Galatasaray şeytanın bacağını kıramadı

24.10.2023 - 22:29 | Son Güncellenme: 24.10.2023 - 22:35

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nun 3. haftasında Almanya temsilcisi Bayern Münih'i konuk eden Galatasaray, sahadan 2-1 yenik ayrıldı; Bavyera ekibi yine Türk takımları karşısında mağlubiyet yüzü görmedi.

Galatasaray şeytanın bacağını kıramadı

AJANSSPOR - HABER

Türkiye'nin Avrupa kupalarındaki en başarılı ekibi olan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde Almanya'nın Bayern Münih takımı'nı konuk etti. 

Avrupa'da 311. randevuya çıkan Sarı Kırmızılılar, Bayern Münih karşısındaki şanssızlığımızı kıramadı. Alman ekibi ile tarihinde ikinci kez eşleşen Cim Bom, daha önce 1972-1973 sezonunda UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası'nda karşılaşmış, 2 maçta birer beraberlik ve yenilgiyle sahadan ayrılmıştı. Sarı-kırmızılı ekip, sahasında 1-1 berabere kaldığı rakibine deplasmanda 6-0 mağlup olarak tarihinin en farklı yenilgilerinden birini yaşamıştı. 

Bayern Münih ile 2. eşleşme

Bayern Münih ile 51 yıl sonra bir Avrupa kupası maçında karşı karşıya gelen Cim Bom, Bayern Münih'e bir ilki yaşatma şansını da kullanamadı. İlk yarıda rakibine büyük baskı kuran Galatasaray, buna karşın ikinci yarıda kalesinde gördüğü gollerle sahadan yenilgiyle ayrıldı. Bayern Münih, bir kez daha Avrupa kupalarında Türk takımlarına karşı mağlup olmadı. 

Tarihinde 3 kez Galatasaray ile karşılaşan Almanya temsilcisi, 4 kez de Beşiktaş ile mücadele etti. Söz konusu 7 mücadelede sadece 1 kez berabere kalan Bayern Münih, 6 mücadeleyi de kazandı. Türk takımlarıyla yaptığı maçlarda 33 gol atan Bayern Münih, kalesinde sadece 3 gol gördü.

Galatasaray'ın 23 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi

Galatasaray'ın 23 maçlık yenilmezlik serisi, Bayern Münih karşılaşmasında sona erdi.

Sarı-kırmızılı takım, geçen sezonun 32. haftasında Beşiktaş'a yenildikten sonra Süper Lig'deki son 6 maçını (Biri Hatayspor'a karşı 3-0 hükmen) kazanmıştı.

Galatasaray, bu sezon ise Süper Lig'de 9, UEFA Şampiyonlar Ligi elemesinde 6 ve grup aşamasında 2 olmak üzere çıktığı 17 maçta 14 galibiyet, 3 beraberlik yaşamıştı.

Sarı-kırmızılı ekip, ayrıca bu sezon resmi maçlarda ilk kez mağlup oldu.

 

Avrupa'da 8 maç sonra yenilgi

Galatasaray, Avrupa kupalarında ise 8 maç aradan sonra yenilgi yaşadı.

Sarı-kırmızılı takım, 2021-2022 sezonunda UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda İspanya temsilcisi Barcelona'ya mağlup olduğu maçtan sonra bu sezon Avrupa arenasına döndü.

Galatasaray, Bayern Münih maçından önce UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde oynadığı 6 maçta 5 galibiyet ve bir beraberlik, grup aşamasındaki 2 müsabakada ise birer galibiyet ve beraberlik elde etti.

 

İlgini Çekebilir
Thomas Tuchel: "Galatasaray taraftarı inanılmazdı"
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler