Galatasaray Şampiyonluk Öyküsü

20.05.2019 - 17:24 | Son Güncellenme: 20.05.2019 - 20:24

Galatasaray Şampiyonluk Öyküsü

Her şampiyonluğun mutlaka güzel bir öyküsü ve anlamı vardır… Ancak Galatasaraylılar için 22. Şampiyonluk anlamı çok derin. Fatih Terim bu senenin şampiyonluğu diğerlerinden önemli derken hep kendisine karşı birleşenleri hedef alıyordu. Tüm zorluklara karşı yapılan bu mücadelede forvetsiz kalındı, cezalar havada uçuştu, hakem hataları göz göre göre geldi, tüm kulüpler hakemler de hata yapabilir diye bildiri yayınlayıp Galatasaray’a karşı birlik olduklarını açıkladılar ama ne kulüp ne taraftar asla yılmadı ve tek vücut olmayı başardı. Sonunda Şampiyonluk ünvanını aldılar. Gelin birlikte maç maç yaşanan sorunları tek tek inceleyelim.

Forvetsiz Lige Başladı

Süper Lig tarihinin Alex’den sonra en fazla gol atma başarısını yakalayan, Alex’in bu rekorunu egale eden Galatasaray’ın golcüsü Gomis transfer sezonun son haftalarında takımdan ayrılma kararı aldı ve Galatasaray satışına izin verdi. Galatasaray bunun üzerine lige forvetsiz başlamamak için gece-gündüz transfer çalışmalarına başladı. Liglerin başlamasından dolayı gittikleri her kapıdan red alan, kabul edenlerde yüksek fiyatlar oyuncularına bırakmak istiyenler Galatasaray’ın elini kolunu bağladı. Taraftarın forvet baskısı gün geçtikçe artması, başkan yardımcısının 1 değil 2 forvet alacağız demesi ve bu sözünün gerçekleşmemesi olayları iyice kızıştırdı. Galatasaray lige takımda düşünülmeyen Eren Derdiyok ile başladı. Bu uzun yolculukta neler yaşandı bakalım;

1. Hafta Ankaragücü – Galatasaray

Süper lig tarihinde en çok gol atan yabancı oyuncusu Gomis’in hiç beklenmediği bir zamanda takımdan ayrılışı Galatasaray’ın forvetsiz kalmasını sağladı. Takımda ne yapacağı belli olmayan Eren Derdiyok dışında bir forveti bulunmayan Galatasaray ligin ilk maçı Ankaragücü ile oynadı.

Ankaragücü sahasında 1-0 geriye düşen Galatasaray çok kötü bir zemin ile karşı karşıyada kalmış durumda idi. Ankaragücü’nün tartışmalara yol açan kötü zemininde Galatasaray 3 puanı 3 gol ile alarak tekrardan ligin şampiyonluğuna aday olduğunu gösterdi.

2. Hafta Galatasaray - Göztepe

Ligin ikinci haftasında Galatasaray, Fernando’nun savunma arkasına akıl dolu pası ile gönderdiği pas ile Onyekuru topu kalecinin üzerinden aşırtarak 42.dakikada Galatasaray’ı 1-0 öne geçirdi. İkinci yarıda fazla ataklar olmaması, maçın sakin geçmesinden dolayı maç 1-0 sonuçlandı.

3. Hafta Galatasaray- Alanyaspor

Zorlayarak aldıkları Emre Akbaba’nın eski takımına karşı bir maç, forvet ismi her geçen dakika daha da arttığı bir hafta, taraftar yönetim karşı karşıya geldiği zaman. Galatasaray Emre Akbaba’nın 2 golü,Sinan Gümüş, Fernando, Eren Derdiyok, Onyekuru’nun 1er golü ile 6-0 kazanarak forvetsizde bu ligi götürürüz diyip rakiplerine göz dağı verdi.

4. Hafta Trabzonspor-Galatasaray

Belkide Galatasarayiçin her şeyin kötü gittiği bir hafta transfer gelmedi, forvet gelmedi. Galatasaray taraftarnını baskıları sonucunda Galatasaray kendi içinde sorunlar yaşarken üstüne bir de Trabzonspor’a 4-0 yenilerek büyük bir darbe aldı bundan sonra ki stresler artık başladı.

5. Hafta Galatasaray - Kasımpaşa

Kötü giden haftalardan sonra iyi bir çıkış yakalamak forvetsizliği unutturmak için ellerine geçen bir şans Galatasaray bu şansı hiç bırakmayacak gibi maç başından sonuna kadar çok iyi bir maç oynadı ve maçı 4-1 kazanarak geri döndü.

6. Hafta Akhisar – Galatasaray

Süper Lig 6. haftasında konuk olduğu Akhisarspor'a 3-0 mağlup olan Galatasaray, 12 puanda kaldı ve liderliği Medipol Başakşehir'e kaptırdı. Galatasaray'ın penaltı vuruşundan yararlanamadığı ilk yarı golsüz eşitlikle tamamlandı. İkinci yarı ise 3-0 yenilgiye boyun eğdi.

7. Hafta Galatasaray – Erzurumspor

Galatasaray Fatih Terim’in 300. olan maça çok istekli başladı, baskı üstüne baskı ama golü erken bulamadı. Erzurum çok iyi defans yaparak Galatasarayı ilk yarı geriye itmeye başardı. Galatasaray şansızlık yaşarak yeni transferi Emre Akbaba, 38. dakikada sakatlandı ve yerini Fernando’ya bıraktı. Bu sakatlığın üstüne Galatasaray hücumda zorluk yaşadı. 74. Dakikada Ömer Bayram’ın ceza alanına gönderdiği topa Maicon kafa vurarak golü buldu ve Galatasaray 1-0 kazanarak yoluna devam etti.

8. Hafta Antalyaspor – Galatasaray

44. dakikada Galatasaray atağında Ömer Bayram içeriye orta açtı ve Cissokho elle müdahele ettiği gerekçesi ile maçın hakemi Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. Cüneyt Çakır, tekrar VAR kontrolüne gitti ve penaltıyı iptal etti. Maçın son dakikalarında Fatih Terim forvet eksikliğini göstermek için Maicon- Donk ikilisini forvete çekti ve Donk 87. dakikada golü atarak Galatasaray’ın kazanmasını sağladı.

9. Hafta Galatasaray – Bursaspor

Galatasaray maça talihsizliklerle başladı. Kolay Kolay kimsenin başına gelmeyecek bir sorun ile karşılaştılar. Geçtiğimiz haftalarda Emre Akbaba’nın sakatlanması üzerine Galatasaray’da ilk yarıda 3 oyuncu sakatlandı. Maçın ilk yarısında 3 oyuncu birden değiştirmek zorunda kaldı. Serdar Aziz, Sofiane Feghouli ve Fernando… Maçın 62 dakikasında genç yetenek Ozan Kabak penaltıya sebep oldu ve Galatasaray 1-0 geriye düştü. 77. dakikada takımın tek forveti Eren Derdiyok maçı 1-1’getirdi ve Galatasaray sahadan beraberlik ile ayrıldı.

10. Hafta Yeni Malatyaspor – Galatasaray

Bir şansızlık Galatasaray’ın başında dolanıyor. Bu hafta yine sakatlık ile teknik ekibin moralleri alt üst oldu. Daha maçın ilk yarısı ve Galatasaray’da zorlu derbi öncesi bir sakatlık daha Belhanda maçın 29.dakikasında sakatlanarak oyundan çıktı. Tüm planların Belhanda üzerinde olması Galatasaray’ın sistemini alt üst etti. Belhanda’nın çıkmasının hemen ardından Galatasaray gol yiyerek tamamen moralleri alt üst etti ve maça odaklanamadı. Genç yetenek Ozan Kabak ne kadar iyi oynasada bu maçtada bir penaltı yaparak takımın 2-0 geriye düşmesine sebep oldu ve Galatasaray derbi öncesi 2-0 sonuçla evine döndü.

11. Hafta Galatasaray – Fenerbahçe

Maça oldukça baskılı başlayan Galatasaray 31.dakikada Donk’un golüyle 1-0 öne geçti ve ilk yarı 1-0 tamamlandı. İkinci yarıda ise daha hırslı çıkan Galatasaray hemen maçın başında Linnes ile 2-0’lık skoru buldu. Galatasaray için her şey tam istediği gibi gidiyordu. Maç bundan sonra tamamen tartışmalı bir hal aldı. Fenerbahçe’nin kazandığı penaltı… 2-1 oldu. Fenerbahçe baskılı oyunu sürdürürken Belhanda’nın topu taça gittiği için bırakması sonucu 2- 2. Hakem VAR’a gitmeden golü verdi. Maçın hemen bitiş düdüğünden sonra Jailson, Belhanda’ya tokat attı ve ortalık karıştı. Jailson'un hareketinden sonra Galatasaraylı futbolcular Brezilyalı oyuncunun üzerine yürüdü ve büyük bir gerginlik yaşadı. Jailson, koşarak soyunma odasına girerken tansiyon yavaş yavaş düştü ve oyuncular sahayı terk etti.  Bu haftadan sonra Galatasaray büyük cezalara çaptırıldı.

İşte Cezalar ;

Fatih Terim 7 Maç + 65.000 TL
Hasan Şaş 8 Maç + Para
Badou Ndiaye 5 Maç + Para
Ryan Donk 6 Maç + Para
Garry Rodrigues 3 Maç + Para
Mariano 5.000 TL
Roberto Soldado 6 Maç + Para
Jailson 8 Maç + Para

Derbi maçla ilgili Galatasaray Kulübü, taraftarların neden olduğu saha olayları nedeniyle
60 bin TL ve merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı da 25 bin TL,
Fenerbahçe Kulübü ise takım halinde sportmenliğe aykırı hareket gerekçesiyle 12 bin TL
para cezasına çarptırıldı.

12. Hafta Kayserispor – Galatasaray

Derbide yaşanan talihsiz olaylar nedeniyle 7 maç ceza alan Fatih Terim’in tribünden izlediği maçta Galatasaray’a galibiyeti getiren goller 18 ve 75.dakikalarda Onyekuru ve 88’de Ömer Bayram’dan geldi. Ligde ve Avrupada çıktığı son 5 maçı kazanamayan Galatasaray bu hafta Kayserispor’u büyük eksikliklerle 3-0 yenerek şeytanın bacağını kırdı.

13. Hafta Galatasaray - Konyaspor

Beşiktaş derbisinden 1 hafta önce ve Galatasaray’da cezalılar, sakatlıklar bu maçta tam peşini almış geliyor. Hata yapmamak için elinden gelen her şeyi bu maçta gösterirken Galatasaray 69. dakikada Konyaspor’un kendi kalesine attığı gol ile 1-0 öne geçti. Hakem hataları bu dakikalara kadar ve maçın sonuna kadar devam ediyordu. Maçın 90. Dakikasında Konyaspor penaltı kazandı tartışmalı penaltı ile 1-1i yakaladı. Penaltı ile birlikte Serdar Aziz kırmızı kart görerek Beşiktaş maçında cezalı duruma düştü. Elinde neredeyse oyuncu kalmayan Fatih Terim tribünden maçı takip ederek stresle birebir kalıyordu. Hakem hataları Galatasaray için devam ediyordu.

14. Hafta Beşiktaş – Galatasaray

Hakem hatalarından canı yanan Galatasaray bu haftalarda da yüksek sesle bağırmalara başladı. Maçtan sonra tartışmalı konular üst üstte açılıyordu. Beşiktaş ceza sahası içinde çift vuruş kazandı ve Adem Ljajić’in kullandığı top Eren Derdiyok’un dirseğine çarptı. VAR’a giden Cüneyt Çakır inceleme sonucunda Penaltı noktasını gösterdi ve Beşiktaş, Adem Ljajić’in golüyle 1-0 öne geçti. Bu golden sonra baskı kuran Galatasaray genç Ozan Kabak’ın kafa vuruşu direği geçemedi. Ardından Eren’e ceza sahası içinde sert giren Necip’in pozisyonuna Galatasaray penaltı bekledi ama olumsuz oldu. Ceza sahası içinde Adriano’nun uzaklaştırmak istediği top Vida’nın eline çarptı ve hakem Cüneyt Çakır VAR’a gitmesine rağmen pozisyona Penaltı vermedi. Maç 1-0 Beşiktaş’ın üstünlüğü ile bitti.

15. Hafta Galatasaray – Çaykur Rizespor

Galatasaray’da cezalı olan teknik direktör Fatih Terim, yardımcı antrenör Hasan Şaş ve futbolcular Ryan Donk, Badou Ndiaye, Serdar Aziz ve Fernando Reges maçta görev alamadı. Ayrıca sakatlıkları bulunan Younes Belhanda, Sinan Gümüş ve ameliyat edilen Emre Akbaba da karşılaşmanın kadrosunda yer almadı. Bu kadar eksikliğe rağmen takım olarak şampiyonluğa inanması… Taraftarın her yerde Fatih Terim diye konuşması… Sakatlıklar, fizik problemi bu maçta çok net belliydi. 60. Dakikadan sonra oyundan düşmeleri göz göre göre puan kaybına doğru gidiyordu. 2-0’dan yine 2-2 dönen bir maçta puan kaybı yaşadı Galatasaray.

16. Hafta Başakşehir – Galatasaray

Galatasaray’da ise Fernando, Serdar ve Ndiaye’nin cezası tamamlandı ve üç isim de 11’de yer aldı. Sarı-kırmızılılarda sakatlıkları bulunan Younes Belhanda, Sinan Gümüş ve Emre Akbaba’nın yanı sıra cezalı Ryan Donk, takımdaki yerlerini alamadı. Ayrıca Fatih Terim ile antrenör Hasan Şaş’ın da yer alamadığı maçta Garry Rodrigues ikinci yarının başında sağ arka adalesindeki sertleşme nedeniyle oyundan çıktı. 8 puanlık fark atmış Başakşehir’e karşı Galatasaray ya tamam ya devam maçına çıkıyordu. Büyük eksikliklerle çıktığı maçta zirve yarışına tutunma adına 1 puan alarak devam etti. Başakşehir’in oyunu genel olarak savunma yapması dikkatlerden kaçmadı. Galatasaray mücadelesini çok iyi yaptığı maçta puan kaybetmesi taraftar için üzücü bir durum olduğu net belli idi.

17. Hafta Galatasaray – Sivasspor

Başakşehir’in 2 puan kaybettiği haftada Galatasaray’ın kazanıp ilk yarıyı 2. Sırada bitirip Başakşehir ile arada ki puanı 6’a indirmek istiyordu. Galatasaray taraftarına göre forvetsiz son maç. 9. dakikada Sivasspor ilk atağında Robinho ile 0-1 öne geçti. Belhanda’nın isyankar olması, beklide en iyi oynadığı maç diyebiliriz. Galatasaray üzerinde bulunan o şeytanın bacagını bu maçta öykülere yazılır gibi kırıyor. 1-0 geride devam eden maçta Belhanda’nın içeride yere düşürülmesi sonucu VAR’a giden hakem Penaltı noktasını işaret etti ve Galatasaray, Eren Derdiyok ile durumu 1-1’e getirdi.Sivasspor, Galatasaray’ın boşluklarından yararlanıp tekrar

öne geçmek için üst üstte pozisyonlar yaşadı ama Muslera’yı geçemedi. Ndiaye’nin muhteşem asisti ile Galatasaray 30. Dakikada Feghouli ile durumu 2-1 yaptı. Boş durmayan Robinho ceza alanı dışından kaleyi iyi gördü ve durumu 2-2 yaptı. Maç havası çok güzel gidiyordu. İki takımın bitmek bilmeyen enerjisi ve atakları… Galatasaray, rakibinin puan kaybettiği bu haftada puan kaybı yaşamak istemiyordu. İkinci yarı başında Onyekuru güzel bir gol attı ve yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. VAR incelemesi sonucu GOL kararı verildi ve Galatasaray oynadığı güzel futbolun sonucunu alıyordu.Onyekuru güzel oyununa devam ediyor her şey tıkırında işliyor. Mariano’nun ortasında kayarak Eren’in önüne yumuşakça topu bırakan Belhanda al da at dercesine verdiği pasa Eren Derdiyok vuramadı ve ıska geçti Eren’in arkasında duran Onyekuru topu sakince bekledi,ölçtü, biçti ve güzel şekilde köşeye bırakarak yıldızlaştığı maçta Galatasarayı 4-2’lik sonuca ulaştırdı.

Ligin İkinci Yarısı 18. Hafta Galatasaray – Ankaragücü

Forvet Yok Altı Gol Var, Galatasaray ligin ikinci yarısına forvet ile başlamak isterken kampa yetişmeyen forvet ligin ilk haftasına da yetişmedi. Galatasaray forvetsizde kazanmayı biliyor ama göz göre göre kaçırılan goller forvetsizliği açık ara belli ediyordu. Fatih Terim cezası nedeniyle maçı tribünden takip ediyordu. Takımın başında ise Hasan Şaş vardı. Maçı 6-0 kazanan Galatasaray’da maç sonrasında Hasan Şaş iki forvet almak istediklerini açıkladı. Galatasaray’da B plan ise tek forvet olursa savunmaya da takviye yapılmasıdır. Bunlar yanı sıra Galatasaray’da Fatih Terim, Serdar Aziz ve Eren Derdiyok ile ligin ikinci yarısı devam edilmeyeceğini açıklamış kendilerine kulüp araması için fırsat vermiştir. Genç yetenek Ozan Kabak’ın muhteşem oyunu ile Avrupa gözlemcilerine ismini duyurması onunda gideceği sinyalleri başlamıştı. Maicon’un ailevi sorunlarından dolayı futboldan düşmesi bu haftalarda Galatasaray’ın ellerini bağlamış durumdaydı. İleri ki haftalarda bu isimlerin gideceği belli ve yerlerine gelecek isimler sır gibi saklanıyordu.

19. Hafta Göztepe – Galatasaray

Fatih Terim’in ‘’ Taraftara söz verdim yoksa istifa ederdim’’ açıklaması her şeyi anlatıyordu. Galatasaray forvetsiz geçen günlerde gittikçe dahada taraftar baskısına yenik düşecel gibiydi. Taraftarın bu baskısı oyuncular üzerinde etkide ediyordu. Bir yandan isimleri geçen oyuncular, bir yandan ligimizde ki oyuncuların isimleri bitmek bilmeyen listeler. Göztepe maçında yağmurdan dolayı zeminde top tutulması çok zordu. Galatasaray kendi içinde hatalar yaparak kendi kendine rakip olmuş, kendi kalesine zor anlar yaşatıyordu. Bulduğu gol ofsayt olarak iptal edildi, üst üstte ataklarda zor olanı başarıp topları dışarıya attılar. Beto’nun geçen sene ki gibi Galatasaray maçında devleşmesi Galatasaray’ı mücadeleden bıktırmıyordu. Üstelik birde rakip penaltı kazandı. Göztepe kendi evinde taraftarı önünde hava şartları kötü olan bir maçta penaltı kazandı fakat bunu gole çeviremedi. Galatasaray’da şansızlıklar üst üstte gelirken şans bu kez Galatasaray’dan yanaydı. Üst üstte ataklardan gol bulamayan

20. Hafta Alanyaspor – Galatasaray

Transfer sezonun bitmesine saatler kala önemli transferler yapan Galatasaray en önemli virajda Alanyaspor’un sahasında 2 puan kaybederel büyük darbe aldı. İlk yarı son saniyelerinde 1-0 geriye düşen Galatasaray ilk yarıyı 1-0 geride kapattı. İkinci yarı güzel gol bulan Galatasaray ne yaptı ise gol bulamadı. 1-1 sonuçlasahadan ayrılmak zorunda kaldı. Başakşehir ise birgün sonra kazanıp puan farkını 8’e çıkmarmayı başardı. Ligin son haftalarına yaklaşırken 8 puan farkı çok büyük gösteriliyordu. Bundan sonrası ise…

21. Hafta Galatasaray – Trabzonspor

Çok tartışmalı geçen bu maçta sesler gittikçe yükseliyordu. Önemli olan ise Başakşehir’in bu hafta puan kaybetmesiydi. Galatasaray kazanarak geçen haftayı telafi etmek için elinde büyük bir fırsat ile sahaya çıkıyordu. Galatasaray 18. Dakikada penaltı kazandı ve Diagne , Galatasaray forması ile ilk golünü atmış oldu. VAR cizgisi ile pozisyon başlangıcı ofsayt olmadığı kararı verilmişti. Ama sahneye 30. dakikada Rodallega çıktı ve durumu 1-1 yaptı. Galatasaraylıların isyanı ise gol öncesi Rodallega, Galatasaray’ın yeni transferi Marcao’nun ileğine bastığı iddiası idi. Hakem golü verdi ve faul olmadığı kanaatini kıldı. Hakemin iki tarafa verdiği kararlar isyan edilecek durumda iken Galatasaray’ın 10 numarası Belhanda 45. Dakikada sahneye çıktı ve durumu 2-1’e getirdi. İkinci yarıda boş durmayan Belhanda güzel bir gol atarak durumu 3-1’e getirdi. Maçta kırılma anları karşılıklı olsa da, ikitarafta boş kalelere atamasada maç 3-1 olarak sonuçlandı ve Galatasaray zorlu virajda 3 puanı hanesine yazdı.

22. Hafta Kasımpaşa Galatasaray

Galatasaray , Kasımpaşa'yı 4-1 yendi. Feghouli'nin (28, 53, 68) hat-trick yaptığı gecede, Galatasaray'ın diğer golünü 22. dakikada Belhanda kaydetti. Maçta en güzel anlardan biri ise Galatasaray taraftarının Ozan Kabak’ı alkışlaması, bu alkışa Kasımpaşa taraftarı karşılık vermesi. Türk futbolu için güzel bir geceydi…

23. Hafta Galatasaray- Akhisar ( Öykünün Başlangıcı Kabul Ediyorum)

İstanbul’da kar yağması, şehir bembeyaz halde çevirmesi. Galatasaray’ın Benfica’ya elenerek Avrupa’ya veda eden Galatasaray en önemli maçlarından birine çıkıyordu. Hava şartlarından dolayı zemini korumak istiyen Galatasaray yönetimi kar yağmadan bir gece önce zemini branda ile kapatarak muhteşem bir önlem aldı ve zemine zarar gelmesini önledi. Hava şartları kötü olsa da taraftar takımı yalnız bırakmadı ve tribünleri doldurdular. Ve ilk düdük ile maç başladı. Galatasaray pozisyonlar buluyor ve gol sesi çıkmıyordu. Kaleci Lukac güzel maç çıkarıyordu. Galatasaray orta üstüne ortalar açıyor, şutlar çekiyor ama Lukac’ı geçemiyordu. Donk ve son dakikalar. Donk oyuna alındı ve forvete gönderilirdi. Antalyaspor maçında ki gibi gol atması beklenen Donk, maçın yıldızı olacak olan Lukac ve Akhisar stoperleri arasına girip topu kurtarmaya çalıştı. Top Kostas Mitroglou’nun önüne düştü ve 90+4’de Galatasaray beklide şampiyonluk inancının başladığı yerde 1-0 öne geçti. Galatasaray forması ile ilk golünü böyle anlamlı atan Kostas Mitroglou bu gol ile Galatasaray’ın yürüyüşüne anlam katmaya başladı.

24. Hafta BB Erzurumspor – Galatasaray

8’de kapanır 18’de Fatih Terim’in Şampiyonluk yolunda söylediği bu söz sene sonu gerçekleşmesi ile her yerde kullanılmaya başladı. Bu sözü de 1-1 berabere kaldığı Erzurum maçında söyledi. Başakşehir’in de 2-0 kazanması puan farkını yükselmiş son 9 maçın kaldığı sezonda Galatasaray’ın bu saatten sonra kaybetme lüksü olmayacaktı. Başakşehir, Beşiktaş, Fenerbahçe gibi zorlu maçları da bulunuyordu. Galatasaray zorlu viraja gittiği Erzurum’da hava eksi dereye inmiş zemin dahil buz tutmuştu. 1 puana razı olmak istemeyen Galatasaray elinden geleni yaptı fakat dondurucu havada 1 puan alarak İstanbul’a dönüş sağladı.

25. Hafta Galatasaray- Antalyaspor

Galatasaray, sahasında Antalyaspor'u 5-0 yenerek lider Başakşehir'le arasındaki 8 puanlık farkı korudu.Galatasaray, Antalyaspor maçını kazanarak ligdeki yenilmezlik serisini 11 maça çıkardı. Galatasaray'ın ilk golünü atan Cezayirli futbolcu Sofiane Feghouli, bu sezon resmi maçlarda 8. kez ağları havalandırarak kariyerin en skorer performansına ulaştı.Süper Lig'de bu sezonki gol sayısını 6'ya çıkartan Feghouli, UEFA Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Kupası'nda da birer kez topu ağlarla buluşturmuştu. Cezayirli futbolcu, geçen sezon Galatasaray'da 7 kez topu filelere göndermişti.

26. Hafta Bursaspor – Galatasaray

Başakşehir’in puan kaybettiği bir hafta, Galatasaray maçı başlamadan önce Başakşehir Kayserispor ile 1-1 berabere kaldı ve puan kaybetti. Galatasaray bunu değerlendirmek için zorlu Bursaspor deplasmanına çıkıyor. Antalyaspor maçında eski Muslera’yı izlemiş yaptığı kurtarışlarla Galatasaray’ın şampiyonluk inancı olduğunu görmüştük. Bursaspor maçında da aynı hırs ile çıkan Muslera takımı ilk dakikalarda sırtlamasını çok iyi biliyordu. Hızlı başlayan maçta iki tarafta çok baskılı oynuyordu. Galatasaray arkada çok boşluk bırakıyordu ve Bursaspor bunu iyi değerlendirip 2 gol bulmayı başardı. Galatasaray önemli bir virajda 2-0 geriye düşmüş ve taraftarın şampiyonluk umudu gözlerinde hafif hafif düşmeye başlıyordu. İlk yarı böyle bitecekken birden son dakikalarda sahneye çıkan Ndiaye, Galatasaraylılara maç daha bitmedi dercesine golü attı ve ilk yarı 2-1 sonuçlandı. İkinci yarı sahaya umutlu çıkmasını sağladı. Belhanda’nın içeride düşürülmesi sonucu VAR’a giden hakem penaltı noktasını gösterdi ve Galatasaray, Diagne ile durumu 2-2’e getirdi. Bir geri dönüş daha yaşanması için her şey mevcuttu. Galatasaray baskı üzerine baskı kuruyor ve sonuca ulaşmak için her şeyi yapıyordu. Yine Feghouli yine Bursaspor. Geçen sezon aynı kaleye attığı kilit golünü bu sene de aynı kaleye atarak Galatasaray’ın geri dönmesini sağladı. Galatasaray bu zor gecede birlik olmayı başarmıştı.

27. Hafta Galatasaray – Yeni Malatyaspor

Galatasaray, Türk Telekom Stadı'nda Evkur Yeni Malataspor'u konuk etti. Galatasaray, galip gelerek Başakşehir’le aradaki puan farkını 3’e indirdi. Galatasaray için bu hafta her şey yerinde gidiyordu. 8 puanlık fark inmiş takım birbirine odaklanmış. Yönetim, futbolcu, taraftar hep birlikte 22. Şampiyonluk için zorlu virajları tek tek geçiyordu. Fenerbahçe derbisi öncesi sorunsuz atlatan Galatasaray derbiye Luyindama, Marcao ikilisinden yoksun gidiyordu.

28. Hafta Fenerbahçe Galatasaray

Galatasaray’ın uzun süredir kazanamadı bir maç. Kadıköyde oynanan bu maçı Galatasaray ezici bir üstünlükle oynadı. Galatasaray bir şeytanınbacağını kırmak yerine şampiyonluk yolunda lazım olan 3 puan a ihtiyacı olduğu çok belli ediyordu. Bu maça da normal maç olarak bakıyordu. Galatasaray’ın hakem hatalarına denk geldiği bu maçta Belhanda ‘’ hocam beni bu hakem atacak’’ demesi üzerine ikinci yarı sahaya çıkmaması sağlandı. Galatasaray kazanmak için tüm şartları sağlıyodu ama hakemi geçecek yetenekleri yoktu. Onyekuru’nun golü Galatasaraylıları umutlandırmış bu sene oldu derken Feghouli’ye yapılan net faulü görmeyen VAR’a dahi gitmeyen hakem maçın 1-1 bitmesini sağlamıştı. Maçtan sonra Ersun Yanal’ın zor durumda olan, küme mücadelesi veren Fenerbahçe’yi unutup, 2 . şampiyonluğunu kazanacak olan Galatasaray’ı ‘’ Belkide Şampiyonluktan Ettik’’ diyerek taraftar tepkisini azaltıyordu. Bunun üstüne sene sonunu incelemek lazım… Galatasaray’ın 2 puan bıraktığı bu haftada Başakşehir’de 3 puan kaybederek Galatasaray’ın karlı geçirdiği bir hafta ile sonuçlanmasını sağladı.

29. Hafta Galatasaray – Kayserispor

Galatasaray, zorlu Kayserispor maçına hazırlanıyordu. Bu sene çıkış yalakayan rakiplerine puan kaybettiren Kayserispor maçı Galatasaray için çok önemliydi. Galatasaray, Kayserispor’a karşı zorlanmadan 3-1 kazanarak sahadan ayrıldı. Bu hafta Başakşehir’in puan kaybetmesi artık Galatasaray için 2 maçın çok önemli olduğunu gösteriyordu. İlk maç Beşiktaş diğeri ise Başakşehir. Galatasaray bu maçlara kadar puan kaybı yaşamamak için elinden gelen her şeyi yapmak zorundaydı. Ama unuttuğumuz tek şey ise hakemler. Hakemleri de yenmek için her yolu denemesi lazım. Bir hafta sonra olacak olan Konyaspor maçı gibi.

30. Hafta Konyaspor – Galatasaray

Üzücü bir hafta… Alanyaspor oyuncularının yaptığı trafik kazası ile Josef Sural hayatını kaybetmiş spor dünyasını üzücü bir haber ile bırakmıştı. Konyaspor maçına çıkan Galatasaray’ın oyuncuları 1 hafta sonra olacak olan Beşiktaş maçına aklının takıldığı saha içinde çok net belli oluyordu. İki takımda maça hızlı başlamıştı ama net şekilde hakem hataları çok belli oluyordu. Hakemler verdikleri kararlar ile bu hafta da skandallara karar

veriyordu. Galatasaray’ın beklediği penaltı poziyonlar ına hakem VAR’a dahi gitmemekte ısrarcıydı. Galatasaray üst üstte ataklarla gol aramayı deniyordu. Galatasarayçok istekli olmasına rağmen bir türlü gole ulaşamadı. Ama şanslıdır ki aynı hafta Başakşehir kendi evinde Göztepe’ye 2-0 yenildi. Galatasaray’da aslında hiçbir şey bitmemiş yeni başlamıştı.

31. Hafta Galatasaray – Beşiktaş

Başakşehir’in, Sivasspor’a puan kaybettiği hafta Galatasaray için her şeyin tam istediği gibi gittiği hafta Galatasaray Beşiktaş-Başakşehir’in bu maçtan sonra şampiyonluk için bir adım öne geçmesini sağlayacak bir haftadayız. Galataray kazanırsa Şampi.. diyeceğiz. Aynı şekilde Beşiktaş. Aksi durumda Başakşehir tekrar umutlanacak kalan maçlarını kazanarak Şampiyon olmak istiyecektir .Galatasaray maça öyle bir kenetlendi ki Şampiyonluk havası bu maçta çok net şekilde gözüküyordu. Tam 21 hafta sonra Galatasaray, liderlik koltuğuna oturdu. Artık Galatasaray liderdi . Birilerinin artık kimyası bozulmuş 8 de kapanır 18’de derken kimyaları ile oynandıklarının farkına dahi varmamışlardı. Galatasaray kimya bozmaya devam ediyordu. Büyük takım olduğunu, inandığı zaman başardığını gösteriyordu. Ve bugün Galatasaray, beraberliğe çıkan Beşiktaş’ı 2-0 yenerek Liderliği alıp 2 maç kazandığı taktirde Şampiyonluğu ilan edecekti. En önemlisi de bu kadar cezalar, baskılara karşı büyük önem taşıyordu.

32. Hafta Çaykur Rizespor – Galatasaray

Galatasaray’a karşı ligde hiçbir hedefi olmayan Rizespor’un büyük hırsla kenetlenmesi, tüm takımı ve taraftarı hırslandırılması büyük bir can yakıcı olaya sebep oldu. Hiçbir maçtan önemli değil, hiçbir 3 puan bir canı bu kadar burkamaz. Emre Akbaba’nın bir pozisyonda bileği kırıldı. Herkes maç içinde büyük şoklar yaşadı. Bu kadar hırs, bu kadar kin nedendir diye sormadan edemiyorum. Galatasaray’ı yenmek Avrupa’ya gitmek kadar önemli diyen bir kulüp başkanına kadar her şey onlar için iyi gidiyordu. Galatasaray Feghouli’nin golü ile 0-1 öne geçmişti. Hakem’in tartışmalı penaltısı ise Diagne tarafından gole çevrilmedi. Galatasaray bunun üzerine baskılar kurmaya devam ederken Vedat Muriç sahneye çıktı ve 45. Dakika da 1-1 yaparak maçı iyice kızıştırmaya başladı.İkinci yarı, yazı başında bahsettiğim Emre Akbaba olayı gerçekleşti ve talihsiz bir olay ile bileği kırılarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Maça da yeni girmiş sakatlıkları yeni atlatmıştı. Bu kötü durumdan etkilenen Galatasaray oyuncuları şok geçirerek oyundan düşmeye başladılar. Rizespor bu fırsatı değerlendirip hemen ardından gol atarak 2-1 öne geçti. Maçı 0-1’den çevirmişlerdi. Avrupya’ya gitmek kadar önemli dedikleri maçı kazanacaklardı. Galatasaray gol yedikten hemen sonra baskılara başladı ve 90+2’de haklı bir penaltı kazandı ve Diagne bu sefer hata yapmayarak maçı 2-2’e getirdi uzatmalarda bir kafa golü daha atan Diagne, Galatasaray’a hayat verdi ve kaos ortamında gerçekleşen bu maçı 2-3 kazanmalarını sağladı.

33. Hafta Galatasaray – Başakşehir

Galatasaray için çok önemli bir maç. Galatasaray için telafisi olmayan bir maç. Büyük puan farkını eriten Galatasaray bu maçta kazanarak Şampiyonluğu rakibinin elinden alarak kutlamak istiyordu. Kazanan Şampiyon olacaktı dercesine bir maç. Galatasaray kazanırsa Şampiyon, Başakşehir kazanırsa son hafta Şampiyonluk ilan edecekti. Galatasaray taraftarı bu maça gün boyu kenetlendi. Gün boyu Şampiyonluk havasında geçirdi. Maça çıktılar, Başakşehir yatmaktan oyun oynamadı, Başakşehir’de sert oynayan oyuncular, stresli olanlar da göze çarpıyordu. İki taraf çok hırslı çıkmıştı maça. Başakşehir maça dengeli başladı ve 0-1 öne geçerek Şampiyonluk için bir adım atmıştı. Maç bundan sonra tam bir kaos ortamına dönmüştü. Galatasaray her şeyi denedi ama ilk yarı golü atamadı. İkinci ayrı ise Galatasaray’ın yıldızı Feghouli sahneye çıktı ve kafa ile topa vurdu top direkten döndü. Direkten dönen topa rövaşata vurarak güzel bir gol attı. Daha ikinci yarının ilk yarısı ve Galatasaray durumu 1-1’e getirmişti. İş bundan sonra başladı. Galatasaray Belhanda ile golü buldu ama hakem Diagne eliyle topu aldı diye iptal etti. Hemen ardından Onyekuru ile gol buldu Onyekuru gol sevincinde forma çıkardı ve sarı kart gördü. Hakem bu golüde beğenmedi ve iptal etti. Galatasaray durur mu aynı dakikalar içinde yine Onyekuru ile gol buldu. İşte bu sefer hakem kılıf uyduramadı ve Galatasaray’ın golü geçerli sayıldı. 1 olmadı 2 olmadı 3. artık yeter dedi. Galatasaray baskılara devam etti ama golü bulamadı. Hakem Cüneyt Çakır, Galatasaray teknik ekibini Şampiyonluğu taraftar ile kutlaması için tribünlere gönderdi. Fatih Terim bu cezayı fırsata çevirdi ve Şampiyonluğu tribünde kutladı.Galatasaray 2-1 kazanarak kimyaları bozarak, ellerinde şampiyonluğu aldık diyerek gülenlere 22. Şampiyonluğu ile cevap verdi. Son maç ise Sivasspor deplasmanı. Onu ise maçtan sonra yazıyı güncelleyerek ekleyeceğim. Buraya kadar sıkılmadan okuğunuz için teşekkür eder saygılarımı sunarım.

Hazırlayan; Ali Bozkurt
Mail ; alibozkurt178@gmail.com

Senin için hazırladığımız haberler