Süper Kupa’da kırmızı kart gören Nelsson, Hatayspor maçında kadrodaydı! Kural hatası var mı?

10.08.2024 - 19:53 | Son Güncellenme: 10.08.2024 - 19:56

Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki Süper Kupa finalinde kırmızı kart gören Victor Nelsson Süper Lig'de Hatayspor maçında kadroda yer aldı. Peki kural hatası var mı?

Süper Kupa’da kırmızı kart gören Nelsson, Hatayspor maçında kadrodaydı! Kural hatası var mı?

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan Süper Kupa karşılaşmasında rakibinin bariz gol şansını engellediği için kırmızı kart gören Galatasaraylı Victor Nelsson, takımının Hatayspor’la oynadığı ilk lig karşılaşmasında yedek kulübesindeydi.

Bununla ilgili olarak sosyal medyada Nelsson’un kurallara göre kadroda olamayacağı ve kural hatası yapıldığına dair bazı paylaşımlara rastladım. Ne yazık ki bunlar kuralları bilmeden yapılmış gerçek dışı, cahilce paylaşımlar.

Durumun kurallar bağlamında açıklaması ise şu şekilde: Süper Kupa maçları Türkiye Kupası maçları aynı kategoride sayılıyor. Kupa maçlarında 4 maçın altında ceza alan oyuncular bu cezalarını kart gördükleri kategoride çekiyorlar.

İlgini Çekebilir
Cimbom siftahı son dakikada yaptı! Batsman ipten aldı
Habere Git

Nelsson cezayı Türkiye Kupası'nda çekecek

Diğer yandan oyundan bariz gol şansına engel olmaktan direkt kırmızı kartla atılan oyuncular disipline sevk edilmeden otomatik olarak 1 maç ceza alıyorlar. Yani Victor Nelsson 1 maçlık cezasını takımının ilk oynayacağı Türkiye Kupası maçında çekecek.

Diğer yandan Nelsson Hatayspor ile oynanan lig maçında sadece yedek kulübesinde oturdu ve oyuna girmedi. Cezalı bir oyuncu ancak oyuna dahil olursa takımı hükmen mağlup ilan edilir. Cezalı bir oyuncu kadroya yazılabilir ancak oyuna girmediği sürece herhangi bir işlem yapılmaz.

Senin için hazırladığımız haberler