Galatasaray, Sorare’ye katıldı!

22.03.2021 - 15:26 | Son Güncellenme: 22.03.2021 - 15:38

E-Spor haberleri… Galatasaray, global fantezi futbol oyunu Sorare'ye katıldı. Çevrimiçi spor hayranlığını topluluğuna sevdikleri kulüpler ve oyuncular ile bağlantı kurmanın yeni bir yolunu sunan Sorare’ye, Liverpool, Real Madrid ve Bayern Münih gibi dev kulüpler de oyuncuların dijital kartlarını oluşturmak için katılmıştı. Peki Sorare nedir? İşte detaylar…

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray, global fantezi futbol oyunu Sorare'ye katıldı. Galatasaray, kart koleksiyoncuları ve fantezi futbolcularının dijital kartlarını alıp-satarak ve oynayarak oyuna sahip olmalarını sağlayacak.

Beta sürümünü Aralık 2019'da açan Sorare, aylık ortalama yüzde 52 büyüyerek bugün dünya çapında aylık 60.000'in üzerinde aktif kullanıcıya sahip bir platform.

Liverpool, Real Madrid, Bayern Münih…

Günümüzde 130 ülkede 25 milyon Dolar değerinde kart satılıyor. Liverpool, Real Madrid ve Bayern Münih gibi dev kulüpler de oyuncuların dijital kartlarını oluşturmak için Sorare'ye katıldı.

“Galatasaray, futbol kulüplerinin önünü açmaya devam ediyor”

Varılan anlaşmayla ilgili açıklama yapan Galatasaray Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Dorukhan Acar, “Sorare ile ortaklık kurduğumuz için çok mutluyuz. Taraftarlarımız kulübümüz için son derece tutkulu ve kendileriyle dijital ortamlar aracılığıyla daha fazla etkileşim kurmaktan mutluluk duyuyoruz. Talihsiz pandemi ekosistemi ve fiziksel bağlantılardaki sınırlamalar düşünüldüğünde dijital etkileşimler daha da önem kazanıyor. Bu bağlamda, taraftarlarımızın en sevdikleri oyuncuların oyuncu kartlarını oynamak için satın alma, satma ve takas etme fırsatı sunmaktan heyecan duyuyoruz. Galatasaray, dijital bir öncü olarak Türkiye'deki ve daha geniş bölgelerimizdeki tüm futbol kulüplerinin önünü açmaya devam ediyor. Sorare ile olan bu ortaklık, dijital dünyadaki varlığımızı sağlamlaştırmaya ve gelecekte bize yeni fırsatlar açmaya devam edecek.” dedi.

“Galatasaray'ın Sorare'ye katılmasından gurur duyuyoruz”

Sorare CEO'su Nicolas Julia ise, “Taraftarların futbolla ve küresel bir toplulukla bağlantı kurabileceği, tutkuyla beslenen bir oyun deneyimi inşa ediyoruz. Sorare'de oyuna gerçekten hakim olabilirler. Efsanevi kulüp Galatasaray'ın, dünya çapındaki taraftarların önümüzdeki birkaç yıl boyunca oyuncularıyla bağlantı kurmasını sağlamak için Sorare'ye katılmasından gurur duyuyoruz. Türk futbol taraftarlarının Sorare'ye gösterdiği ilgiden çok etkilendik. COVID-19 salgını nedeniyle mevcut iklim göz önüne alındığında, bu gibi projeler, futbol takımlarının maçlarının önemli ölçüde etkilendiğinde, kulüplerin taraftarlarına ilgi yaratması için yeni bir fırsat ve gelir akışlarını çeşitlendirmenin bir yolunu sunuyor.” ifadelerini kullandı.

Sorare nedir?

2018'de kurulan Sorare, futbol taraftarları tarafından futbol taraftarları için yaratılmıştır. Blokzincir dijital koleksiyon parçaları ve küresel fantezi futbolu sayesinde şirket, “oyun içindeki oyun” olma misyonunu üstleniyor. Sorare, çevrimiçi spor hayranlığını topluluğuna sevdikleri kulüpler ve oyuncular ile bağlantı kurmanın yeni bir yolunu sunuyor. Platform, 2021 Ocak ayında 120 ülkede 3,5 milyon Euro'nun üzerinde bir aylık kart satış hacmine sahip. Paris merkezli Sorare, Benchmark, Accel Partners, e.ventures, futbolcular Gerard Piqué, Antoine Griezmann ve André Schürrle'den oluşan bir ekip tarafından finanse ediliyor.

Senin için hazırladığımız haberler