Galatasaray TFF ve UEFA’ya şike başvurusu yaptı mı?

Salim Manav
28.05.2021 - 10:53 | Son Güncellenme: 28.05.2021 - 15:46

Galatasaray, Beşiktaş’ın 7-0 kazandığı Hatayspor maçı öncesi iki takımın Kamerunlu futbolcuları Aboubakar ile Billong arasındaki görüşmelerin incelenmesini talep etti. İşte detaylar...

Galatasaray TFF ve UEFA’ya şike başvurusu yaptı mı?

AJANSSPOR-HABER

Kulüpler Birliği Vakfı’nın, Süper Lig’de son 8 haftanın incelenmesi konusunda TFF’ye yaptığı başvurunun ardından bir hamle de Galatasaray’dan geldi.

Hürriyet'in haberine göre sarı kırmızılı kulüp, Beşiktaş’ın Atakaş Hatayspor’u 7-0 yendiği maçtan önce iki takımın Kamerunlu futbolcuları Vincent Aboubakar ve Jean-Claude Billong arasındaki görüşmelerin incelenmesi için TFF ve UEFA nezdinde resmen harekete geçti.

Beşiktaşlı Aboubakar’ın Billong’a milli takım sözü verdiği ve sonrasında Hataysporlu oyuncunun kariyerinde ilk kez Kamerun Milli Takımı’na seçildiği iddiası, Galatasaray’ın başvuru gerekçelerinden biri oldu. Maç sonrası Billong’u takımdan gönderen Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş, gerekçesini şöyle anlatmıştı.

'Maçtan bir gün önce ayağına dövme yaptırdığı için her topa sırtını döndü'

"Billong Beşiktaş maçından bir gün önce ayağına dövme yaptırdı. Dövme yapılan futbolcunun bacağı 1 hafta ağrıyor. Her topa sırtına döndü. Birçok pozisyon verdik, goller yedik. Böyle futbolcunun takımda kalmasını istemem. ‘Bu adamı gönderelim’ dedik. Bunun dışında varsa ekstra bir şey, bilmiyoruz.”

Sarı kırmızılılar, Savaş’ın bu sözlerinin de Billong hakkındaki şüphelerini güçlendirdiği görüşünde. Maçta ilk 11’de sahaya çıkan Billong, ilk yarı sonunda skor 5-0 iken oyundan alınmıştı.

“Billong için henüz resmi girişim yok”

Ajansspor'un elde ettiği bilgiye göre ise Galatasaray yönetiminin, Beşiktaş-Hatayspor maçındaki performansı tartışılan Billong için UEFA’ya başvurduğu yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Ancak Galatasaray Kulübü Hukuk Müşavirliği bu konuyu reddetti. Hukuk işlerinden sorumlu profesyonel “Henüz bize böyle bir talep gelmedi” ifadesini kullandı.

Yönetim kanadı da Billong konusundaki soruyu cevapsız bıraktı.

Senin için hazırladığımız haberler