Galatasaray, Lazio karşısında nasıl oynamalı?

Eren Tuncay
15.09.2021 - 11:34 | Son Güncellenme: 15.09.2021 - 11:39

Galatasaray'da iki maç üst üste iki farklı öne geçip puan kaybettikten sonra oluşan olumsuz havayı ve baskıyı kırmak için Lazio karşılaşması büyük önem taşıyor. Türk Telekom Stadyumu'nun yeni zemininde alınacak olası galibiyet sarı-kırmızılılar büyük özgüven kazandıracak.

Galatasaray, Lazio karşısında nasıl oynamalı?

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray büyük bir kabuk değişimi içerisinde... Her değişim gibi Galatasaray'ın da revizyon sürecinde sancılar oluyor. Skoru koruyamama, takım savunmasındaki aksaklıklar, merkezde yapılan hatalar, oyununun sonunu getirememe gibi problemlerin sarı-kırmızılı takımda kronikleşmemesi için teknik heyet de büyük enerji harcıyor. Yeni kurulan bir takım olduğu için ve sakatlıklar da oluştuğu için Galatasaray henüz ideal 11'ini yakalayamadı. Fatih Terim ve kurmayları denemelerde bulunuyor. Trabzonspor maçında ilk 35 dakikadaki oyun büyük bir umut ışığı oluştururken, bu oyunu genele yayamadığı takdirde olumlu geri dönüşün sağlanması zor. Galatasaray teknik heyetinin de uğraşı ön alan baskısını, merkez hakimiyetini, karşı presi sürekli hale getirmek.

Seçimler merak ediliyor

Kritik Lazio maçında Fatih Terim'in seçimleri merak ediliyor. Merkez savunmayı hangi ikiliden oluşturacağı konusunda özellikle büyük bir soru işareti var. Süper Lig'de cezası devam eden Marcao, pas bağlantısı ve sürati sebebiyle yeni sezon hazırlık sürecinde oluşturulan denklemin çok önemli bir parçası. Bu sebeple Fatih Terim, Marcao'ya görev verecektir. Yanında ise şu an adaptasyon sürecinin devam etmesi ve üzerinde baskı olması sebebiyle Nelsson'u değil tecrübesi, Marcao ile yan yana oynama alışkanlığı bulunması, fizik gücü gibi nedenlerle Luyindama'yı tercih edeneceğini düşünyorum.

Orta sahada sertliğe ihtiyaç var

Orta saha merkezine Galatasaray'ın sertlik ve agresiflik katması gerekecek. Merkez üçlüde Cicaldau'nun gerisinde, hızlı hareket edebilen Lazio'ya karşı Taylan ile Berkan'ın konumlandırılması en makul seçenek olarak duruyor. Zaten Gustavo da Avrupa kupalarında oynayamıyor. Emre Kılınç'ın sakatlığı olmasa dahi ondan bağımsız geçen maç merkezde görev yapan Morutan, ortada olmasa bile mutlaka sahada olmalı. Muhtemelen Emre'nin yokluğunda sağda konumlanacak. 

Diagne-Halil yapılabilir

Trabzonspor karşılaşmasında başka bir farklılık olarak Halil'in en uçta değil de solda, Diagne'yi de merkez forvette kullanmak, Kerem'i de hamle oyuncusu olarak değerlendirmek Lazio maçı özelinde önemli bir alternatif plan olabilir. Kerem son maçlarda mental olarak yıpranmış durumda, hem de yüksek yüksek toplarda Diagne'nin varlığı maç başında daha büyük avantaj olarak duruyor. İkinci yarıda diri Kerem'in, yıpranmış Lazio'ya karşı sahada olması daha büyük tehdit olacaktır.

İki seçenek var

Galatasaray'ın oyun kurgusu için iki seçeneği var ya baştan taraftar desteğiyle birlikte coşkulu, agresif başlayıp ilk 15 dakikada sonuç bulmaya başlayacak ya da daha dengeli bir halde merkez savunması yapıp rakibi tarttıktan sonra nihai planlarını yansıtacak. İlk plan kazanmak için daha uygun duruyor. Çünkü Galatasaray'ın, ilk etapta atacağı bir golle daha çok boş alan bulacağını ve topu ilerleyen süreçte daha rahat kullanacağını düşünüyorum.

Senin için hazırladığımız haberler