne kadar, Galatasaray'dan ne kadar maaş alacak? KAP bildirimi de yapıldı. İşte tüm detaylar...

Galatasaray, Jesse Sekidika'yı resmen açıkladı!

Henry Onyekuru ve Saracci'yi kadrosuna katan Galatasaray, taraftarlarına bir müjdeli haber daha verdi. Sarı - kırmızılı takım, Nijeryalı kanat oyuncusu Jesse Sekidika'yı transfer ettiğini resmen açıkladı. Öte yandan, KAP bildirimi de yapıldı. İşte detaylar...

Sarı - kırmızlılı takım, son olarak TFF 1. Lig ekibi Eskişehirspor'da forma giyen Nijeryalı kanat oyuncusu Jesse Sekidika  ile 4.5 yıllığına anlaştığını KAP'a bildirdi.

Açıklama şu şekilde:

''Jesse Sekidika ile 2019-20 sezonundan başlamak üzere 2023-24 sezonu sonuna kadar anlaşmaya varılmıştır. Buna göre 2019-20 sezonu için net 125.000 Euro, 2020-2021 sezonundan itibaren 4 sezon boyunca net 250.000 Euro sabit transfer ücreti ödenecektir."

Son 1,5 sezon TFF 1. Lig ekiplerinden Eskişehirspor'da görev alan ve geçtiğimiz günlerde yollarını ayıran 23 yaşındaki sağ kanat oyuncusu, Galatasaray'da 28 numaralı forma giyecek.

"Gençleşme politikamıza uygun"

Jesse Sekidika ile resmi imzanın atılmasının ardından Nijeryalı futbolcu, Mustafa Cengiz ve İkinci Başkan Abdurrahim Albayrak açıklamalarda bulundu.

Cengiz, "Sevgili Jesse, stratejik ve yeniden yapılanan gençleşme politikamıza çok uygun bir futbolcu. Biz inşallah sahada da onun ölümüne, mert, dürüst, adil yarış içinde en ciddi katkıyı takımımıza ve camiamıza yapacağına inanıyoruz. Biz onun dürüst yarışta her zaman Galatasaray bayrağını en tepeye taşıma mücadelesinde bir nefer, bir takım oyuncusu olarak görev alacağına inanıyoruz. Allah utandırmasın." diye konuştu.

"Çok iyi bir ortam olduğunu söyledi"

Abdurrahim Albayrak ise Sekidika'nın uzun yıllar Galatasaray forması giyeceğine inandığının altını çizdi. İkinci Başkan Albayrak, "Aramıza hoş geldi. Kendisine başarılar diliyorum. 'En az 20 sene bu formayı çıkarmayacaksın' dedim. Kendisi de çok mutlu olduğunu ifade etti. Florya'daki futbolcu arkadaşlarıyla da görüşmüş. Çok iyi bir ortam olduğunu söyledi. Kendisine başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Jesse Sekidika: "Çok büyük bir kulübe geldim"

Yeni transfer Sekidika ise Galatasaray'ın çok bükük bir camia olduğunu belirterek, "Çok büyük bir kulübe geldim. Çok mutluyum. Bu büyük fırsatı kullanacağım. Galatasaray her zaman istediğim bir yerdi." açıklamasını yaptı.

 

Senin için hazırladığımız haberler