Hamza Hamzoğlu Galatasaray'ı Çalıştırırken Virgil Van Dijk'ın Transferini İstediğini Açıkladı

Burak Alaca
28.01.2023 - 23:36 | Son Güncellenme: 29.01.2023 - 00:27

Eski Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu katıldığı bir programda sarı kırmızılı ekibi çalıştırdığı dönemde Virgil Van Dijk'ın transferini istediğini söyledi.

Hamza Hamzoğlu Galatasaray'ı Çalıştırırken Virgil Van Dijk'ın Transferini İstediğini Açıkladı

AJANSSPOR-HABER

2014-2015 yıllarında Galatasaray'ı çalıştıran teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Nutspor Youtube kanalında katıldığı programda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Deneyimli çalıştırıcı o dönem Galatasaray'a bir dünya yıldızını transfer etmek istediğini açıkladı.

"Denayer'in yanındaki oyuncuyu beğendim"

Jason Denayer'in transferi üzerine çalıştıkları dönemde oyuncuyu izlerken takım arkadaşı Virgil van Dijk'ı çok beğendiğini belirten teknik adam "Denayer'in ismi gündeme geldi bize. Bende tanımıyorum oyuncuyu. Dedim izleyelim, oturduk ekiple beraber izliyoruz Celtic maçını. Denayer orada oynuyor o zaman. İzlerken yanındaki oyuncu dikkatimi çekti. Sonra Cenk Ergün geldi 'Dedim Cenk, bu oyuncu değil de yanındakini mi alsak? Ben onu daha çok beğendim.' Cenk odaya gitti geldi, dedi ki hocam aradım kulübü oyuncunun gideceği takım belli sezon sonu için. Rakamı da bir hayli yüksekmiş dedi. Rakamu da bir hayli yüksekmiş." ifadelerini kullandı.

Olmayınca Denayer kiralandı

İskoç devi Celtic'in Virgil van Dijk transferi için 15.5 milyon Euro karşılığında Premier League ekibi Southampton ile anlaşması üzerine Galatasaray, ilk hedefi olan Jason Denayer'i bonservisini elinde bulunduran Manchester City'den kiraladı. 

Galatasaray'da 2 dönem oynadı

İlk olarak 2015-2016 sezonunda kiralık olarak Galatasaray'da forma giyen Jason Denayer tüm kulvarlarda 28 maçta görev alırken, Ziraat Türkiye Kupası zaferi yaşadı ve sezon sonunda takımdan ayrıldı. Sarı kırmızılıların 2017-2018 sezonunda Manchester City'den tekrar kiraladığı oyuncu Süper Lig'de 22 maça çıktı ve şampiyonluğa önemli katkı verdi.

Van Dijk Southampton'da seviye atladı

İngiltere Premier League'de Southampton formasını 2015-2018 yılları arası 2.5 sezon giyen Virgil van Dijk, "Azizler" lakaplı kulüp için 67 maça çıktı. Burada gösterdiği performans, özellikle de boyuna göre olan çabukluğu ve oyun kurma özelliğiyle herkesin dikkatini çeken Hollandalı savunmacı ligin elit isimleri arasına girdi.

Liverpool çıldırdı

2017-2018 sezonunun ara transfer döneminde Jurgen Klopp yönetimindeki Liverpool'da en büyük transfer hedefi Virgil van Dijk'tı. Merseyside ekibi Hollandalı stoper için Southampton'a tam 75 milyon Sterlin vererek o dönemki kulüp rekoruna imza attı. 

Altın dönemlerini yaşadılar

31 yaşındaki stoper Liverpool'a transfer olduğu günden beri stoper tandeminin değiişilmez ismi konumunda yer alıyor. Mohamed Salah, Sadio Mane, Roberto Firmino, Jordan Henderson, Trent Alexander Arnold, Andre Robertson, Alisson Becker ve Virgil van Dijk ile iyi bir jenerasyon yakalayan İngiliz devi Jurgen Klopp yönetiminde tarih yazdı.

Liverpool ve Van Dijk zirveye çıktı

Yıldızlar dolu karmasıyla altın bir dönem yaşayan Liverpool; 2018-2019 sezonunda Şampiyonlar Ligi, 2020'de tam 30 yıl sonra Premier League'i, 2022'de de FA Cup ve Lig Kupası'nı kazanmayı başardı. Bu dönemde çoğunluk tarafından dünyanın en iyi stoperi olarak gösterilen Van Dijk 2019'da UEFA'nın verdiği yılın oyuncusu ödülünü aldı.

Senin için hazırladığımız haberler