Galatasaray kaptanı Gizem Güreşen'den Giovanni açıklaması

Orhan Gülek
13.11.2022 - 14:06 | Son Güncellenme: 13.11.2022 - 14:29

Galatasaray HDI Sigorta takımının kaptanı Gizem Güreşen, VakıfBank'tan ayrılmasının sebebi olarak Giovanni Guidetti'yi gösterdi. İşte tüm detaylar....

Galatasaray kaptanı Gizem Güreşen'den Giovanni açıklaması

AJANSSPOR - HABER

Misli.com Sultanlar Ligi takımlarından Galatasaray HDI Sigorta’nın deneyimli milli liberosu ve takım kaptanı Gizem Güreşen, VakıfBank'tan ayrılmasının sebebini açıkladı.

Giovanni Guidetti ile sıkıntı yaşadı

Galatasaray kaptanı Gizem Güreşen, VakıfBank'ta oynarken koçu olan Giovanni Guidetti ile sıkıntı yaşadığını dile getirdi. Aynı zamanda Türkiye Kadın Millî Voleybol Takımı'nın da koçu olan Giovanni Guidetti ile profesyonelliği devam ettiremediklerini açıklayan Güreşen, kariyeriyle ilgili 4Bir4Bir kanalıyla röportaj gerçekleştirdi. 

"Bunun üstesinden gelemedik"

VakıfBank'tan neden ayrıldın? sorusuna Gizem " Her güzel şeyin bir sonu vardır derler ya. Bu da öyle. Giovanni ile sıkıntılarım vardı. Bunun üstesinden gelemedik. Saha dışı arkadaşlığımız, sahanın içinde de antrenör oyuncu ilişkimiz vardı. Profesyonelliği devam ettiremedik biz onunla. O yüzden de yollarımız ayrıldı. Beni o zamanlar çok etkilemişti. O yüzden ben voleybolu bırakmayı da düşündüm. İsviçre'ye gitme sebebimde bunların altından geliyor. Benim canım çok acımıştı. Kızgın mısın desen, küs müsünüz desen, hiç öyle bir şey yok" dedi.

İlgini Çekebilir
Çanlar Giovanni Guidetti için çalıyor
Habere Git

Gizem Güreşen, neden 3 numaralı tercih etti?

Neden 3 numaralı formayı tercih ettiği sorulduğunda ise "Ablam voleybol oynarken 3 numara giyiyordu. O voleybolu bıraktı. Ben devam ettim. Aramda bir bağ olsun. O yüzden 3 numara" ifadelerini kullandı.

"Kimse yerini dolduramaz"

Voleybolun efsane isimlerinden Neslihan Demir'e de değinen Güreşen "Hem ön hem arkayı düzenleyebilecek tek bir kişi var. O da libero. Neslihan benim için dünyanın en iyi oyuncusu hala. Kimse yerini dolduramaz" dedi.

"Hala smaç vurmayı çok seviyorum"

Voleybolda hangi kuralı değiştirmek isterdin sorusuna ise, " Tabii ki de liberoların smaç vurabilme kuralını değiştirmek isterdim. Ben smaçördüm. Oradan liberoluğa geçtim. Hala smaç vurmayı çok seviyorum. Çünkü benim için smaç deşarj olmak. Liberoların geri hücum yapması kuralını getirirdim" şeklinde konuştu.

Gizem Güreşen'in kariyeri

Vakıfbank, Fenerbahçe, Volero Zürih ve Bursa Büyükşehir Belediyespor’da forma giyen, 2017 yılında ise yeniden yuvasına dönen deneyimli libero Gizem Güreşen; 2 Şampiyonlar Ligi, 1 Dünya Kulüpler Şampiyonluğu, 2 Türkiye Ligi Şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 3 Türkiye Süper Kupası, 1 İsviçre Ligi ve 1 İsviçre Kupası kazanmıştı.

1987 doğumlu tecrübeli oyuncu, kariyerinde aynı zamanda 2010-11 CEV Şampiyonlar Ligi Final Four "En İyi Libero", 2010-11 Bayanlar Voleybol Ligi "En İyi Libero", 2010-11 Bayanlar Voleybol Ligi "En İyi Karşılayıcı", 2011 Avrupa Ligi "En İyi Libero", 2011 FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası "En İyi Libero", 2012-13 CEV Şampiyonlar Ligi "En İyi Libero” bireysel ödülleri de bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler