Galatasaray Ndiaye'den fedakarlık bekliyor

15.06.2018 - 12:32 | Son Güncellenme: 15.06.2018 - 09:42

UEFA tarafından gelen bazı kısıtlamalarımız var. Futbolculardan fedakarlık istiyoruz. Buna Ndiaye de dahil. Galatasaray forması altında Şampiyonlar Ligi’nde oynamak istiyorsa fedakarlık yapacak.

G.SARAY Teknik Direktörü Fatih Terim, Sarı-Kırmızılı idarecilerden özellikle Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olunması için Fernando’nun yanına kaliteli bir oyuncu istedi. 1 numaralı hedef, devre arasında Stoke City’ye 16 milyon euro karşılığında satılan Badou Ndiaye. Stoke küme düştüğü için Ndiaye takımdan ayrılacak. Cim-Bom, eski oyuncusunu 1 yıllık kiralamak için Ada ekibi ile anlaştı. Ancak tek sorun oyuncunun istediği ücret. 25 yaşındaki yıldız, G.Saray’da oynadığı dönemde yıılk 2 milyon 750 bin euro ücret alıyordu. Ndiaye’nin sözleşmesinde ayrıca 25. maçında 750 bin euro, 50. maçında  da 750 bin euro ek ödeme yapılacağına yönelik bir madde de bulunuyordu. 

BAŞKAN CENGİZ TAVİZ VERMİYOR

Ganalı orta saha geri dönüş için G.Saray’dan aynı maddi şartları istiyor. G.Saray Başkanı Mustafa Cengiz ise kesinlikle bu konuda taviz vermiyor. Cengiz bu konu ile ilgili, “Biz Ndiaye’i satmak istemiyorduk. Kendisi gitmek istedi. Bizim verdiğimiz ücretler belli. UEFA’dan kısıtlamalar var. Biz futbolculardan fedakarlık istiyoruz. Buna Ndiaye de dahil. G.Saray forması altında Şampiyon Ligi’nde oynamak istiyorsa fedakarlık yapacak. G.Saray ve Şampiyon Ligi iyi bir marka. Bu marka altında oynamanın bir değeri var. Devler Ligi’nin oyuncuya paradan öte getireceği önemli değerler var. Aklı olan futbolcuların bunları göz önüne alacağına inanıyorum” diye konuştu. 

G.SARAY 2 MİLYON EURO VERİYOR

Sarı-Kırmızılı yönetimin, Ndiaye’ye önerdiği yıllık ücret 2 milyon euro civarında. Ganalı oyuncu ile görüşmeler devam ediyor. Bu hafta içerisinde bir sonuç çıkmazsa listedeki diğer adaylara yönelenecek. Badou Ndiaye devre arasının son günlerinde transfer olduğu Stoke City’de 13 maça çıkarken bu maçların hepsine ilk 11’de başladı ve iki gol atarken bir de asist yapabildi. 27 yaşındaki orta saha oyuncusu sezonun ilk yarısında Galatasaray’da çıktığı 17 lig maçında ise 1 gol atıp 3 de asist yapmıştı.

Yine kazanacağız

G.SARAY Başkanı Mustafa Cengiz, kulübün dergisinin Haziran sayısında, Sarı-Kırmızı camia seslendi. Başkan Cengiz, “Biz Galatasaraylılar da; benlik duygusunu kenara itip kişisel düşünceyi bir kenara bırakan, oluşturduğu kültür ile bir düşünce biçimi olan, mağlup olduğu yolda dahi galip gelmek için sonuna kadar savaşan bir anlayışın sonucu olarak çok daha güzel günlerimizin gelecekte olduğu bilincindeyiz. Galatasaray’ın menfaatlerini önde tutarak ilerlemeye devam edeceğimize söz veriyoruz. Aynı toprakların insanı olsak da aynı güneş ısıtsa da hepimizi; biz Galatasaraylıları, diğer kulüplerden ayıran bu niteliklerle yine başaracağız, yine kazanacağız. Çünkü biz Galatasaray’ız” ifadelerini kullandı. (Akşam)

 

Senin için hazırladığımız haberler