Everton, Idrissa Gueye'yi transfer etti

Orhan Gülek
01.09.2022 - 20:53 | Son Güncellenme: 01.09.2022 - 20:56

İngiltere Premier Lig ekibi Everton, Fransa'nın Paris Saint-Germain (PSG) takımından Senegalli futbolcu Idrissa Gana Gueye'yi transfer etti.

Everton, Idrissa Gueye'yi transfer etti

AJANSSPOR - HABER

Kulüpler transfer döneminin başından bu yana kadrosunu güçlendirmek için çalışmalarını sürdürürken, Avrupa'da da operasyonlar devam ediyor. Daha önce Galatasaray ve Trabzonspor 'la ismi çok ciddi şekilde anılan ve kulüpler arasında görüşmeler yapılan PSG'li Idrissa Gana Gueye'nin yeni takımı belli oldu.

3 yıl sonra döndü

Senegalli futbolcu eski takımı Everton'a geri döndü. 2019'da tam 30 milyon Euro bedelle Fransız devine transfer olan tecrübeli ön libero 3 yılın ardından yeniden Maviler'e katıldı. Everton da transferi 'Tekrar hoş geldin' ifadeleriyle duyurdu.

32 yaşındaki futbolcunun bonservisi henüz açıklanmadı.

Idrissa Gana Gueye'nin performansı

Daha önce Lille ve Aston Villa'da forma giyen Gueye, 2016-2019 yıllarında da Everton'da görev yapmıştı. Tecrübeli futbolcu, 2019'da 30 milyon sterlin karşılığında PSG'ye transfer olmuştu.

Türk kulüplerinin de ilgilendiği öne sürülen Gueye, ikişer lig ve Fransa Kupası, birer Fransa Lig Kupası ve Fransa Süper Kupa zaferi yaşadığı PSG'de 111 maça çıkarak 7 gol, 6 asistlik performans sergiledi.

Senin için hazırladığımız haberler