"Galatasaray Sportif AŞ bu yıl kâr etmeli. Yoksa.."

17.08.2017 - 15:46 | Son Güncellenme: 17.08.2017 - 15:46

AJANSSPOR ÖZEL - Galatasaray Spor Kulübü Eski 2.Başkanı Mehmet Helvacı, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a önemli açıklamalar yaptı. İşte dünkü Dinvan Kurulu, yapılan açıklamalar ve Galatasaray'ın geleceği hakkında yaptığı açıklamalardan bazıları:

"Divan Kurulu'nda dün yaşananlara bende ilk defa şahit oldum. Umarım tekrar etmez. Bunlar Galatasaray’a yakışan işler değil. Bunlar dışında hareket etmek Galatasaray’a ihanet eder. Levent Nazifoğlu’nun neden böyle bir açıklama yaptığını bilmiyorum. İlk defa benle ilgili bir beyanı olduğunu gördüm. Bana söylemiş olsaydı şaşırmazdım. Fakat Divan Kurulunda yaptığı açıklamalara şaşırdım doğrusu."

Galatasaray'ın bu yıl kâr etmesi gerekiyor
"Kurallar benim işim. Başkan ile görüştüğümü ima etmesi hoşuma gitmedi. Ben tüm başkanlarla görüşüyorum. Her zaman gittim başkanlarla görüştüm. Konuştuğum konularda Galatasaray’ın menfaatleri ile ilgili. Galatasaray’ın Sportif AŞ şirketinin bu sene kâr etmesi gerekiyor. Galatasaray kâr edemezse hisseleri üzerindeki gücü kalkacak. O halde de Galatasaray dışındaki kişiler şirkete sahip olabilecek. Yapılanlarda var ama doğru değildi. Yapılan kampanyaya imza verdim. Bu sene kâr etmemiz lazım."

Seyir zevki yüksek takım lazım
"Sportif AŞ gelir elde etmesi lazım. Giderleri belli bonservis, menajer ücretleri vs. Bu değerler 60 yada 100 milyon euro. Önemli olan giderin belli olması lazım. Ona göre gelir bakarsın. Maç kazanmaya bağlı oalrak ödenecek paralar, bonservis gelirleri, yayın gelirleri ,sponsorluk gelirleri ve stadyum gelirleri. Bunları elde etmek için seyir zevki yüksek bir takım yapmak gerekir. Bu takımı kurmak için de para harcamanız lazım. Bu takım ilk kez doğru bir hareket etti ve bu takımı kurdu. Bundan sonra gelirlerin maximize edilmesi gerekir. Takımın şampiyonluğa oynaması lazım. Hazır olmayan oyuncularla, seyirci kitlesini heyecanlandırmak mümkün değil."

"Hesaplarda hata var mı? Evet var. Bende görüyorum bunu. Fakat önemli olan bu ödemeler ne için yapıldı. Bizim yapmamız gereken gelirleri arttırmak ve boşa harcanan parayı durdurmak. İyi bir takım yapmayı başarmışlar. Bu takım kötü bir sonuç almayacaktır. Beşiktaş'ın biraz daha avantajlı olduğunu kabul edersek daha başarılı oluruz. Böylece arkadan gelerek şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olduğunu söylemek lazım"

(YASAL UYARI: KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ)

Senin için hazırladığımız haberler