Galatasaray o yıldızı İstanbul'a getirdi! KAP açıklaması...

09.07.2018 - 11:34 | Son Güncellenme: 09.07.2018 - 14:34

GS Transfer haberleri | Henry Onyekuru kimdir, kaç yaşında?Galatasaray yönetimi, Premier Lig ekibi Everton'ın sol kanat ve forvette de görev yapabilen oyuncusu Henry Onyekuru'yu İstanbul'a getirdi. Spor Toto Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde başarı hedefleyen Galatasaray'dan transfer hamlesi... Peki, Henry Onyekuru kimdir, kaç yaşında? Transfermarkt değeri nedir? Diğer detaylar haberimizde...

Galatasaray o yıldızı İstanbul'a getirdi! KAP açıklaması...

Galatasaray transferde ilk bombayı patlattı. Skorer'in haberine göre; sarı-kırmızılı yönetim, Premier Lig ekibi Everton'un sol kanat ve forvette de görev yapabilen oyuncusu Henry Onyekuru'yu İstanbul'a getirdi. 

Galatasaray, KAP'a da bir açıklama yaptı!

Bu sezon transferde sessiz ve derinden ilerleyen Galatasaray, ilk yabancısını İstanbul'a getirdi.

Sarı-kırmızılılar, bonservisi Everton'da bulunan Henry Onyekuru'nun işini bitirmek üzere... Nijerya Milli Takımı'nda da görev alan 21 yaşındaki sol kanat ve forvet oyuncusu, biraz önce Medical Park Bahçelievler Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi ve transferinde son noktaya gelindi.

Everton 8 milyon euroya transfer etti

Geçen sezon İngiliz ekibinin Belçika takımlarından KAS Eupen'den 8 milyon euroya transfer ettiği Henry, Anderlecht'e kiralandı. Ligde 19 karşılaşmada 9 golü bulunan Henry Onyekuru, Şampiyonlar Ligi'nde de grup aşamasında 6 karşılaşmada da forma giydi.

Nijeryalı oyuncu geçtiğimiz sezon Beşiktaş'ın da transfer gündemine gelmiş ancak Everton'ın yolunu tutmuştu.

Mayıs ayı sonunda Beşiktaş'a transfer olup olmayacağı sorulan genç yıldız adayı, Anderlecht'te süre alamadığı için sinirli olduğunu kaydederken, "Şu anda transferle ilgili kesin bir şey yok. En başta imza atacağımı düşünsem de, Anderlecht'te kalmayacağım. Saygı göreceğim bir yere gideceğim. Belçika 1. Ligi'nde oynadım, Şampiyonlar Ligi'nde birkaç dakika aldım ve taraftarlar, oyuncular ve çalışanlar ile iyi bir iletişim kurdum" ifadelerini kullanmıştı.

Ve Galatasaray, KAP'a bildirdi!

Ve Galatasaray da Onyekuru transferi için görüşmelere başlandığını borsaya bildirdi. İşte o açıklama:

"Profesyonel futbolcu Henry Chukwuemeka Onyekuru'nun Futbol A Takımımıza geçici transferi konusunda, futbolcu ve kulubü Everton FC ile resmi görüşmelere başlanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Henry Onyekuru kimdir, kaç yaşında?

Uzun adı Henry Chukwuemeka Onyekuru 5 Haziran 1997 Nijerya doğumlu. 1.75 boyundaki sol kanat oyuncusu aynı zamanda forvet de oynayabiliyor. Everton forması giyen 21 yaşındaki futbolcunun 2022 yılına kadar kulübü ile profesyonel sözleşmesi bulunuyor.

Henry Onyekuru 2015-2016 yılında Belçika ekibi AS Eupen formasıyla 19 maçta 5 gol attı. Bir sezon sonra ise Onyekuru 41 maçta 25 gol atarak Avrupa devlerinin dikkatini üzerine çekti.

Henry Onyekuru Transfermarkt değeri nedir?

Galatasaray'ın KAP'a bildirdiği Henry Onyekuru'nun Transfermarkt değeri, 10 milyon Euro'dur...

Henry Onyekuru maçkolik...

Senin için hazırladığımız haberler