Galatasaray, Oğulcan için 1.2 milyon ödeyip hukuki taarruza geçiyor

Eren Tuncay
21.08.2021 - 11:34 | Son Güncellenme: 21.08.2021 - 19:15

Rizespor'un tavrı karşısında "Sulh yolu kapanmıştır" diyen Galatasaray yönetimi, Oğulcan Çağlayan'ı korumak ve mağdur etmemek için 1.2 milyon Euro'yu ödeyecek ama bu bedelin fazlasını geri almak için üst düzey hukukçularla büyük bir mücadele başlatılacak.

Galatasaray, Oğulcan için 1.2 milyon ödeyip hukuki taarruza geçiyor

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray, Rizespor ve Türkiye Futbol Federasyonu eksenindeki gerilim artıyor. Geçen sezon Oğulcan Çağlayan'ın Galatasaray'a transferi sonrası, Rizespor oyuncunun haksız fesih yaptığını iddia ederek dava açmış, neticesinde de Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, Oğulcan'a 6 maç ceza vermiş ve 1.2 milyon Euro tazminat ödemesine karar verilmişti. 

Dönemin Galatasaray yönetimi ve yeni yönetimi itirazlarını yapmış, süreç devam etmesine rağmen Türkiye Futbol Federasyonu, Oğulcan Çağlayan'a lisans çıkarmamıştı.

İlgini Çekebilir
Oğulcan Çağlayan mevzusu, UÇK, Halkbank’a olan kredi borcu ve Nihat Özdemir...
Habere Git

"Sulh yolu kapandı"

Galatasaray yönetimi, Rizespor ile uzlaşma yoluna zorlanırken, Rize yönetimi anlaşmaya "Galatasaray'ın Tahkim Kurulu üyeleri hakkındaki şikayetten vazgeçme" maddesini ekletmeye çalıştı. Başta Galatasaray Başkanı Burak Elmas ve sarı-kırmızılı yönetim bu durumu büyük tepki verdi ve canlı yayında Elmas, "Sulh yolu kapanmıştır" dedi. Başkan Burak Elmas'ın açıklamalarından sonra Galatasaraylı taraftarlar Rizespor ve TFF'ye büyük tepki gösterdi.

Şimdi ne olacak?

Galatasaray yönetimi işini yapma hakkı elinden alınan futbolcu Oğulcan Çağlayan'ı mağdur etmemek ve korumak için biçilen 1.2 milyon Euro tazminatı Rizespor Kulübü'ne ödeyecek. Fakat Galatasaray yönetimi haksız olarak gördüğü bu tazminat bedelinin kat be kat fazlasını geri almak için de hazırlığa başladı. Başkan yardımcısı Rezan Epözdemir önderliğinde Galatasaray'ın insan kaynağını da devreye sokarak üst düzey bir hukuk ekibi oluşturulacak. Ve bu ekip büyük bir hukuk mücadelesi başlatacak. 

Senin için hazırladığımız haberler