Manchester United'dan Galatasaray taraftarı için soruşturma

İsmail Keles
04.10.2023 - 16:22 | Son Güncellenme: 04.10.2023 - 17:13

Manchester United, Galatasaray taraftarının Old Trafford'da ev sahibi takım taraftarlarının olduğu yerlerden nasıl bilet aldığını araştırma kararı aldı.

Manchester United'dan Galatasaray taraftarı için soruşturma

AJANSPOR - DIŞ HABER

Galatasaray, Manchester United'ı Şampiyonlar Ligi A Grubu ikinci maçında deplasmanda 3-2 yenerken; goller Zaha, Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi'den geldi.

Ligde ve Avrupa'da sıkıntılı günler geçiren Manchester United, Rasmus Hojlund'un golleriyle iki kez öne geçmesine karşın; bu üstünlüğünü koruyamadı. Galatasaray, maçta Icardi'nin ayağından bir de penaltı atışından yararlanamadı.

Old Trafford'da kaçak Galatasaraylılar

Maç sırasında Galatasaray taraftarının takımlarına verdiği yoğun destek dikat çekti. Konuk ekip taraftarının olduğu bölgede sarı-kırmızılı renklere gönülverenler 90 dakika susmadı. Statta, sadece konuk ekip taraftarlarına ayrılan bölgelerde değil ev sahibi takım taraftarlarının olduğu bölümlerde de yoğun bir şekilde Galatasaray taraftarı gözlendi.

Manchester United taraftarından tepki

Sir Alex Ferguson tribünlerinin yanısıra Sir Bobby Charlton tribünlerinde de maç boyunca ve maç sonrası yüzlerce taraftar gözlendi. Bu taraftarlar karşılaşma sonrası galibiyeti yoğun şekilde kutladı. United taraftarları karşılaşma sonrası sosyal medyadan Galatasaray taraftarlarıyla ilgili şikayetlerini dile getirdi.

Tüm Avrupa maçlarında olduğu gibi United, konuk ekip taraftarların kendilerine ayrılan bölgeler dışındaki biletlere erişimini engellemek için Türk vatandaşlarına bilet satışının yasaklanması dahil çeşitli önlemler aldı. 

İlgini Çekebilir
"Cantona değil Zaha, Kerem, Icardi attı Avrupa'nın manşetlerini"
Habere Git

Biletlerin İngiltere vatandaşı Galatasaray taraftarlarının resmi kanallardan veya tanıtımlardan aldığı tahmin ediliyor. Ancak Manchester United, daha önce böyle bir olay yaşamadığı için sistemsel zaafiyetin nereden kaynaklandığını bulamadı. İngiliz ekibi, konuyla ilgili teknik destek alacak. 

Senin için hazırladığımız haberler