Galatasaray ve Fenerbahçe dünya devleriyle yarışıyor, Beşiktaş gün sayıyor

İsa Kethüda
27.09.2021 - 23:13 | Son Güncellenme: 28.09.2021 - 17:48

Tüm dünya futbolunu saran kripto para Türkiye’de de büyük ilgi görüyor. Fenerbahçe ve Galatasaray, dünya devleriyle yarışıyor, Beşiktaş ise gün sayıyor.

Galatasaray ve Fenerbahçe dünya devleriyle yarışıyor, Beşiktaş gün sayıyor

Ceyhun KUBURLU - AJANSSPOR

Tüm dünya futbolunu saran kripto para Türkiye’de de büyük ilgi görüyor. Galatasaray, devlerle yarışırken Ağustos ayında coin dünyasına giriş yapan Fenerbahçe, adım adım zirveye yükseliyor. Beşiktaş ise ezeli rakiplerinin önemli gelir sağladığı bu alana girmek için gün sayıyor.

Galatasaray birçok borsada işlem görüyor

Kripto para dünyasına adım atan ilk Türk takımı olan Galatasaray, birden çok borsada işlem görüyor. İş ortağı Socios ile önemli atılımlar yapan sarı-kırmızılılar; ‘Gal Fan Token’la her geçen gün yeni bir platformda listeleniyor. Paribu, OKEx, FTX, Crypto ve son olarak Huobi Global’de listelenen Gal, kulübe çok önemli bir gelir sağlıyor. Galatasaray kripto para dünyasından geçtiğimiz dönemde 20 milyon doların üzerinde gelir sağlamıştı.

Galatasaray devlerle yarışıyor

Son 1 haftalık güncellemelerde piyasa değerlerine göre en iyi fan tokenlarda Galatasaray, dünya devleriyle yarışıyor. PSG, Manchester City, Barcelona ve Juventus’un ardından 5. sırada yer alan Gal Fan Token; Atletico Madrid, Milan, Roma ve İnter gibi devleri ise geride bıraktı. 2020’nin şubat ayında 10 TL’den satışa çıkan ve son dönemde 70 TL’nin altına düşmeyen GAL Fan Token, sahiplerine Socios.com uygulaması üzerinde kulüp kararlarında oy kullanma, taraftar ödülleri kazanma imkanı tanıyor.


Token piyasasında durum şöyle: 

KULÜP      PİYASA DEĞERİ        TOKEN FİYATI

▶ PSG           80.1 milyon dolar  25.81 dolar
▶ M.City         64.4 milyon dolar  17.40 dolar
▶ Barcelona   49.7 milyon dolar  16.86 dolar
▶ Juventus     30.9 milyon dolar  11.44 dolar
▶ Galatasaray 29.3 milyon dolar   8.26 dolar
▶ A.Madrid      27.2 milyon dolar  13.95 dolar
▶ Milan           18.9 milyon dolar    9.43 dolar
▶Roma           11 milyon dolar       7.20 dolar

Fenerbahçe’den 500 milyon TL’lik hasılat

Fenerbahçe de Paribu ile yaptığı anlaşmanın ardından kripto para dünyasına müthiş bir giriş yaptı. Kısa sürede dünyanın en değerli taraftar tokenlarından olmayı başaran Fenerbahçe, ağustos ayında yaptığı açıklamada ön satış sürecinden 268.5 milyon TL gelir elde ettiği duyurmuştu. Yine geçtiğimiz ay dünya devi Barcelona’dan 4 kat daha değerli olmayı başaran sarı-lacivertlilerin 15 ve 30 TL'den ön satışa çıkardığı tokenlar, 160 TL'ye ulaşmıştı. Fenerbahçe, şu anda 63.55'ten satılan tokenların satışından toplam 500 milyon TL'ye yaklaşan bir hasılat elde etti. 

Beşiktaş gün sayıyor… Süreci Dalgakıran yönetiyor

Geçtiğimiz yıllardan bu yana adı birçok kripto para şirketiyle anılan Beşiktaş, ezeli rakiplerinin hızlı bir giriş yaptığı bu yeni dünya ile henüz tanışmadı. Siyah-beyazlılar, şampiyonluk apoleti bulunan takımlar arasında fan token çıkarmayan tek kulüp oldu.

Kripto para konusunda somut bir adım atmayan siyah-beyazlılarda süreci yöneten Beşiktaş 2. Başkanı Adnan Dalgakıran'ın iki şirket üzerinde kararsız kaldığı iddia ediliyor. Rakiplerinden farklı özelliklerle kripto para piyasasına çıkmak isteyen Beşiktaş’ta bu yüzden sürecin uzadığı belirtiliyor.

Senin için hazırladığımız haberler