Galatasaray TFF’yi mahkemeye veriyor!

Feride Kara
10.11.2022 - 18:57 | Son Güncellenme: 10.11.2022 - 19:06

Radyospor'da Özgür Sancar'a açıklamalarda bulunan Galatasaray eski yöneticisi Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, Türkiye Futbol Federasyonunu mahkemeye vereceğini açıkladı.

Galatasaray TFF’yi mahkemeye veriyor!

AJANSSPOR HABER

Galatasaray’ın eski yöneticisi Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, Radyospor’da Özgür Sancar’ın sorularını yanıtladı. Özdoğan, yarın Türkiye Futbol Federasyonunu mahkemeye vereceğini açıkladı. 

Türkiye Futbol Federasyonunu mahkemeye veriyoruz

Özdoğan "Türkiye Futbol Federasyonunu yarın itibariyle mahkemeye veriyoruz. Hepimiz maçlara Passolig’le giriyoruz, buna rağmen tribün cezası veriyorlar. E peki nasıl oluyor? Orada kim ayrıkırı hareket ettiyse onunla ilgili ceza verirsiniz. Bütün kameralardan herkesi görebiliyorsun. Herşey kayıt altında. Bunu kabul etmemiz mümkün değil, çözüm için hukuki yollara başvurduk.” 

Bütün top toplayıcılara çok dikkat etmek lazım

Federasyonun Beşiktaş maçında Tayfur Bingöl ile gerilim yaşayan top toplayıcı çoçuğao lan tutumu hakkında eski Galatasaray yöneticisi  “İkinci nokta ise şu, TFF top toplayıcı çocuğa bile ceza vermeye çalışıyor. Bu kabul edilebilir bir şey mi? Bundan sonra bütün maçlarda, bütün top toplayıcı çocuklara çok dikkat etmek lazım. Yani sadece Galatasaray’daki bir çocuğa ceza vereceğiz mantığında istiyorlar. Bunu kabul etmek mümkün değil.” dedi.  

UEFA üzerinden ciddi yaptırımlar gelebilir

Türkiye Futbol Federasyonu’nun Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararını uygulamamsı konusunda Özdoğan “Ayrıca Avrupa insan halkarı mahkemesi, tahkim kurulunun bağımsız olmasını istedi. Hala Tahkim Kurulu bağımlı. Bu asla kabul edilemez. Bununla ilgili çok çeşitli hukiki zeminde, çok çeşitli şeyler yapılabilir. AİHM’in(Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi)  kararlarını uygulamak zorunda değilsiniz fakat sonrasında AİHM size UEFA üzerinden ciddi yaptırımlar uygular, siz de bir şey diyemezsiniz. Bu işler yaptım olduyla olmaz. Dünyada futbol uluslararası bir sisteme bağlı. Size bir şey söyleniyorsa, tavsiye kararında bile olsa yapmak zorundasınız.  Eğer yapmazsanız o zaman farklı şeyler başınıza gelir. Onu önümüzdeki günlerde görürüz. Tahkim Kurulu hatta kulüplerde de Denetim Kurulu tamamen bağımsız olmalı. Doğrusu bu, artık normların böyle olması lazım. Sizinle birlikte gelen değil denetleyenin farklı bir bakış açısı olması lazım.” dedi. 

Bağımsız olması gereken kuruluşlar bağımsız hareket etmeli

Özdoğan “Benim için mühim olan adaletli olması. Türkiye Futbol Federasyonu adaletli değil. Yani bir kişi için tüm tribünün kapanması adaletli değil. Tahkim Kurulu’nun bağımsız olmaması adaletli değil. Çünkü gerek PDFK gerek Tahkim Kurulu ne mevcut federasyonda ne de öncesinde adaletli davranmıyor. Adaletli davranmıyor çünkü bağımsız değil. Bağımsız olması gereken kuruluşlar TFF’den bağımsız hareket etmeli.” 

Kulüpler deplasman seyircisine karşı çıkıyor

Deplasman seyirisi yasağı hakkında Prof. Dr. Özdoğan “İstanbul Valiliği’ni tebrik etmek lazım. Herkes taraftarlar deplasmana gitmek istiyor, ama Valilik karşı çıkıyor gibi bir algı yaratılmıştı. Ama halbuki kulüpler karşı çıkıyor. Bu da kabul edilemez. Bu samimi değil bir kere. Şimdi soruyorsun, niye bu böyle oldu diye. Belediye otobüsleri parçalanıyormuş, şu oluyormuş bu oluyormuş. Belediye otobüsü nasıl parçalanabilir. İçeri aldığın adamı Passolig mantığıyla alırsın kim yapıyor görürsün. Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletidir. A takımı B takımı demiyorum, gittikleri stad’ta bir şeyleri parçalıyormuş. Kim parçalıyor, gereğini yaparsın. Ceza hukukunu devlet malına zaradan devreye sokarsın. Bak bakalım bir daha yapabiliyor mu? Orada 15-20 kişinin yarattığı bir spor terörü ortamından ötürü, siz ailenizle, çocuğunuzla maça gitmekten mahrum kalıyorsunuz.” 

20-25 yıldır geriye gidiyoruz

‘Galatasaray yöneticileri sizi destekleyecek mi’ sorusuna Özdoğan “Bilmiyorum. Hiçbir şekilde görüşmedik. Bu tamamen benim şahsi görüşüm. 20-25 yıldır Türk futbolunda geriye gidiyoruz. Hep aynı hatalar. Problem A takımının B takımın şampiyon olması değil. Bütün problem adaletli bir otam olması. Bugün hangi kulübhe sorsan adaletten şikayet ediyor.” dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler