Galatasaray Onur Göçmez davasını geri çekti!

Akın Ungan
15.03.2024 - 09:15 | Son Güncellenme: 15.03.2024 - 09:28

Türkiye Kupası'nda Bandırmaspor maçının ardından dönemin Bandırmaspor Başkanı olan Beşiktaş Asbaşkanı Onur Göçmez'i şikayet eden Galatasaray davayı geri çekti.

Galatasaray Onur Göçmez davasını geri çekti!

Ziraat Türkiye Kupası'nda Bandırmaspor karşısında 4-2 kazanan Galatasaray, dönemin Bandırmaspor Başkanı Onur Göçmez'in maç sonu açıklamaları nedeniyle savcılığa şikayette bulunmuştu. Sarı-Kırmızılı kulübün açtığı davada gelişme yaşandı.

Galatasaray suç duyurusunu çekti

Orta Çizgi'nin haberine göre Galatasaray, Bandırmaspor Başkanlığından istifa eden Beşiktaş Asbaşkanı Onur Göçmez hakkında yaptığı suç duyurusunu geri çekti. 

Takipsizlik kararı verildi

Haberde, Sarı-Kırmızılı kulübün yaptığı suç duyurusuyla ilgili takipsizlik kararının çıktığı da belirtildi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş Asbaşkanı Göçmez'den Galatasaray'a: "Hayırdır! Bİz 80 kişiysek 79 kişi dönmeyiz"
Habere Git

Onur Göçmez ne demişti?

Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray 4-2 kaybeden TFF 1. Lig ekibi Bandırmaspor'un başkanlığını yapan Onur Göçmez, "Bir güç var çözemediğimiz. Hakem doğru müdahaleyi yapıyor ve VAR'dan biri çağırıyor. Çok net ligin dizayn edilmesi ve benzeri konular var ya. Bunu gözlerimle gördüm. Gerçekten birileri bir şeyler yapıyor. Bu Türk futboluna büyük bir zarardır" demişti.

"Kirli bir oyun var"

Göçmez, "Bugün buraya 2 bin 500 Bandırmalı geldi. Bizler gibi mücadele veren, Türk futbolu için savaşan insanları da yıpratıyor ve çemberin dışına itiyor. Bu çemberin içinde olmak da istemem açıkçası. Kirli bir oyun var. Ceza verirler, hiç umurumda da değil. Koskoca bir hayali yok etti, yerle bir etti VAR'daki hakemler. Galatasaray'ın bizi yenebileceği tartışılacak bir konu değil herhalde. Neden girersiniz devreye? Sebebiniz ne, amacınız ne? Siz neyin uzantısısınız? Çok merak ediyorum. Açıkçası bugün bu futbolun içerisinde olmaktan utanıyorum. Biz utanıyoruz çünkü başkası utanmıyor. Ben bunu play-off finalinde de yaşadım. Yine VAR'daki Mete Kalkavan, Halil Umut Meler... Şimdi de Özgür Yankaya yine aynı şeyleri yaptı. Emeğimizi aldılar çöp ettiler, hakkım helal değildir VAR hakemliğindeki yapıya" ifadelerini kullanmıştı.

Göçmez adliye önünde sert konuştu

Galatasaray'ın yaptığı suç duyurusunun ardından savcılığa çağırılarak ifadesi alınan Göçmez, adliyenin önünde basın mensuplarına açıklamada bulundu. Göçmez bu kez Sarı-Kırmızılılar hakkında sert konuşmuştu.

İlgini Çekebilir
Ahmet Nur Çebi: “Hasan Arat yalan söylüyor, çirkin işlere imza atıyor”
Habere Git

"TFF gömleği giyip savcılığa şikayet ederseniz, 2 gün önce TFF istifa diyemezsiniz"

Onur Göçmez, "6 Şubat'ta Galatasaray-Bandırmaspor kupa maçı oynandı. Ben, Bandırmaspor'un seçilmiş başkanı olarak açıklamalarda bulundum. Şikayette, 'onursal başkan' denilerek yetkimin olmadığının altı çizilmiş. Beşiktaş Asbaşkanı olarak öne çıkarılmışım. O maç Bandırmaspor ile alakalıydı ama şikayet Beşiktaş ile alakalı geldi. Galatasaray'ın yaptığı şikayette sürekli 'Beşiktaş Asbaşkanı' olarak nitelendirilmişim ve bu şikayet devletimizin kurumuna ulaşmış. O maç Bandırmaspor ile ilgiliydi ama bu şikayet Beşiktaş ile ilgili. Tebligat, Beşiktaş Kulübü'ne geldi. Beşiktaş ile Galatasaray'ı karşı karşıya getirmek istediler. O günden beri hiçbir şey yapmadık. Bizler, topluma mal olmuş insanlarız. Bu yönetim, Beşiktaş'ı fabrika ayarlarına geri döndürmüştür. Beşiktaş'ın olduğu her yerde itibarı söz konusudur. Derbi öncesi beni TFF ve MHK için VAR sistemiyle alakalı yaptığım açıklamayı TFF gömleği giyerek savcılığa şikayet edemezsiniz. Bunu yapıyorsanız 2 gün öncesinde 'TFF istifa' diyemezsiniz. O zaman derler ki 'Hayırdır?' Biz de diyoruz ki 'Hayırdır!' Biz 80 kişiysek 79 kişi dönmeyiz. Icardi’nin yapmış olduğu hareketin üstünü 'montaj' diyerek örtemeyiz. ‘Tedbirsiz sevk’ bizleri ciddi şekilde düşündürüyor. Takip edeceğiz" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler