Galatasaray maçı için flaş iddia! İki sarı kart gördü oyundan atılmadı...

06.11.2021 - 12:04 | Son Güncellenme: 06.11.2021 - 13:44

Galatasaray'ın Avrupa Ligi'nde 1-1 berabere kaldığı Lokomotiv Moskova maçıyla ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. Moskovalı futbolcunun iki sarı kart görmesine rağmen oyundan atılmadığı ileri sürüldü.

Galatasaray maçı için flaş iddia! İki sarı kart gördü oyundan atılmadı...

Hüseyin Özkök-AJANSSPOR

Yayıncı kuruluş Exxen’in maçın tamamını yayınladığı görüntüler incelendiğinde 90+1.04’te 2 Numaralı Lokomotivli oyuncu Zhivoglyadov, Kerem’e orta sahanın hemen gerisinde sarı kartlık bir faul yapıyor.

Hakem aynı oyuncuya iki kez mi sarı kart gösterdi

Maçın İsviçreli hakemi Sandro Scharer de faulü çalıp sarı kartını çıkartıp faulü yapan oyuncuya doğru gösteriyor. Fakat aynı anda rakip oyuncuların oyunu geciktirme amaçlı topu Galatasaraylıların almasını engellemeye çalışması ile ortalık karışınca hakem elindeki sarı kartıyla çıkan kargaşaya doğru koşmaya başlıyor. Olayın cereyan ettiği yer ise Lokomotiv sahasının en az 25-30 metre içerisi.

Hakem çıkan karışıklığı az öncesinde çıkarttığı sarı kartı elinde izliyor. Ortalık yatışınca da Galatasaray’dan Diagne ile Lokomotiv’den Barinov’a elindeki sarı kartı gösteriyor. Ancak İsviçreli hakem bununla da yetinmeyip az önce faul pozisyonu gereği sarı kart gösterdiği 2 Numaralı Zhivoglyadov’a sarı kartını bir kez daha gösteriyor.

Hakem sarı kartı unuttu mu?

İsviçreli hakemin bu yanlışı için iki ihtimal üzerinde durulabilir.
-Ya az önce oyuncuya sarı kart gösterdiğini unutup yeniden gösterdi
-Ya da o karışıklıkta ikinci sarısını gösterip ilkini gösterdiğini unuttu.

UEFA’nın canlı maç anlatımı sayfasına baktığınızda 2 Numaralı Zhivoglyadov’un tek sarı kart gördüğü yazıyor.  Öte yandan oyuncu kargaşa sonrası gördüğü karta olayların içinde olmadığı ve sadece oyuncuları ayırmaya çalıştığı için çok şaşırıyor.

'HAKEM KARTI UNUTMUŞ OLABİLİR'

Sonra yine sarı kartı olan Zhivoglyadov'a kart çıktığı iddia edildi. Rus basını, hakemin olayların başında Zhivoglyadov'a çıkardığı kartı unutmuş olabileceğini belirtti.

VAR müdahele etmedi

Anlaşılan o ki 33 yaşındaki hakem acemice davranmış ve aynı oyuncuya ikinci sarı kart değil faulün kartını ikinci kez göstermiş. Çünkü bir VAR müdahalesi olmaması da hakemin belirttiğim hatayı yaptığını gösteriyor. VAR protokolüne göre kural hatasına yol açacak hatalarda VAR müdahalesine izin veriliyor.

Ayrıca hakemin bir başka acemiliği ise Kerem’e yapılan faulün atışının pozisyon Galatasaray yarı sahasında olmasına karşın 40m ileriden yapılmasına izin vermesi.

Bu konuda Galatasaray’ın yapacağı bir itirazın hakem hatasına sokularak kabul edilmeyeceği düşüncesindeyim.

Senin için hazırladığımız haberler