Galatasaray, Süper Lig’in İlk Devresini Lider Tamamladı! Analizi…

Ali Bozkurt
14.01.2023 - 09:54 | Son Güncellenme: 14.01.2023 - 10:13

Süper Lig’de Galatasaray, Hatayspor maçını kazanarak devreyi lider tamamlamayı başardı. Cimbom’da ilk devrede neler yaşandı? Detaylar haberimizde.

Galatasaray, Süper Lig’in İlk Devresini Lider Tamamladı! Analizi…

Ali BOZKURT – ANALİZ HABER

Süper Lig’de ilk devrenin maçları sona eriyor. Galatasaray, topladığı 42 puan ile devreyi lider olarak tamamladı. Cimbom, son haftalarda yaptığı çıkış ile 8’de 8 yaparak rakiplerine gözdağı verdi. İşte ilk devrenin analizi…

Kötü başladı

Antalyaspor deplasmanında son saniye golle lige merhaba diyen Galatasaray, ikinci haftada kendi sahasında Giresunspor’a 1-0 mağlup oldu. Cimbom, ilk haftalarda gol bulmakta zorlanırken devrenin sonlarına doğru açılmaya başladı.

Oyuncular keyif aldı, taraftar çoştu

Oyun içinden kopmayan Galatasaray oyuncu grubu, kendi sahasında rakiplerine üstünlük kurmaya devam etti. Seyirci ile bütünleşen  Galatasaray takımı, oynamaktan keyif aldığı ilk devreyi izledik. Sarı-Kırmızılılar, kendi sahasında olduğu gibi deplasmanlarda da rakip taraftar baskısı altına girmedi.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da Okan Buruk'tan maç sonu transfer açıklaması!
Habere Git

8’de 8 yapıldı

Galatasaray, ilk devrenin son 8 karşılaşmasından galibiyet ile ayrılmayı başardı. Sarı-Kırmızılılar, zor fikstürden alnının akıyla çıktı. Fatih Karagümrük ile başlayan galibiyet serisinde Beşiktaş,  Başakşehir, İstanbulspor, Sivasspor, Ankaragücü, Fenerbahçe ve Hatayspor’u mağlup etti.

24 gol attı, 4 gol yedi

Son 8 karşılaşmasında 8 galibiyet alan Galatasaray, rakiplerinin ağlarına da 24 gol atmayı başardı. Cimbom, kendi kalesinde ise 4 gol gördü.

Toplam gol sayısı

Galatasaray, bu sezon  18 karşılaşmada boy gösterdi. 1 haftayı BAY geçen Cimbom, 36 gol atarken 13 gol kalesinde buldu. Averajda da lider olan Galatasaray’ın averajı ise +23 oldu.

İlgini Çekebilir
Volkan Demirel, Galatasaray maçı sonrası konuştu! "Bu seneyi atlatabilirsem…"
Habere Git

En çok gol atan isim Gomis

Galatasaray’ın 19 hafta sonunda en çok gol atan oyuncusu 37 yaşındaki Bafetimbi Gomis oldu.  Tecrübeli oyuncu çıktığı 14 karşılaşmada 8 gol attı. Ligin ilk haftasında Antalyaspor’a karşı son dakikada oyuna giren Gomis, son dakika golünü atmayı başarmıştı. 7 karşılaşmada ilk 11 başlayan Gomis, 7 karşılaşmada ise sonradan oyuna girdi. Golcü oyuncu 4 karşılaşmada Sarı-Kırmızılı formayı giyemedi.

Icardi, derbilerde sahne aldı

Galatasaray’ın 13. hafta maçında Beşiktaş’ı 2-1 yendiği karşılaşmada golcü oyuncu Icardi sahne aldı. Arjantinli oyuncu karşılaşmanın 2 golünü atan isim oldu. Ayrıca 3-0 kazanılan Fenerbahçe maçında ise 1 asist 1 gol ile oynadı.  Süper Lig’de 8 karşılaşmada forma giyen Icardi, 5 gol atarken 4 asist katkısı verdi.

Son haftalarda Barış Alper coştu

Galatasaray’da sezon başında Rezerv Lig’de boy gösteren genç oyuncu Barış Alper, teknik direktör Okan Buruk’un forma vermesiyle birlikte son haftalarda takımı sırtladı. Genç oyuncu forvet olarak denendiği Sivasspor maçının 90+14. dakikasında galibiyet golünü atması sonrası Ankaragücü, karşılaşmasında da boy gösterdi ve takımına 3 puanı getiren isim oldu. Fenerbahçe derbisinde ise savunma arkasına yaptığı koşularla Sarı-Lacivertli savunmacılara zorluk yaşattı.

Oliveira direkleri geçti

5 sert şutu direkten dönen Oliveira, şansızlığını 7. hafta oynanan Konyaspor maçında kırarken 18. hafta oynanan Fenerbahçe derbisinde ise attığı şık golle süsledi. Galatasaray ise ilk devrede 15 şutu ile en fazla direklere top isabet ettiren takım oldu.

Mata, skor katkısını sürdürdü

Galatasaray’ın yıldız transferlerinden Juan Mata, ilk devrenin son maçı olan Hatayspor’a karşı üst üstte iki gol atarak takımını galibiyete götüren isim oldu. Dünya yıldızı Süper Lig’de çıktığı 7 karşılaşmada 3 gol atarken 1 asist katkısı sağladı. Maça sadece 2 karşılaşmada ilk 11’de oynadı. 5 maçta ise sonradan oyuna dahil oldu.  34 yaşındaki oyuncu hiçbir maçı ise 90 dakika oynamadı. Mata, 7 maçta toplam 227 dakika sahada kaldı.

Okan Buruk tarihe geçti

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Hatayspor maçıyla birlikte, Süper Lig’de sarı-kırmızılıların başında üst üste 8 ve üzerinde galibiyet alan 4. teknik direktör oldu.

Galatasaray üst üste 10 galibiyet aldı

Galatasaray, Hatayspor maçıyla birlikte Spor Toto Süper Lig’deki galibiyet serisini 8’e çıkardı. Ziraat Türkiye Kupası’ndaki 2 maçla da birlikte sarı-kırmızılılar bu sezon üst üste 10. galibiyetini aldı. Bu karşılaşmalarda Galatasaray ligde Fatih Karagümrük, Beşiktaş, Medipol Başakşehir, İstanbulspor, Sivasspor, MKE Ankaragücü, Fenerbahçe ve Hatayspor’u, Türkiye Kupası'nda da Ofspor ile Ankara Keçiörengücü'nü yendi.

Senin için hazırladığımız haberler