SON DAKİKA | Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye Sert Tepki

Orhan Gülek
07.05.2023 - 19:08 | Son Güncellenme: 07.05.2023 - 23:45

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe'nin Giresunspor ile oynayacağı maç öncesi yaptığı hakem açıklamasına cevap verdi. İşte detaylar

SON DAKİKA | Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye Sert Tepki

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Sarı-kırmızılılar, Fenebahçe'nin Giresunspor ile oynayacağı maç öncesi hakemler için yaptığı açıklamaya sert bir şekilde cevap verdi.

Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye sert tepki

Galatasaray'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"TÜRK SPOR KAMUOYUNUN DİKKATİNE...

Sezon başından bugüne değin 80 civarında açıklama, sosyal medya paylaşımı, toplantı ve medya önündeki demeçleriyle Türk futboluna, kulübümüze iftira atan, futbol ailesinin tüm paydaşlarını canı istediği zaman tehdit eden Fenerbahçe Spor Kulübü'nün son olarak Giresunspor ile oynayacağı karşılaşma öncesindeki mesajıyla hakemleri açık şekilde tehdit etmesi ve tüm bu süregelen davranışları Türk spor tarihinin kara lekesidir.

"Açıklamayı yapmaya mecbur bırakmıştır"

Açıklamalarının yüzde 80'ine cevap vermememiz, birkaç yanıtla sükuneti telkin etmemize rağmen şampiyonluk uğruna ilkelerin, ahlaki kuralların hiçe sayılmasının yanında Türkiye Futbol Federasyonu'nun kendi kurullarını, hakemlerini, Yönetim Kurulu Üyeleri'ni yalnız bırakıp hiçbir açıklama yapmaması ve bu vahim davranışları cezalandırmaması bizi bu açıklamayı yapmaya mecbur bırakmıştır.

İlgini Çekebilir
F.Bahçe'den TFF ve MHK'ye çağrı: "Hataya tahammülümüz yok!"
Habere Git

"İnancımız tamdır"

Son olarak hakemleri isimleriyle tehdit etmek Türk futboluna kastetmektir.

Tüm hakemlerin, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yalnız bırakılsalar da iftira, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceklerine, adaletten şaşmayacaklarına ve ucuz ayak oyunları karşısında vicdanlarıyla görevlerini yerine getireceklerine inancımız tamdır.

"İhanet etmiş olacaktır"

Tüm görevliler, hoyratça başarı için her yolu mübah gören haksız, kabul edilemez tavır karşısında adalet adına gerekli duruşu gösterecektir.

Aksi halde görevi Türk futboluna adalet sağlamak olan bu kişiler, vicdanlarına ve toplumsal barışa ihanet etmiş olacaktır.

"Sınırsız şımartılması sonucu..."

ilgili kulübün Türkiye Futbol Federasyonu tarafından sınırsız şımartılması sonucu her türlü ilkel tavrına ses çıkarılmaması, otorite konumunda bulunan Türkiye Futbol Federasyonu'nun korku ve nedenini bilemediğimiz kaygılarla tüm kurullarını, görevlilerini, Yönetim Kurulu Üyelerini yalnız bırakması kabul edilemez!

"Cesur, adil ve vicdanlı olmaya davet ediyoruz"

Hakemlerini, Yönetim Kurulu Üyelerini, kurum ve kuruluşlarını; korkuları, her türlü kaygıları nedeniyle yalnız bırakan Türkiye Futbol Federasyonu ile ilgili olarak da ilerleyen günlerde geniş kapsamda açıklamalarda bulunacağız.

Toplumca hiçbir karşılığı bulunmayan bu bencil ve ilkel davranışlar karşısında tüm futbol bireylerini cesur, adil ve vicdanlı olmaya davet ediyoruz.

Galatasaray Spor Kulübü"

Senin için hazırladığımız haberler