Galatasaray - InvestinTheWest Enea Gorzow 68-66 (MAÇ SONUCU - ÖZET)

Feride Kara
07.12.2022 - 21:12 | Son Güncellenme: 07.12.2022 - 21:20

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası C Grubu'nda Galatasaray Çağdaş Faktoring Polonya temsilcisi ve grup lideri Gorzow'u 68-66'lık skorla mağlup etmeyi başardı.

Galatasaray - InvestinTheWest Enea Gorzow 68-66 (MAÇ SONUCU - ÖZET)

EuroCup Kadınlar Basketbol'da Galatasaray Çağdaş Factoring gruptan çıkma yolunda kritik bir galibiyet aldı. Sarı kırmızılılar C grubundaki rakibi Gorzow Wielkopolski’yi 68-66'lık skorla mağlup etti. 

Gorzow ilk kez kaybetti

C grubundaki rakiplerinden Gorzow Wielkopolski ile karşılaşan Galatasaray Çağdaş Factoring rakibini 68-66'lik skorla yenerken Polonya ekibi grubundaki ilk mağlubiyetini aldı.

İlk yarıda Polonya üstünlüğü

Galatasaray’ın EuroCup’taki rakibi Gorzow Wielkopolski ilk yarıyı üstünlükle kapattı. İlk çeyrekte 24-10 Gorzow’un önde olduğu maçta Aslanlar 2. çeyrekte farkı azalttı ve ilk yarıyı 5 fark geride kalarak 31-36 kapattı.
 
 
 

 

Teaira ilk yarıda parladı

Galatasaray’ın Amerikalı basketbolcu Tearia McCowan ilk yarıda parladı. 26 yaşındaki basketbolcu ilk yarıda 15 sayı kaydederken Azura Stevens 4, Kamile Nacickaite 3, Leva Pulvere 3, Pelin Bilgiç, Aija Jurjane ve Meltem Yıldızhan ise 2'şer sayı ile Galatasaray'a destek oldu.

Aslanlar 3. çeyrekte toparladı

İlk yarının Polonyalı ekip Gorzow üstünlüğü ile bittiği maçta Galatasaray Çağdaş Factoring 3. çeyrekte öne geçmeyi başardı. 3. çeyreği 54-47 önde bitiren Aslanlar son çeyreğe motive bir şekilde çıktı.

Galibiyet sayısı McCowan'dan

Galatasaray'ın avantajlı başladığı son çeyrekte galibiyet sayısı ekibin Amerikalı oyuncusu Tearia McCowan'dan geldi. 26 yaşındaki basketbolcu maçın son atışını yaparak takımını galibiyete taşıdı. 

C Grubunda sıralama

Galatasaray Çağdaş Factoring’in EuroCup Kadınlar’daki grubu C grubunda Slovenyalı ekiplerden Banska Bystrica ve Piestanske Cajky ve Polonyalı takım Gorzow Wielkopolski bulunuyor. Gorzow Wielkopolski 4 galibiyet 1 mağlubiyet ile grupta ilk sırada yer alıyor. Galatasaray 3 galibiyet 2 mağlubiyet ile ikinci sırada yer alırken Piestansle Cajky 2 galibiyet ve 2 mağlubiyet ile grupta 3. sırada. Banska Bystrica ise oynadığın 4 maçtan da mağlubiyet ile döndüğü için grupta son sırada yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler