Galatasaray, UEFA yetkilileri ve FC Schalke yöneticileriyle yemekte bir araya geldi

24.10.2018 - 21:53 | Son Güncellenme: 24.10.2018 - 18:53

Galatasaray ile FC Schalke 04 arasında oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi maçı öncesi iki takımın yöneticileri ve UEFA yetkilileri dostluk yemeğinde bir araya geldi.

Galatasaray ile FC Schalke 04 arasında oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi maçı öncesi iki takımın yöneticileri ve UEFA yetkilileri dostluk yemeğinde bir araya geldi.

Galatasaray resmi sitesinden yapılan açıklama şu şekilde:

 Yemek organizasyonuna Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Başkan Yardımcısı Yusuf Günay, Yönetim Kurulu Genel Sekreteri İlber Aydemir, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Cansever, Dorukhan Acar, Metin Karakaya, Banu Vahapoğlu Akgün, Özgür Savaş Özüdoğru, Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyeleri Okan Böke ve Oytun Özer, Schalke 04 Futbol Kulübü Onursal Başkanı Gerhard Rehberg ve Schalke 04 Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri ile UEFA delegeleri de katıldı.

Yemek organizasyonu sonunda Başkanımız Mustafa Cengiz ve Başkan Yardımcımız Yusuf Günay, Schalke 04 ve UEFA yöneticilerine Galatasaray tarihini anlatan çeşitli armağanlar takdim etti. FC Schalke 04 Yönetim Kurulu Üyesi Peter Peters ise, Başkanımız Mustafa Cengiz’e isminin yazdığı forma ve Alman kulübünün flamasını hediye etti.

Yemek sonrası Galatasaray Televizyonu’na açıklamalarda bulunan Başkanımız Mustafa Cengiz, “5 yıl önceki tarihi galibiyetimize tanıklık edenlerden biriyim. O galibiyet Galatasaray’ın makus talihini kıran bir dönüm noktasıydı. Bizimle aynı yıllarda kurulmuş bir takım olan Schalke’nin bize benzer yapısal özellikleri var. 160 bin üyesi olan dernek statüsünde bir halk takımı. Ateşli bir taraftarları var. Bugün 1650’ye yakın Schalke seyircisi bizimle birlikte olacak. Ancak biz, Schalke’yle deplasmanda oynarken de kendi evimizde oynar gibi oynuyoruz. Almanya’da yaşayan vatandaşlarımız Schalke’nin yanında bizi de sonuna kadar destekleyecekler. Sakat oyuncularımız olsa da bugün sahaya savaşmak için çıkacağız. Aslanlar gibi bir ordumuz, bir komutanımız var. Sahada terimizin son damlasına kadar mücadele ederek Lokomotiv Moskova maçında olduğu gibi zafer elde edeceğiz. Türk’ün ve Galatasaray’ın adını bir kere daha bütün dünyaya bir nişan gibi vuracak ve yayacağız. Gerhard Rehberg sevdiğimiz birisi. Hamit Altıntop, Lincoln ve şu an burada olan Rüdiger Abramczik transferlerinde çok yardımcı olan iyi bir yönetici. Kendilerini ağırlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Yardımcımız Yusuf Günay ise değerlendirmelerini “Rakibimizle geçmişten gelen bir ilişkimiz var. Geçmişimizi yad ettik. Rahmetli Başkanımız Özhan Canaydın Bey’den övgüyle bahsettiler. Biz de daha önce kendileriyle Almanya’da oynayıp elediğimiz maçı anlattık. Schalke 04 ve UEFA temsilcilerini burada ağırlamaktan çok memnun olduk. Akşamki maçtan da umarım iyi bir sonuç alıp mutlu oluruz.” sözleriyle aktardı.

Schalke 04 Futbol Kulübü Onursal Başkanı Gerhard Rehberg maça dair görüşlerini “Galatasaray ile Schalke arasında uzun süredir devam eden bir ilişki var. Birçok kez karşı karşıya geldik. Aramızda bir dostluk var. Bugün tekrar buradayız. Her iki takımda da önceden oynamış oyuncular var. Bugün burada kazanmayı düşünüyoruz. En büyük dileğim bugünkü iki takımın da gruptan beraber çıkması. Özhan Canaydın’la tanışırdık, iyi arkadaştık. O dönemde kendisini tanımaktan memnun olmuştum. Hatta Hamit Altıntop’a zamanında talip olmuştu ancak farklı nedenlerden bu transfer gerçekleşmemişti” şeklinde ifade etti.

Schalke 04 Futbol Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Peter Peters, “Yemekten çok memnunuz ancak bizim için maç çok daha önemli. Şampiyonlar Ligi’ne iyi bir başlangıç yaptık. Bugün güzel bir atmosferde mücadele edeceğiz. Çok heyecanlıyız. Olumlu bir neticeyle ayrılmayı ümit ediyoruz” ifadeleriyle düşüncelerini belirtti.

Hem kulübümüzde hem de Alman temsilcisinde forma giyen Rüdiger Abramczik ise, “Her zaman eski kulübüme gelmekten çok mutluluk duyuyorum. Burada dostlarım ve güzel günlerim oldu. Kalbim iki takım için de atıyor. Güzel bir oyun diliyorum. Ayrıca, eski takım arkadaşım ve dostum Fatih Terim’le de karşılaşma fırsatı bulacağım. Türkiye’nin en iyi oyuncularından birisi, iyi bir insan” şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler