Taffarel'den TRT Spor'a özel açıklamalar

28.06.2018 - 00:09 | Son Güncellenme: 28.06.2018 - 00:26

Taffarel'den TRT Spor'a özel açıklamalar

Galatasaray ve Brezilya Milli Takımı'nın kaleci antrenörü Claudio Taffarel, TRT Spor'a özel açıklamalarda bulundu.

Taffarel'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"İtiraf ediyorum ki bu kadar zor olacağını beklemiyorduk"

Şu anda durum nasıl? İyi bir başlangıç yaptınız, önünüzdeki maçlar için neler söylemek istersin? sorusuna  Taffarel, "Buraya zaten hazır geldik. Çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Güney Amerika elemelerinde çok başarılıydık. İtiraf ediyorum ki bu kadar zor olacağını beklemiyorduk. Dünya Kupası'nda oynadığımız ilk iki maç çok yoğun ve çok zorlayıcı geçti. Son dakikaya kadar büyük enerji harcadık ama Dünya Kupası böyledir. Sadece bizim için değil tüm takımlar için çok zorlu. Biz daha kolay başlayacağını ve daha sonra eleme turlarında zorlaşacağını düşünüyorduk. Ama bütün takımlar için maçlar zorlu başladı." dedi.

"Bizlerin üzerinde ise daha fazla barkı var"

Taffarel dünya futbolunda seviye değişti. Bence Dünya Kupası'nda kağıt üzerinde küçük diye adlandırılan takımlar artık iyi savunma yapıyorlar, iyi koşuyorlar ve atletik olarak iyi hazırlanmış durumdalar.10, 20, 30 sene önceki gibi kağıt üzerinde kazanmak kolay değil. Sen neler söylersin buna Taffarel, "Artık hepimiz biliyoruz ki futbolda yeni bir seviye var. Bahsettiğin gibi bu küçük olarak adlandırılan takımlar daha organizeler ve Dünya Kupası'na bir amaç için rüyalarını gerçekleştirmek için geliyorlar. Tabii onların üzerinde baskı daha az. Bizlerin üzerinde ise daha fazla barkı var. Böyle olunca bizim için baskı oluyor. Esas bizim için baskı altında oynamak zor oluyor. Diğer taraftan futbol dünyasının karakterini çizen ise taktik bölümü. Küçük takımlar artık taktik olarak hazırlar ve kontraya hızlı çıkıyorlar. Rakiplerini de iyi analiz ettikleri için büyük takımların artık daha çok çalışması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Bizim de İsviçre'den yediğimiz golün sebebi kornerden gelen topun hızı"

Kalecilerin dünyası nasıl? Sen Breilyalı kalecilere çok yakın çalışıyorsun. Kalecilerin dünyasında değişen neler var? sorusuna  Taffarel, "Kalecilerin futbolu büyük değişim içinde. En önemli ve kalecileri en çok zorlayan konu topun hızı. Bizim de İsviçre'den yediğimiz golün sebebi kornerden gelen topun hızının çok fazla olmasıydı. Aslında kornerleri nasıl kullanacaklarını çalıştık ama Shaqiri'nin vuruşundaki topun hızı etkileyiciydi. Ayak.. Günümüzün futbolunda kaleci topla oynamayı bilmek zorunda." ile sözlerine devam etti.

"Bu gördüğüm en iyi takım. Arkadaşlık var, istek var, başarıyı hedefleme var"

Brezilya Milli Takımı'nın havası nasıl? Sen antrenör, oyuncu ve misafir olarak birçok Dünya Kupası tecrübe ettin. Benim gördüğüm takımın birlikte iyi çalıştığı ve bir bütünlük sağladığı. Takım bütün ekibiyle kaynaşmış durumda mı? sorusuna Taffael, "Durum aynen senin söylediğin gibi. 3 kez oyuncu, 1 kez izleyici ve bu kez de antrenör olarak gördüğüm beşinci Dünya Kupası. Bu gördüğüm en iyi takım. Arkadaşlık var, istek var, başarıyı hedefleme var. Takımda saygı var. Oynayan oynamayana, oynamayan da oynayana destek veriyor. Üzgün bir ifade yapmak oynayan ve oynamayan oyuncunun arasını açar. Toparlamak gerekirse oyuncu grubu çok iyi ve iyi bir antrenöre sahipler. Antrenman yaptırmayı ve bu takımı yönetmeyi çok iyi biliyorlar. İşte bu yüzden de bizim takımın gücü buradan geliyor. Bu iki maç boyunca çok zorlandık ama bu saydığım artılarla sonuca gittik. Zorlanalım ama istediğimiz sonucu alalım, önemli olan bu."dedi.

"Neymar, Willian, Coutinho... Farkı bu yaratır..."

Pele'li Brezilya mı yoksa Neymar'lı Brezilya mı sorusuna Taffarel, "Bunu söylemek çok zor. Pele'li Brezilya çok kazandı. Romario Brezilya'da kazandı ama Neymar'lı Brezilya ise kazanmaya başlamak üzere ama bu grup kazanmayı hak ediyor. Bu çocuklar Neymar, Willian, Coutinho... Farkı bu yaratır sen de çok iyi biliyorsun... Oynamayanın yüzü düşerse takımın havası bozulur. Çok zorlandılar Cenk sen Brezilya'daki insanları biliyorsun kazanamazsan işler çok zor olur.  Bu çocuklar 2014'te kaybedilen Almanya maçının yüküyle buradalar. Bu maçı unuttuk ama o maç her zaman orada duruyor. Ağır bir mağlubiyetti. Bu yolda adım adım gidiyoruz.

"Benden forma isteyen herkes Neymar'ın formasını istiyor"

Muslera'yla her zaman Taffarel ilgileniyor. Neymar'ı nasıl moralli hale getirecek, nasıl neşelendirecek, nasıl şampiyon yapacak sorusuna Taffarel, "Neymar kendine has ve çok özel bir çocuk. Romario da farklı bir karakterdi, kendini ön plana çıkarırdı. Ronaldo çok neşeliydi ancak Neymar tamamen bambaşka bir kişilik. Neymar'ın hayatı çok farklı. Benden forma isteyen herkes Neymar'ın formasını istiyor, o bütün bu baskıyı neşe ve sükuneti ile karşılayabiliyor. Eğleniyor, şaka yapıyor, sahada çok darbe alıyor ama çizgisini hep koruyor. Bence gücü buradan geliyor. Çok büyük bir oyuncu olduğunu bilerek hayata devam edebilmesi." ile sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler