"Galatasaray; yalana, algı yönetimine, ikiyüzlülüğe gelmez"

22.10.2020 - 17:44 | Son Güncellenme: 22.10.2020 - 17:57

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu, kulüp başkanı Mustafa Cengiz'in Ekim Ayı Divan Kurulu Toplantısı'na katılmayacağını açıklaması üzerine değerlendirmelerde bulundu. Olası bir seçimde başkan adayı olup olmayacağı şeklinde gelen soruya da yanıt veren Hamamcıoğlu, bir an önce yapılması gerekenleri aktardı. İşte Eşref Hamamcıoğlu'nun Mustafa Cengiz ve seçim açıklaması...

"Galatasaray; yalana, algı yönetimine, ikiyüzlülüğe gelmez"

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu, cumartesi günü gerçekleştirilecek Ekim Ayı Divan Kurulu Toplantısı'na katılmayacağını duyuran Mustafa Cengiz yönetimine Radyospor'dan cevap verdi.

"Amaç üyelere bilgi vermek ve eleştirilere cevap vermek"

Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Eşref Hamamcıoğlu, "Pandemi başladığından beri üyelerle iletişimi koparmadık. Teknik altyapıyı kurduktan sonra Haziran ayından itibaren divan toplantımızı yaptık. Bunların birçoğuna yönetim kurulu üyelerimiz zaman zaman katıldılar. Ne başkan ne de yönetim kurulu üyelerimiz, divan toplantılarına katılmak zorundadır. Buradaki amaç üyelere bilgi vermek ve eleştirilere cevap vermektir" şeklinde konuştu.

Çevrimiçi toplantı tüzüğe aykırı mı?

Mustafa Cengiz yönetimin tüzüğü gerekçe göstererek toplantıya katılmayacağını açıklaması hakkında konuşan Hamamcıoğlu, "Tüzük bir gerekçe değil. Tüzüğümüzde pandemi olursa çevrimiçi şekilde divan yapılamaz diye bir madde yok. Kişisel tercihleri olabilir. Tüzüğe sığınarak gelmeme mazereti doğru değil. Başkan ve üyeler tüzüğe zaten uymamışlardır. Divan kurulunun toplanması için en az 50 üye gerek. 

Yönetim kurulu üyeleri '50 kişi toplanıyor mu, bilmiyoruz' diyorlar. Kaç kişinin katıldığı ortadadır. Kaç kişinin katılıp kaç kişinin oy verdiği tablo halinde üyelere sunacağız. Son zamanda yoğunlaşan eleştirilere cevap verememe durumu var. Acı olan şudur ki, yönetim kurulundan gelen yazı imzasız bir yazı" dedi.

"Açıklamalar camiayı bölüyor"

Bir an önce Galatasaray'da Mali Genel Kurul'un yapılması gerektiğini söyleyen Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu, "Galatasaray'ı vasata alıştıramazsınız. Galatasaray, idare etmeye, yalana, algı yönetimine ve ikiyüzlülüğe gelmez. Başkanımız ve yönetim kurulu üyeleri demeç vermemeli. Her demeç başka bir faciaya sebep oluyor. Galatasaray süratle fabrika ayarlarına dönmeli. Galatasaray ilk defa başarısızlığa uğramıyor.

Açıklamalar Galatasaray camiasını bölüyor. Bunlar çok zararlı şeyler. Bizim önerimiz bir an önce, pandemi nedeniyle ertelenen genel kurulun yapılmasıdır. Yönetimin üzerindeki baskıyı azaltmanın yolu budur. Ertelenen genel kurulu lütfen yapsın" ifadelerini kullandı.

"Yapmak isteyenler yapıyor"

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in 'Pandemi olmasaydı 40 kere genel kurulu yapardım' sözlerinin inandırıcı olmadığını vurgulayan Hamamcıoğlu, "Yapmak isteyenler yapıyor. Çevrimiçi olağan genel kurul yapılabilir. Burada istemek başarmak demektir. Bunu istiyor musunuz, istemiyor musunuz? Bu iddia ve hırsın sebebini anlayamıyorum. Galatasaray hiçbir dönemde bu denli vasatın altına düşmemiştir. Camiamızı birleşmeye ve yönetimi genel kurulu yapmaya davet ediyorum" dedi.

Eşref Hamamcıoğlu, başkan adayı olacak mı?

Son olarak başkan adayı olacak mısınız şeklinde gelen soruya yanıt veren Hamamcıoğlu, "Seçilmiş yönetmiş kurullarının görevlerinin bitirilmesinden yanayım. Ben divan kurulunu yönetiyorum. Galatasaray tarihinde divan kuruluna ilk kez bu kadar ihtiyaç vardır. Ben bu soruya bu şekilde cevap vereyim" diyerek sözlerini noktaladı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler