Galatasaray Luis Campos'a resmi teklifini yaptı

28.01.2022 - 01:48 | Son Güncellenme: 28.01.2022 - 12:16

Galatasaray, başkan Burak Elmas'ın daveti üzerine İstanbul'a gelen Luis Campos'a teklifini yaptı. İspanyol futbol adamının 48 saat içinde kararını vermesi bekleniyor.

Galatasaray Luis Campos'a resmi teklifini yaptı

Burak Elmas'ın daveti üzerine 19 Ocak'ta İstanbul'a gelen ve sarı kırmızıların Kasımpaşa ve Trabzonspor karşılaşmalarını Nef Stadı'nda tribünden izleyen İspanyol futbol adamıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

Galatasaray'ın futbol aklı olacak

Fatih Terim ile yollarını ayırdıktan sonra teknik direktörlük koltuğuna Domenec Torrent'in getirildiği Aslan'da, futbol aklı olması için son olarak Fransız ekibi Lille'de görev yapan "transfer sihirbazı" lakaplı 57 yaşındaki Luis Campos düşünülüyordu. Sarı kırmızılılar yaklaşık 10 gündür İstanbul'da bulunan İspanyol futbol adamına teklifini yaptı.

Teklif yapıldı, 48 saat içinde...

Vole'den Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre; Galatasaray 'kulüp danışmanlığı' için Luis Campos ile yaptığı görüşmelerde son aşamaya geldi. Görüşmelerin 48 saat içinde sonuçlanması bekleniyor.

İmzalar atılırsa; Campos transfer, maaş politikası, altyapı entegrasyonu, scouting ve oyuncu satışından sorumlu olacak.

İlgini Çekebilir
Aslan orta sahasını buldu!
Habere Git

Luis Campos'un kariyeri: Teknik direktör olarak başladı

6 Eylül 1964'te Portekiz'de doğan Luis Campos,  kariyerine teknik direktör olarak başladı. Sırayısıyla Leiria, Esposende, Desportivo Aves, Esposende, Leça, Penafiel, Gil Vicente, Vitoria Setubal, Varzim ve Beira-Mar'da çalıştı.

Jorge Mendes için futbolcu izledi

Campos, 2004'te teknik direktörlüğü bıraktı ve  ünlü menajer Jorge Mendes için futbolcu izlemeye başladı.  2012'de Real Madrid'te scout şefi oldu. 2013'de Monaco'da göreve geldi.  Transferleri yapmaya başladı.

Monaco'ya büyük kâr sağladı

 4 yıl çalıştığı Monaco'da 142.75 milyon Euro bonservis bedeli vererek transfer ettiği oyuncuları yaklaşık 480 milyon Euro'ya sattı. Bu isimler arasında Martial, Lemar, Fabinho, Bernardo Silva, Kondogbia, James Rodriguez, Ronny Lopes, Carillo, Saint-Maximin gibi isimler bulunuyor. 2016 yılında Monaco'dan ayrıldı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da Luyindama çıkmazı...
Habere Git

Transfer sihirbazı unvanını aldı

Campos, 2017'de Lille'e imza attı. 54.9 milyon Euro'ya transfer ettirdiği  Nicolas Pepe, Osimhen, Leao, De Preville, Mendes ve Malcuit gibi isimleri satarak Lille'e 225.4 milyon Euro gelir sağladı. Bu başarısından dolayı kendisine 'transfer sihirbazı' denilmeye başlandı.

4 Türk futbolcu transfer ettirdiği Lille ile PSG'yi geçti

Lille Sportif Direktörü Campos İstanbulspor'dan Zeki Çelik'i  Trabzonspor'dan Yusuf Yazıcı'yı  ve Beşiktaş'tan Burak Yılmaz'ı transfer etti.  Lille, yıldızlarla dolu Paris Saint Germain'i geçerek 10 yıl aranın ardından tarihinin dördüncü şampiyonluğuna ulaşırken bu 3 futbolcu büyük katkı verdi. Campos'un bir başka transferi ise Galatasaray ile sözleşmesi biten Mustafa Kapı oldu.

Mustafa Kapı'yı ayartan isim! Terim kara listeye almıştı

Tecrübe teknik adam, Mustafa Kapı ve Luis Campos'a büyük tepki göstermişti. Şimdi yönetimde bazı isimlerin Campos için "Gelecekte çok daha değer kazanabilecek bir oyuncumuzu bizden bedavaya kaçıran bir şahsın sportif direktör olarak atanması çok manidar olur. Fatih hocamız o dönemde bu adamı kara listeye almıştı" şeklinde görüş belirttiği öğrenildi.

Senin için hazırladığımız haberler