Galatasaray yeni Ozan Tufan'ın peşinde! Canlı yayında açıkladı!

02.11.2020 - 14:13 | Son Güncellenme: 02.11.2020 - 14:30

Teknik direktör Cihat Arslan, Trabzonspor ve Akhisarspor'dan eski öğrencisi Ali Kaan Güneren ile Hasan Ali Adıgüzel hakkında açıklamalarda yaptı. Ali Kaan Güneren'in stilinin Ozan Tufan'a benzediğini söyleyen Arslan, oyuncu ile Galatasaray'ın ilgilendiğini söyledi. İşte detaylar...

Galatasaray yeni Ozan Tufan'ın peşinde! Canlı yayında açıkladı!

Tecrübeli teknik direktör Cihat Arslan gündeme dair özel açıklamalarda bulundu.

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Cihat Arslan, "Pandemi dönemi biraz sıkıntılı geçiyor. Bir takımda bir futbolcunun Covid-19 testi pozitif çıkınca takımdaki herkese potansiyel hasta gözüyle bakılıyor. Futbolcular birbiriyle yakın temas kurmak istemiyor. Testler yapılıyor, sonuçlar gelene kadar herkes tedirgin bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Çok şükür futbol camiasında çok kötü bir durumlar yaşanmadı. Bu hastalığı kapan herkes iyileşti." ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'daki teknik direktör değişiklikleri hakkında konuşan Arslan, "Trabzonspor'da Ünal Karaman'a haksızlık yapıldı. Ünal Karaman'ı gönderip yardımcısı Hüseyin Çimşir'i göreve getirdiler. Hüseyin Çimşir'i gönderip bu sefer de onun yardımcısı Eddie Newton'u göreve getirdiler. Her gelen yardımcı hocaya potansiyel A Takım hocası muamelesi yapılıyor. Anadolu'da bir laf vardır; nasıl gelirsen, öyle gidersin. Yönetimsel bir yanlışlık var. Keşke Ünal Karaman ile devam edilseydi. Ünal Karaman ile devam edilseydi Trabzonspor şampiyon olabilirdi. Giden hocanın yardımcısı ile devam etmek her zaman doğru değildir. Demekki Trabzonspor'da fatura sürekli birinci hocalara kesiliyor. Benim bildiğim bir yardımcı hoca geldiği hoca ile gider. Siz orada teknik heyetten birilerini kopartıyorsanız çok doğru bir davranış olmaz. Orada kolay kolay güven ortamını sağlayamazsınız. Güvensiz bir ortamda hiç kimse başarılı olamaz.

'Trabzon’un ilk adayı Fatih Tekke olmalı'

Trabzonspor’da transfer politikası sonuç vermedi. Oyuncular geç alındı. Orta sahada direnci düşük futbolcular oynuyor. Kale, defans ve forvet pozisyonunda çok önemli oyuncular var ancak orta sahada ciddi sorunlar var. Bu durumda takımın aldığı sonuçlara direkt olarak etki ediyor. Bence bu sorun da teknik heyet ile alakalı bir sıkıntı değil.
Bence Trabzonspor’un ilk adayı Fatih Tekke olmalı. Hüseyin Çimşir’e Trabzonspor’da teknik direktörlük fırsatı verildiyse Fatih Tekke’ye 50 kere verilmesi lazım. Fatih Tekke bence Trabzonspor camiasında çok büyük bir isim. İstanbulspor Başkanı Ecmel Sarıalioğlu Trabzonlu. Trabzonspor’u da canı kadar seviyorlar. Fatih Tekke’nin böyle bir durumu olursa şüphesiz önünü açacaklardır." dedi.

Yiğit Kerem'in Fenerbahçe'ye transferi neden olmadı?

Yaz transfer döneminde Fenerbahçe'nin istediği Yiğit Kerem ile ilgili olarak ise Cihat Arslan, "Manisa FK'da çalışırken Fenerbahçe, Yiğit Kerem ile ilgilenmişti. Yiğit de bir sakatlık yaşamıştı. Manisa FK, Fenerbahçe'den 1,5 milyon Euro bonservis bedeli talep edince transfer gerçekleşmedi." açıklamasında bulundu. 

Galatasaray, Ali Kaan'ı istedi

Akhisarspor'da birlikte çalıştığı Hasan Ali Adıgüzel ve Ali Kaan Güneren'le ilgili de konuşan Arslan, "Hasan Ali Adıgüzel'i ben ilk defa yurt dışı kampına götürdüm. Hasan Ali ben görevi bıraktıktan sonra iki kez sakatlık dönemi yaşadı. Bence milli takım görebilecek özel bir oyuncu. Ali Kaan Güneren benim dönemimde profesyonel yapıldı. Ali Kaan’ı ben ilk olarak U19 takımında izledim. Dinamik, topla ilişkileri çok iyi. Şut atar, dripling yapar, savunma yönü de iyidir. Ozan Tufan’ın oyun stiline benzer bir oyun stili var. Günümüz orta sahasına çok uygun bir oyuncu. Galatasaray, sezon başında da Ali Kaan Güneren ile ilgilenmişti. Galatasaray'ın Ali Eren'i takip ettiğini biliyorum. İkisi de 2000 doğumlu oyuncular. Şampiyonluğa oynayan takımlar tarafından takip edilmesi de son derece doğal ve olağan bir durum." diye konuştu.

Ali Kaan Güneren kimdir?

Ali Kaan Güneren, 8 Nisan 2000 tarihinde Amasya'da dünyaya geldi. Futbol kariyerine Amasya'da başlan Ali Kaan, orta sahanın ortasında görev alıyor. Ali Kaan Güneren, doğduğu şehrin takımlarından Yeni Amasyaspor'da futbol hayatına adım attı. 2017 yılında Yeni Amasya'nın altyapısında Akhisarspor'un U21 takımına transfer olan Ali Kaan, 2018'den beri Akhisarspor'un A Takım kadrosunda görev alıyor. 

Senin için hazırladığımız haberler