Galatasaray Nef, Sırp Pivot Dusan Ristic İle İlgileniyor | Transfer Haberleri

İsa Kethüda
27.12.2022 - 14:31 | Son Güncellenme: 27.12.2022 - 14:51

Transfer haberleri... Türkiye Basketbol Süper Ligi takımlarından Galatasaray Nef, Sırp pivot Dusan Ristic'i kadrosuna katmak istiyor. İşte detaylar...

Galatasaray Nef, Sırp Pivot Dusan Ristic İle İlgileniyor | Transfer Haberleri

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Galatasaray Nef, son olarak 12. hafta mücadelesinde Türk Telekom'u sahasında 106-100 mağlup etmeyi başardı.

Galatasaray Nef'in son 16 turundaki rakipleri

Sarı-kırmızılı takım Basketbol Şampiyonlar Ligi C Grubu'nu da lider olarak tamamladı ve son 16 turuna yükseldi. Yenilmez Armada'nın son 16 turundaki rakipleri de belli oldu.

Kulüpten yapılan açıklamada, "Son 16’da K Grubu’nda yer alacak olan Yenilmez Armada’nın grubunda İspanya’nın Unijaca takımıyla birlikte play-in müsabakalarından gelecek iki takım yer alacak.Tofaş - AEK ve MHP Riesen - Limoges mücadelelerinden üstün çıkan iki takım, K Grubu’nda Top 16 etabı oynamaya hak kazanacaklar. 

Play-in müsabakaları 3 Ocak tarihinde başlayacak ve 18 Ocak’ta son bulacak. Top 16’da ise ilk maçlar 24-25 Ocak tarihinde oynanacak" ifadelerine yer verildi.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da Icardi sevinci!
Habere Git

Galatasaray'dan transfer harekatı

Öte yandan, Galatasaray Nef bir yandan da kadrosunu güçlendirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Eurohoops sitesinde yer alan habere göre; sarı-kırmızılı takım rotasyonuna bir uzun oyuncu katmak istiyor.

Galatasaray Nef, Dusan Ristic ile ilgileniyor

Haberde, Jehyve Floyd’un sakatlığı sonrasında uzun rotasyonunda sorun yaşayan Galatasaray‘da transfer çalışmaları hızlandı. Eurohoops kaynaklarının edindiği bilgiye göre; Galatasaray Nef, Sırp pivot Dusan Ristic ile ilgileniyor. Sarı-kırmızılılar 27 yaşındaki tecrübeli uzun ile anlaşmaya yakın.

Dusan Ristic'in istatistikleri

2021-22 sezonundan bu yana İspanya’da Fuenlabrada forması giyen Dusan Ristic, bu sezon 12 maçta 15.5 sayı – 6.1 ribaund ve 1.0 asist ortalamalarına imza attı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da Icardi sevinci!
Habere Git

2018-19 sezonunda ülkesinde Kızılyıldız forması giyen Ristic, sonrasında Kazakistan’da Astana ve 2020-21 sezonunda da Germani Brescia forması giymişti.

Dusan Ristic, 14 Kasım’da FIBA Dünya Kupası Elemeleri’nde oynanan Sırbistan-Türkiye karşılaşmasında da forma giymişti. Tecrübeli uzun karşılaşmayı 18 dakika süre bulduğu maçı 16 sayı – 4 ribaund ile tamamlamıştı. 6/9 iki sayılık, 4/4 üç sayılık basketle oynayan Ristic, 18 verimlilik puanı üretmişti.

Galatasaray'ın rakibi Konyaspor

Öte yandan Galatasaray Nef, Basketbol Süper Ligi'nin 13. haftasında 31 Aralık 2022 tarihinde Ayos Konyaspor Basketbol ile deplasmanda karşılaşacak. Saat 13.00'te başlayacak maçı beIN Sports naklen yayınlayacak.

Sarı-kırmızılı takım ligde 12 maç sonunda 7 galibiyet ve 5 mağlubiyetle 4. sırada yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler