Galatasaray, Marcao'nun cezasını kesti! Rekor ücret...

02.09.2021 - 22:37 | Son Güncellenme: 03.09.2021 - 08:23

Son dakika haberleri... Galatasaray'da takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu'nu yumruklayan Marcao Teixeira'nın cezası belli oldu. İşte detaylar...

Galatasaray, Marcao'nun cezasını kesti! Rekor ücret...

AJANSSPOR - HABER

 

Galatasaray, GZT Giresunspor maçında takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu'na yaptığı hareketten dolayı Brezilyalı futbolcu Marcao'ya 150 bin Euro para cezası verdi.

Resmi açıklama yapıldı

Sarı-kırmızılıların resmi internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Oyuncumuz Marcos de Nascimento Teixeira’ya GZT Giresunspor - Galatasaray maçında yaptığı disiplin cezası gereken hareketleri nedeniyle, Galatasaray Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu'nca alınan kararla 150 bin Euro tutarında para cezası verilmiştir" denildi.

 

Ne olmuştu?

Galatasaray, Süper Lig'in ilk haftasında ligin yeni ekibi Giresunspor'un konuğu oldu. Maçın ikinci yarısında, takımın Brezilyalı savunmacısı Marcao, kendi yarı alanından koşarak takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu'na önce kafa, sonra yumruk; sonra bir daha yumruk attı. Maçın hakemi Erkan Özdamar o anları izledikten sonra Marcao'ya direkt kırmızı kart gösterdi. 

PFDK'ye sevk edildi

Maçtan sonra Marcao'ya kaç maç ceza verileceği de merak konusu oldu. TFF'nin hukuk müşavirliği, haftalık disiplin sevklerinde Marcao'nun 44. maddeden (Futbol Disiplin Talimatı) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildiğini duyurdu. PFDK da, olayı inceledikten sonra Brezilyalı oyuncuya 8 maç ceza verdi. 

Marcao özür diledi

Olaydan bir gün sonra Marcao Teixeira kameranın karşısına geçerek: "Ailesi için yaşayan bir evlat olarak öncelikle Kerem’in anne ve babasından onların ellerini öperek af diliyorum. Kardeşim Kerem’den de özür diliyorum davranışımdan ötürü" dedi. 

 

UEFA listesine dahil edilecek

Öte yandan; Marcao’nun milli arada takımla beraber antrenmanlara çıkması bekleniyor. Fatih Terim'in Marcao'yu UEFA'ya bildirilen listeye de dahil etmesi bekleniyor.

Senin için hazırladığımız haberler